Close

Over hét stofje en dé jas – Berlin coat / Straightgrain

For English, scroll down


Hét Stofje

Het moet ergens dit voorjaar geweest zijn, dat ik op zoek was naar een stofje voor de geplande Explorer tote-workshop bij StikNieNau². Mijn zoektocht leidde me naar Stoffen Van Leuven en daar vond ik een prachtige rekbare denim met gouddraad door geweven. Ik heb wel meer ‘kliks’ met stof, maar dit was echt grote liefde op ’t eerste gezicht. Ik kocht het laatste restje van de rol en vroeg of ze deze nog opnieuw zouden binnenkrijgen, want ik had wel héél veel ideetjes met deze stof. Helaas zou deze wellicht niet meer binnenkomen, dus ik besefte dat ik behoorlijk zuinig zou moeten zijn. Tot ik op de popupverkoop van Pieke Wieke in mijn stadje dezelfde stof zag liggen. Ik kocht toen een metertje of 8. (Sja, wat kan ik zeggen, ik zag het groot en de stof viel prijsgewijs ook goed mee!)

Nu denkt ge misschien dat ik daar allang spijt van heb, maar neen zenne… Ik liet me al ferm gaan met deze stof. Na Explorer tote nummer 1 volgden nog een jurkje (enfin, de kraag ervan), een verzorgingstas voor mijn kersverse babynichtje, een Rozy portefeuille voor mezelf én een handtasje voor Lara.

Ik begon onlangs met het nadenken over een winterjas en probeerde die dochter van mij wat inspraak te geven. “Ik wil een gele jas”, deelde ze me kordaat mee. Na een onvruchtbare zoektocht besloot ik om te zoeken naar een compromis. Een ander kleurtje? Iets met lurex misschien? Ja, dat mocht ook! Ik zocht me te pletter, maar vond niks naar onze goesting… tot ik mijn stoffenkast opentrok en daar ‘hét stofje’ opnieuw zag liggen. Ik moest het niet verder zoeken!

Dé Jas

Ik nam mijn geliefde stofje bij de hand en combineerde het met een lap mouton tournée die ik vorig jaar kocht bij Stof&Co. Een combinatie die toch voldoende warmte voorziet, maar niet te dik is, want die opmerking kreeg ik steevast na Lara’s vorige winterjas. Té dik en té warm. Die jas past trouwens nog, dus kan perfect dienen voor de koudste winterdagen.

Zoals het een goede moeder betaamt (ahum) gaf ik mijn dochter ook inspraak bij het kiezen van het patroon. Zonder veel verpinken koos ze voor de Berlin Coat van Straightgrain. Waarom? Eéntje met véél knopen, dat stond haar wel aan. En zo geschiedde het… Ik kocht en printte het patroon en keek uit naar de perfecte knopen voor dit project. Ik vond ze uiteindelijk bij Veritas. Vorige week ging ik aan de slag op een kindvrije avond  en daags nadien kon Lara al rondparaderen in haar nieuwe jas, zo vlot zat hij ineen! (Dat is ook mede te danken aan alweer een sublieme handleiding van An!)

Het rondom doorstikken van de jas deed ik trouwens met metallic gouden garen. Een extra finishing touch 😉
Het is moeilijk om het effect waarheidsgetrouw op foto te krijgen trouwens, maar oh, wat hou ik van die jas als de zon erdoor komt!

Follow


I started thinking about a new winter coat for Lara a while ago. Last year I made her a Louisa coat, going a little bit overboard with making sure that coat could stand through the coldest winter days… It resulted in almost daily complains from Lara, stating that her coat was too thick and too warm. 

This time I decided to make a lighter coat, since her Louisa coat of last year still fits and it can easily be used on the coldest days. Lara and I were searching for the perfect fabric for the coat, but couldn’t find anything we both agreed on. When I opened my fabric closet, I stumbled upon my favorite fabric, a denim with lurex. I already used it on different occasions, making an Explorer tote , the ruffled collar on this Juliette dress, a nursery bag , a Rozy wallet for me and a purse for Lara.

I combined this denim with a teddy fleece fabric from my stash and I found the perfect buttons at our local Veritas shop. Lara picked the Berlin Coat pattern from Straightgrain, claiming she was a big fan of the large amount of buttons that are used on the coat. I love this coat, it’s not what you call a quick sew, but I encountered no difficulties. The instructions are amazing as always with Straightgrain patterns.

31 thoughts on “Over hét stofje en dé jas – Berlin coat / Straightgrain

    1. Een paar uur ’s avonds en een paar uur de ochtend nadien (wakker om 6u als de kindjes uit slapen zijn, ’t is ook weer typisch) 🙂

  1. O wauw!! Aan jassen waag ik me nog niet… Al wil ik het stiekem ergens wel… Ik durf nog niet! Maar dit, dit is echt wel een parelke! Pakken schoner dan wat er in de gemiddelde kinderafdeling te vinden is van winterjassen… Zucht 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: