Close

Workshop Explorer Tote – Noodlehead

For English, scroll down 


Op zondag 30 april was het weer zover. Met StikNieNau², ons gezellige naaicafé, planden we die dag een nieuwe workshop in. We kozen dit keer voor de Explorer tote van Noodlehead, onder begeleiding van An van Jace Did it!

Toen ik een tijdje geleden deze versie van An zag, was ik onmiddellijk halsoverkop verliefd. Ik wou een hele eenvoudige tas voor dagelijks gebruik, in een stof die tegen een stootje kan. Ik ging langs bij Stoffen Van Leuven en vond daar een prachtige jeansstof met een subtiele gouddraad erdoorheen geweven.  Ik combineerde het geheel met gouden sluiting en kurkleer met goudaccenten (gekocht bij k-bas). Als kers op de taart gebruikte ik het allermooiste stofje dat ik ooit kocht bij Mon Depot, een verenstof van Wolf & Rita.

De workshop verliep zoals altijd weer vlot. An is een topmadam, de crème de la crème onder de workshopmadammen. Hoe zij naadloos kan inpikken bij een vraag van iemand, de details van de tas zo goed kent dat ze amper nog op haar blaadje moet kijken. Ik snap dat hoegenaamd niet, maar zij doet het… Topwijf!

Omdat mijn buitenstof een vrij rekbare denim was, besloot ik in overleg met Mieke van K-Bas ze te verstevigen met vlieseline H200 om de rek er zoveel mogelijk uit te halen. De zakken en ritsdelen zijn verstevigd met vlieseline H630, de rest van de tas met Style-vil. Het was mijn eerste ervaring met style-vil en ik moet zeggen dat ik blij was dat dit onder begeleiding van An was. Door de Style-vil is de tas zeer stevig en staat ze op zich. Ik zou het zo opnieuw gebruiken! Om er zeker van te zijn dat de krimp zoveel mogelijk uit mijn stof was, heb ik ze warm gewassen, in de droogtrommel gestopt, voorbehandeld met HG waterafstotend, opnieuw in de droogtrommel gestopt, voor het knippen met véél stoom gestreken. Opnieuw met veel stoom gestreken en tijdens het verstevigen telkens gecheckt of mijn patroondelen nog overeenkwamen met de afmetingen die opgegeven waren. Veel werk, maar ik wou echt niets riskeren.

Ik ben fan van de subtiele goudglans van mijn tas. Ik ben niet vies van een beetje goud meer of minder… Wat zich uiteraard ook vertaalde in gouden fournituren. Ik hield het naar mijn mening wel ‘sober’. Ik besloot uiteindelijk geen drukknopen toe te voegen vermits ik die toch zelden zou gebruiken.

Dit draaislot heeft toch wel bloed, zweet en véél gevloek gekost. Ik denk dat ik een volgende keer toch voor een slotje ga met een gemakkelijkere bevestigingsmethode. Ze is mooi, dat wel, maar pfiew… Ik dacht even dat mijn tasflap naar de haaien ging zijn door het foeteren op die sluiting.

Dit uitzicht maakt me zooooo happy!

Op aanraden van een vriendin maakte ik ook nog een ‘sleutelhanger’ in de tas. Ideaal om je sleutels terug te vinden in een grote tas.

Last Sunday, I participated in a workshop organised by my sewing ‘club’. Instructor for the day was An from the blog Jace did it! We already did different workshops with her and keep asking her back. Yes… she’s THAT GOOD! 

The pattern used in the workshop was the Explorer Tote by Noodlehead. As soon as it launched I was a big fan especially after I’d seen this version. I really wanted a sober, classic bag for daily use. (So it had to be a solid fabric). I picked a denim fabric with a gold thread woven through. It provides a subtle gold shimmer to the bag, depending on the light. I combined it with a cork leather with golden sparkles and a beautiful cotton lining with feathers. To top things off I used a golden zipper and a golden turn lock. I used Style-vil as interfacing. 

The bag is really not that difficult to assemble, though it requires a lot of work. I’m really excited to make an XL-version in the future.

Denim stof / Denim fabric: Stoffen Van Leuven
Voeringsstof /Lining fabric : Wolf & Rita – Mon Depot
Kurkleer en draaisluiting / corkleather & turn lock  : K-Bas
Tassenband/ Straps : mertens mercerie
Gouden rits/ zipper: Veritas

18 thoughts on “Workshop Explorer Tote – Noodlehead

  1. Ziet er super uit! Veel werk maar loont zeker de moeite! Ga je veel plezier van hebben.
    Lijkt me heel tof zo een naaicafe met workshops! 😀

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: