Close

Workshop Poolside Tote – Noodlehead

We keren even terug in de tijd naar 21 november 2016. Bloggers for life was volop aan de gang. Op haar blog zagen we dit bericht verschijnen. Ik besloot een duit in het zakje te doen en kocht een aantal lootjes. Zo ook enkele naaivriendinnen van mij. Bij de bekendmaking van de winnaars bleek één van die naaivriendinnen als gelukkige uit de bus te komen. De vreugde was groot, zeer groot toen Stefanie mij (en enkele andere StikNieNau²-madammen) uitnodigde om deel te nemen aan de workshop. An is immers onze vaste tassenworkshopmadam bij StikNieNau², het naaicafé dat wij oprichtten in 2015 en nu konden we opnieuw een workshop doen, samen met haar. Stefanie, degene met het winnende lot, koos het patroon en een datum werd geprikt.

In november 2016, bloggers for life was in full swing. (Bloggers for life is a part of a larger event called Music for life, this is kind of a fundraiser for different charities organised by a radio station) One of the participants of Bloggers for life raffled a workshop to make a bag. I decided to buy some tickets, as did a few of my sewing friends. And one of my friends was picked as a winner for this. I was really excited when she asked me to participate to the workshop. Stefanie, who bought the winning ticket, chose the pattern and a date for the workshop was set.

Op 19 februari trokken we richting An’s naaizolder voor onze workshop. We maakten de Poolside Tote van Noodlehead. Zelf maakte ik die al in het verleden en ik was wreed content van die tas. Wat extra tips & tricks én een extra tas, dat kon niet misgaan natuurlijk. Het is dé tas bij uitstek voor mij. Ruimte genoeg, wat een draaggemak. Niet te verwarren met een gewone handtas, want daarvoor leent ze zich (wat mij betreft) dan weer minder. Ik gebruik ze vaak voor uitstapjes, ze herbergt vlot wat reservekledij, een picknick, … you name it!

On februari 19th, we all went to An, to make the Poolside tote. I’ve already made this bag 2 times in the past and I simply love it. Some extra tips & tricks were a nice addition for me. The Poolside tote is a bag that I use very often because it can transport a lot of things. It’s ideal for picknicks, trips to the zoo, …

De workshop was weer dik in orde. Ik was de enige waarvan de tas niet volledig af was bij vertrek (er was thuis blijkbaar één van de hengsels blijven liggen, waardoor ik toch wel even technisch werkloos was), maar toen ik thuis kwam kon ik het niet laten om ze diezelfde avond alsnog verder af te werken.

The workshop was great (we didn’t expect anything less). An is by far one of the best teachers when it comes to bagmaking. I was the only one who didn’t finish my tote at the workshop itself, because I forgot one handle at home. When I got home, I finished it right away.

Zie hier de resultaten van de workshop. Stuk voor stuk pareltjes! Ik heb zoveel zin om er nog enkele te maken.

This are the workshop results. I really love all of them! 

Mijn eigen tas was op de foto hierboven nog niet volledig afgewerkt, hieronder de afgewerkte versie. Ik maak er binnenkort sowieso nog ééntje in een stofje dat de naam van de tas alle eer aandoet!

And here is my finished version. Pretty soon I’ll make another one! 

Beide gebruikte stoffen zitten al enkele jaren in mijn voorraad. De buitenstof kocht ik bij Stoffen Van Leuven (denk ik), de binnenstof is er eentje van Petit Pan. Ik vind de combinatie wel geslaagd. Jullie ook?

The fabrics I used are fabrics from my personal stash. I really love the combination, what do you think about it? 


(Stoffen in: 23; Stoffen uit: 18; Gekocht en verwerkt: 5)

10 thoughts on “Workshop Poolside Tote – Noodlehead

  1. Zo blij dat een ‘bekende’ de workshop won! Das win-win hé, én het goede doel steunen, én een toffe tas :-))) Véél plezier ermee, ik vond het een héél erg gezellige dag (zoals steeds met jullie) xx

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: