Close

Workshop Compagnie M bij Lanalotta

For English, scroll down

Een tijdje terug kreeg ik bericht dat Marte van Compagnie M bij Lanalotta een workshop zou geven.

Ik keek er al even naar uit om eens een workshop te volgen bij haar. Ja, ik kan ondertussen wel mijn mannetje staan op naaivlak, maar wat extra tips & tricks (en een hele dag ongestoord naaiplezier) zijn altijd mooi meegenomen. Niet in het minst omdat ik al een tijdje moeilijk aan het naaien van nieuwe zaken toekom, doordat mijn concentratie me al eens in de steek laat. Zo’n straffe madam die me dan even verder op weg zet, dat leek me wel fijn. En dus trok ik op zaterdag 10 juni gewapend met mijn naaispullen richting Leuven.

Elke deelnemer mocht voor de workshop vrij kiezen tussen de patronen van Compagnie M. De variëteit onder deelnemers was groot. De Julia Sweater, Ileana dress, Louisa dress, Louisa coat, Charles pants, … Zelf koos ik voor Frederique. ’t Patroon werd gekocht op dag 1 denk ik, daarna knipte en plakte ik het om er zo snel mogelijk aan te beginnen en toen… kwam er vanalles tussen. Een stofje zoeken voor dit project was niet gemakkelijk. De klik bleef uit. Uiteindelijk besloot ik mijn favorietje uit de laatste Soft Cactus-collectie te gebruiken. De blauwe Lightning Lily. Ik twijfelde wel wat over mijn keuze, want ik kon het me echt niet voorstellen hoe de jurk eruit zou zien.

Ik ging voor de ‘full option’ wikkeljurk. Met (bijna) overal paspel. De binnenkant werd met biais afgewerkt. Dat ik behoorlijk fier was toen ik met een afgewerkte Frederique naar huis ging was een understatement. Eens thuisgekomen liet ik de jurk zien aan Lara, vond madam hem “niet mooi, mama”. Ik paaide haar een beetje, zei dat ze hem dan maar gewoon eenmalig voor wat foto’s moest aandoen (hé, alles voor de blog nietwaar? -knipoog-), daarna niet meer. Na het maken van de foto’s wou ze hem niet meer uitdoen. Wispelturig zegt u? Neeeee toch?! Dat ik die dochter van mij vanaf nu duidelijk wat meer inspraak in het maakproces zal moeten geven, wil ik ervoor zorgen dat het ook gedragen wordt… 🙂

Deze foto’s trokken we op haar verjaardag. Voor de gelegenheid mocht ze eens nagellak opdoen en dat liet ze dan ook graag eens zien!

Patroon: Frederique dress van Compagnie M
Stof: Lightning lily Crystal Blue  – Soft Cactus

Follow


Last weekend, I participated in a workshop organised by Marte from Compagnie M and the lovely sisters from the fabric shop Lanalotta.  I was really looking forward to meet Marte and to having a nice day where I could sew without being disturbed by my 3 kids running around me, demolishing my house. I decided to make a Frederique dress for the first time. I had bought it from the moment that it was released, but wasn’t able to start making one up till now. I used a fabric from my stash, my favorite of the latest Soft Cactus collection, the Crystal Blue lightning lily. The dress fits Lara perfectly. She didn’t want to wear it at first, saying she didn’t like it. But after some bribing, I was able to take some pictures of it. Afterwards, she didn’t want to take of her new dress.

Marte, Helena, Veerle, I really loved this workshop. Hope to see you again soon! 

Pattern: Frederique dress van Compagnie M
Fabric: Lightning lily Crystal Blue  – Soft Cactus

16 thoughts on “Workshop Compagnie M bij Lanalotta

  1. Zo leuk gedaan! En inderdaad, een dagje ongestoord kunnen doorwerken, dat klinkt best goed! 🙂 Die nageltjes en die tandjes, hoe schattig is dat!!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: