Close

Stik Belgique: een terugblik

Het is zover! Morgen is de laatste dag waarop je je inzending kan toevoegen aan de Stik Belgique Sew Along, de blogtours zijn afgerond… ’t Is voorbij, deze maand waarin Belgisch naaien centraal stond. (Al betekent dat niet dat mijn voorliefde voor Belgische patronen nu opzij gelegd wordt) Een maand waar ik zo van genoten heb. Vele mensen die me een hart onder de riem staken, sponsors die zichzelf aanboden om dit zotte idee van mij te steunen. De liefde voor onze eigen patronenmakers en stoffencollecties spatte ervanaf.

Is het geworden wat ik voor ogen had? Neen… niet wat ik voor ogen had, maar meer… zoveel meer!

Deed ik alles wat ik in gedachten had? Neen, dat ook niet. Veel minder eerlijk gezegd, al kropen er heel erg veel uurtjes van mijn tijd in. Werk dat ik niet zozeer had voorzien. De combinatie met werk, (zieke) kindjes, zieke zelve, gezin, huishouden,… ’t Was een serieus huzarenstukje met momenten.
Ik wou nog zoveel meer bloggers uitnodigen in de blogtour en had nog zoveel ideetjes om uit te werken. Maar ik moest ergens grenzen trekken, om alles haalbaar te houden.

De geplande naaisels in mijn hoofd waren talrijk, maar ook daar had ik me in de praktijk toch wat mispakt aan al het geregel. Mijn schade die haal ik sowieso wel in met nog heel wat naaisels die je de komende maanden zal kunnen terugvinden onder mijn Stik Belgique-noemer. (Jaja, ik blijf die term gewoon gebruiken jong, voor al mijn Belgische naaisels!) Voor inspiratie zorgde deze themamaand alvast in overvloed!

Deze diashow vereist JavaScript.

We sloten afgelopen week af met onze Let’s Sti(c)k Together uitdaging. Misschien heb je nog enkele inzendingen gemist, dan zet ik ze hier graag nog even op een rijtje:

Flaflinko – Just Delphine – Nathalie’s Naaisels – Larth – Two Owlettes – Naaiz – 10e Sewing projects – Stokstaartje doet het zo – Sewing à la carte – Miss Pixie – Girls in Uniform – Blogliesje – Yjonis – Blogrevolution – ViTess – SewBel – Just Just10 – 196 – Woohoo by Davina – Wollebol – Maankindjes – Kreatrien – Wilwarin Couture – Katrienette – Ma’am Musketier – The Needle of Choice – Frullemieke – Vlijtig Liesje Knutselt – Spoetniksels – Molemieke –  Sewbidoo – Draadjes – Adivastyle – Made for Inka – Crealiefjes– Stoffenspulletjes – Hutsepruts – Marieke Falderieke – Lunatiek – Khadetjes – Lilliepawillie – Naaisgerief

Je kan nog tot morgenavond je eigen Belgische naaisel toevoegen aan de linkparty om kans te maken op één van de 2 prijzenpakketten.

Ook nog tot morgenavond: waag je kans op het winnen van een van volgende prijzen die ik HIER weggeef.

 1. het boek 200 Rokken en Broeken van Evelien Cabie,
 2. een stoffenbon bij Mon Depot ter waarde van 30 EUR of
 3. Omdat ik tijdens de Stik Belgique-maand mijn 500ste volger mocht verwelkomen gooi ik zelf ook het boek Stof voor durf-het-zelvers 3 van Griet en Annick in de prijzenpot.

Enneuh… ’t Kan niet op! Ook op Instagram geef ik nog een prachtig juwelensetje weg in samenwerking met Miss Pixie! Neem HIER zeker een kijkje.

Bedankt aan iedereen die zo enthousiast meedeed, aan alle sponsors én alle blogtour- en LS2Gether-deelnemers en aan die mensen die me achter de schermen een hart onder de riem staken en bij wie ik eens kon zuchten als ik het nodig had. Love you all!

Wat alle andere ideetjes betreft: in mijn hoofd klonk een stemmetje ‘misschien iets voor volgende editie?’. Wat denken jullie? Roepen we vanaf nu oktober uit tot een vaste Stik Belgique-maand?

Follow

7 thoughts on “Stik Belgique: een terugblik

 1. ‘De geplande naaisels in mijn hoofd waren talrijk’ Zo ontzettend herkenbaar! Ik vond het een leuk idee om eens een maand van #stikbelgique te doen. Ik doe zelf nog even verder ook, want ik gebruik sowieso altijd graag Belgische patronen. Er ligt nu stof voor een ole klaar. Er zitten nog wat billies in mijn hoofd. Dochter 2 is jaloers op de louisa-jas van de grote zus dus ik heb haar ook een exemplaar moeten beloven….

 2. Doen die vaste Stik Belgique-maand! Zo’n fantastische ontwerpers dat we hebben in ons landje, die mogen gerust wat extra in de schijnwerpers gezet worden. Ik heb verschillende nieuwe patronen ontdekt (ik ben nog niet zolang aan het naaien) en er liggen er nog enkele klaar van oa zonen09 en compagnie m waar ik binnenkort hopelijk eens wat tijd voor ga vinden. Bedankt voor dit leuke initiatief!

 3. Top idee om oktober als stik belgique te benoemen. Ik heb ook enkele inzendingen gedaan, het volgende idee is aan het groeien in mijn hoofd! Ik doe nog even verder 😉

 4. Zeker voor herhaling vatbaar.
  En dat zeg ik niet omdat ik een gelukkige winnaar van een weekprijs was. Ook zonder de prijzen had ik meegedaan. Het is trouwens ongelooflijk inspirerend om door de lintparty te scrollen en nieuwe blogs en IG’s te ontdekken om te volgen.

  Oktober = vanaf nu Stik Belgique maand : helemaal akkoord!

  En die liefde voor Belgische ontwerpers is duidelijk besmettelijk. Als we onze Belgisch talent in de kijker zetten, mogen we daar heel het jaar trots op zijn, dus die hashtag gaan we gewoon blijven gebruiken!

 5. Ik hoop dat je het herhaalt en als je dat doet, dat ik meer tijd ga hebben voor Belgische naaisels 😉 Nog een bedankt voor de fantastiche organisatie!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: