Close

Zo Geknoopt!

Riet is al sinds jaar en dag gekend in naaiend blogland. Mijn hartje maakte een sprongetje toen ze besloot om na het uitbrengen van haar Zo Geknipt 1 en 2 ook losse patronen te lanceren onder de naam “Mind The Whale“. Daar passeerden al heel wat pareltjes. Deze ‘Just Knot It‘ is de eerste daarvan die het ook effectief afgewerkt haalde. *Ik heb al ruim een jaar een babyjasje ‘One to hug’ geknipt klaarliggen, maar tot op heden is dit een UFO en is mijn jongste daar alvast uitgegroeid.*

Deze Just Knot it is niet de eerste die ik maakte. Ik maakte ze al eerder, in maat 104, koppig als ik was omdat ik de maattabel niet durfde geloven, maakte ik het niet in maat 98, zoals de maattabel voor mijn 5-jarige nochtans voorschreef. Het kleedje is af… Maar past niet mooi, wat resulteert in openvallende zijpanden en de riem die achteraan openpuilt, waardoor er iets meer inkijk is dan voorzien. Nu… het ligt opzij, voor volgend jaar!

Voor deze plakte en knipte ik dus maat 98. Met de hittegolf die zich deze week aandient, is het een perfect laatste zomerjurkje dat vanonder mijn machine rolde. Ik vrees dat dit niet meer zal passen tegen volgende zomer, maar gelukkig heb ik nog voldoende van desbetreffende stoffen over om volgende zomer een nieuwe te maken.

De stofjes kocht ik bij Bellelien, oorspronkelijk met het doel om er een Poolside tote mee te maken. Maar toen ik in mijn stofjeskast aan het snuisteren was om alsnog een Just Knot it te maken, sprongen deze stofjes in het oog. Ik twijfelde wat over de combi en hoe deze bij Lara ging staan. Vooral het groene in het voorpand was een struikelblok, dit zijn immers geen kleuren die ik standaard combineer bij Lara. Maar ik besloot het erop te wagen, wetend dat een afgewerkt kledingstuk toch héél anders kan ogen dan een hoop stofjes op elkaar. En wauw, ik ben volledig verkocht! Dit resultaat had ik nooit verwacht!

Ik werkte het geheel af met een gouden paspel en een vintage knoop uit mijn knopenvoorraad.

4 thoughts on “Zo Geknoopt!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: