Close

Twee-en-dertig / Thirty-two

Jaja, het is zover. Er is alweer een jaartje verstreken sinds mijn vorige verjaardag. Twee-en-dertig… Jawel! Maar ik leef volgens een ‘je bent maar zo oud als je voelt’-motto, dus ik heb voorlopig geen last van mijn leeftijd.

Ik kreeg van mijn ventje en kindjes een cadeau dat ik zelf koos. Tjah, wij gaan voor dingen die we zelf kiezen en dus ook praktisch in gebruik zijn.

Today I turn 32. My husband and kids got me this present after a really clear hint from my part. (Yeah, I just ordered it myself) For birthdays we really just pick practical presents. 

Wat het moet voorstellen? Wel onder m’n naaimachine ligt een strijkdeken, hierbij kreeg ik ook een ministrijkijzertje en een onderzetter voor het strijkijzer. Dit had ik op de Theoworkshop gezien bij Nadine, een vriendin. Ik was zo overtuigd van het praktisch nut van deze dingen en de prijs viel al bij al ook mooi mee, dus ik overtuigde ’t ventje. Voorin het strijkdeken heb je ook een afvalzakje, diverse zakjes om bvb schaartje en andere spullen in te stoppen en een klein speldenkussentje.

What is it? Well… underneath my sewing machine I have an ironing sheet. Together with this sheet I got a mini steam iron and an iron rest to put the mini steam iron on. I saw this at our Theo workshop with my good friend Nadine. I was immediately convinced by how practical this was. I convinced my husband and he agreed that this would be a great present for me (although I could see in his eyes that he really didn’t have a clue what I asked him).

Ik testte het vandaag al onmiddellijk uit bij het maken van een Vienna-jurk (blogpost volgt) en ik kan alleen maar beamen dat het enorm handig is. Ik gebruik het vooral voor het openstrijken van naden en dergelijke. Voor het uitstrijken van mijn kledingstuk en de zoom, verkies ik toch mijn gewoon strijkijzer en strijkplank, maar voor de mooie afwerking tussendoor is dit prima. Zo moet ik niet supervaak heen en weer lopen voor kleinigheden te strijken. Daarbovenop is het ook nog een stuk fijner om te gebruiken wanneer je wat nauwkeuriger wil werken. Met een groot strijkijzer is het toch steeds wat moeilijker om een klein hoekje te strijken vind ik.

Een aanrader wat mij betreft!

En? Wat denken jullie ervan?

I submitted my presents to an extensive test while making the Vienna dress (blogpost later this week) and I can comfirm that these 3 presents are a nice addition to my sewing corner. I installed them next to my sewing machine, which means that I don’t have to leave my table to press some seams for example. For bigger tasks I still prefer my original steam iron, but the mini steam iron is really great for a clean finish as I’m able to work more precise with this smaller iron.

I really love my presents! And, what do you think?

Noot: Het strijkdeken, strijkijzer en onderleggertje zijn allemaal van Prym, hier is hoegenaamd geen sponsoring mee gemoeid, al zou ik gezien de reacties op mijn instagram en facebookpagina’s bij deze foto’s beter aandelen bij Prym aanschaffen. Wat ik schreef is louter mijn eigen mening.

Note: The ironing sheet, steam iron and iron rest are all items of Prym, I’m not sponsored by them though. My opinion is my own. 

13 thoughts on “Twee-en-dertig / Thirty-two

    1. Het is echt een zaligheid! 😀 Ik zag het ook niet tot die vriendin het meehad op de workshop. Zij bespaarde zichzelf heel wat tijd doordat ze onmiddellijk alles netjes kon openstrijken enzo

  1. Dat ziet er echt geweldig uit! Ik vond dat soms zo irritant, dat heen en weer geloop maar de strijkplank voor een onnozel stukje zoom… dit zet ik misschien toch ook maar op mijn verlanglijstje 😉 bedankt voor de tip! En last but not least: gelukkige verjaardag!!!!

    1. Thanks meid! 😀 Ik ben door het dolle heen met mijn cadeautje. ’t Werkt ook een stuk fijner aan die naadjes enzo, buiten een lomp groot strijkijzer 🙂 Heel aangenaam!

  2. Dat ziet er kei handig uit! Ik laat het strijken tussendoor vaak achterwege omdat ik het zo’n heen en weer gedoe vindt of lang omdat mijn strijkijzer kpot was maar dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor mijn luiheidsprobleem! 😉 Mag ik vragen of het duur is?

    1. Oh ja en gelukkige verjaardag! Geniet ervan! En ik ben ook zo’n fervente aanhanger van het ‘je bent maar zo oud al je je voelt’ gebeuren! En ik voel mij 20 😉

    2. Het is echt keihandig net om de redenen die jij opnoemt. Het vervangt wel niet echt een groot strijkijzer, maar voor tussendoortjes ideaal! Alles samen kostte dit me geen 60 EUR trouwens.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: