Close

Stik Belgique: Olé voor Ole

Stik Belgique zou geen Stik Belgique zijn zonder een naaisel van Zonen09. De patronen van Zonen09 zijn voor mij die patronen waarmee het allemaal begon. Het verleggen van mijn grenzen en het steeds meer bijleren op naaivlak heb ik voor een groot deel te danken aan de kweeniehoewijsdemaxmaat-handleidingen van Sharon.

Vorig jaar ging ik in oktober op naaiweekend met vriendinnen. Voor dat naaiweekend knipte ik heel wat projectjes klaar waaronder deze Ole. Overmoed was me niet vreemd en het ziplockzakje met de geknipte delen hiervan belandde steevast ergens in een ander hoekje, ongenaaid. Dit jaar ging ik opnieuw op naaiweekend en kwam ik het befaamde ziplockzakje terug tegen en ik besloot het mee te nemen. Wonder boven wonder ging ik deze keer effectief aan de slag met het zakje en rolde deze prachtige Ole vanonder mijn naaimachine.

Het proces ging niet van een leien dakje. Op naaiweekend ontbreekt het me al eens aan concentratie en maak ik de domste fouten. Een omkeerbare Ole maken kan dan al eens problematisch zijn. De doorwinterde jas/gevoerde vest-naaister weet vast wat ik bedoel met “Mouwmiserie”. JUP… Ondanks een dubbelcheck slaagde ik erin fouten te maken en believe me, tornen in tricot = NOT MY FORTE!

Ik gebruikte 2 prachtige See You at Six-stofjes en ben verliefd op de combinatie. Noah ook, hij verkiest de grid-kant, maar zuslief heeft een eekhoorntrui in deze print en blijkbaar twinnen ze graag, waardoor ze afgelopen week samen in deze combinatie naar school trokken.

Ondertussen heb ik het Ole-patroon voor alle 3 mijn kindjes geknipt liggen, om hopelijk te verwerken op een volgend naaiweekend. Zo’n omkeerbare Ole komt immers met veel voordelen. De dubbele laag stoffen maakt het lekker warm voor winterse dagen én in geval van een vlekje kan je ’t gemakkelijk omdraaien en er zo goed als nieuw uitzien.

Voor meer Belgische naaisels kan je een kijkje nemen bij 

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5! – Miel de FleurOOYAmadeKrullenbol

24 thoughts on “Stik Belgique: Olé voor Ole

  1. Hij is supermooi en gelukkig zie je van die mouwmiserie nu niks meer eh, enkel nog maar genieten nu! 🙂 En chance dat die nog paste joh, dat zou ik hier een jaar na datum niet meer moeten riskeren denk ik?

  2. zo een toffe Olé, dat is één van de patronen van zonen09 waar ik maar precies niet aan durf beginnen, maar waarvan ik telkens zeg en nu moet ik het toch eens doen!

  3. Wahahaha, mouwmiserie – lap, nu heb ik het de volgende keer ook zitten 😉
    Met een Ole kun je niet missen, hier worden die met veel aandacht van tussen de stapel gehaald <3

  4. Echt heel mooi gedaan 🙂
    Bij mij waren het de patronen uit Mijn Tas die me heel wat naaiskills bijbrachten. Daarom dat ik denk ik ook liever tassen dan kledij naai.

  5. Dit vind ik heel mooi! Mijn dochter heeft een jurk met de eekhoorns, maar ik krijg de Ole niet verkocht aan zoonlief. Te afgeborsteld voor een tiener denk ik. Ik had vroeger moeten beginnen met naaien 😉

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: