Close

Voorbereiden op een naaiweekendje!

In de nabije toekomst heb ik een naaiweekend voor de boeg. Ik ben eigenlijk een organisatorische ramp op dat vlak. Altijd heb ik veel te veel mee en/of ben ik veel te veel vergeten. Het is moeilijk inschatten wat realistisch is en wat niet. Daarenboven ben ik geen krak in het aangaan van nieuwe projecten op zo’n naaiweekend. Want uiteraard zitten we daar niet sweatshopgewijs muisstil achter onze naaimachines, er wordt ook uitgebreid gebabbeld. Enfin, ge kent dat wel… Als ik me niet 100% kan concentreren, dan laat ik steken vallen. Nieuwe en uitdagende projecten zijn dan sowieso wat uit den boze.

Ik brainstorm dus al een hele tijd over wat haalbaar is en wat niet. Wat wil ik maken en wat zal de selectie niet halen.

Voorlopig op het lijstje staan:

Ole – Zonen09

Hiervoor heb ik nog 2 combinaties voor Noah klaarliggen. Ik ga die uiteraard nu nog niet verklappen, maar ik ben alvast fan. Voordeel is dat ik onlangs al 2 keer de Ole maakte en dat deze dus ‘in de vingers zit’.

Lotta Skirt – Compagnie M.

Lara klaagt over een gebrek aan rokjes. Dat klopt ook, ’t kind heeft voornamelijk jurkjes en met de nieuwe collectie van See You At Six had ik ook wel zin in een aantal sweater-rokjescombinaties in haar kast. Nadeel: nog maar 1 keer gemaakt en dat bleek toen toch niet altijd even simpel.

Roxy portefeuille – Serial Bagmakers

Deze staat al even op mijn verlanglijstje. Ik maakte de Rozy portefeuille al en vond dat zo’n leuk project. De Roxy ziet er praktischer in gebruik uit, dus ik ga voor een upgrade. De versie van Staruur staat nu op haar blog trouwens. PRACHTIG!
Pro: Ik WIL die NU hebben. Contra: ’t Is wel wat werk.

Feliz – Straightgrain

Deze staat op mijn lijstje omdat het simpelweg zo’n mooi en eenvoudig patroontje is én ik er nog een paar perfecte stofjes voor heb liggen. Een No-brainer dus… Die komt sowieso op de lijst!

Nog tips zijn meer dan welkom! Wat mag ik zeker niet vergeten op naaiweekend? Wat maken jullie zoal? Gaan jullie voor bandwerk, of eerder technische uitdagingen?

Vergeet trouwens niet om uw kans te wagen voor de Give Away. Je maakt er onder andere kans op een Roxy-patroon dat ik hierboven al vermeldde. Neem gerust een kijkje HIER.

 

 

6 thoughts on “Voorbereiden op een naaiweekendje!

 1. ik heb morgen een naaidagje gepland en ga inderdaad voor vrij simpele dingen, ik neem mee (waarschijnlijk teveel hoor maar beter teveel dan te weinig): een claire cardigan (nieuw voor mij maar ziet er simpel uit), een brasov overslagtop (al één keertje gemaakt), twee opplooibare boodschappentasjes en twee overtrekken voor warmtekussentjes. Ik moet toegeven dat ik die laatste dingen vooral meeneem om mijnen hoop wat t ekunnen vergroten 😉

 2. Volgend weekend ga ik toevallig ook op naaiweekend en het volgende staat op de planning (combi van uitdagende dingen en aantal simpele dingen): Theohemd voor mijn grootste vent (trouwens in het kader van de Stikbelgique maand 🙂 ) , een Madeline jurk & Suzy jurk voor mezelf, enkele buffs en 2 zwemzakjes voor de kids, ook nog een Odette & sweater voor mezelf, eventueel nog een Wolf pyama voor één van m’n jongens, …
  Oeps, als ik dit hier nu allemaal neerpen lijkt het me precies wat veel te veel voor 1 weekend… 🙂
  Nu ja, inderdaad beter te veel mee dan te weinig.

  Veel plezier op naaiweekend!!

 3. Qua snel klaar rokje ligt de super simple skirt tutorial van Straighgrain hier ook op de naaiplanning… De Lotta vergt wel wat concentratie om het netjes te krijgen :-).

  Ik zou zelf gaan voor combinatie moeilijk (optimaal gebruik maken van de advies capaciteit) en gemakkelijke (tetter vriendelijke) projecten. Misschien volgend jaar eens zo’n weekend overwegen, maar alleen gaan schrikt me wat af.

  Veel plezier!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: