Close

Stik Belgique: Odeline blogtour

Oktober staat sinds vorig jaar in het teken van de Belgische patronen. Vorig jaar vierde ik hiermee mijn 5-jarig naaiplezier, dit jaar naai ik dus al 6 jaar. Niet zo’n rond getal, dus het gaat met iets minder grandeur gepaard. Maar aangezien Stik Belgique vorig jaar op heel wat positieve feedback kon rekenen, ook dit jaar een maand Belgisch naaien! Zet je schrap voor 5 weken blogtouren en heel wat bloggers die een ode brengen aan hun favoriete Belgische patronen!

Afgelopen jaar wist Oekeboeleke, nu beter bekend als Irismaypatterns een plaatsje te veroveren in mijn ontwerperstop. Haar Tintinshort staat met stip op 1 in mijn favoriete patronentop van 2018. Die Tintin wist immers mijn broekhatende dochter te overtuigen van het gemak van een (korte) broek. En ook op vlak van foto’s nemen blijkt ze de ideale manier om Lara te overtuigen om nog eens voor de lens te staan. Lara speelt op school blijkbaar graag met de dochters van ontwerpster Iris. Als ik laat vallen dat een patroontje van haar hand is, is Lara plots heel wat gewilliger. Win-win denk ik dan!

Al dat geratel hierboven heeft uiteraard ook een doel. Iris bracht nieuwe patroontjes (waaronder ook deze gratis Madeline rok) uit en ik mocht meetesten. Ik ging voor de Odeline jurk voor Lara. Op naaiweekend slaagde ik er eindelijk in mijn testversie ineen te naaien. De naaimicrobe beet me terug en enkele dagen nadien rolde ook deze tweede Odeline van onder mijn naaimachine.

Noot: Lara heeft een ontstoken oogje, vandaar haar blik op deze foto

De stof van Nani Iro kocht ik bij Bellelien. De drukknopen heb ik in diverse kleuren en kocht ik bij Snaply. (bekijk die laatste op eigen risico) 

Benieuwd naar meer Belgische naaisels? Check alvast volgende blogs!

FlaflinkoJust DelphineGirls in UniformNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle of ChoiceWoohoo by DavinaGezien bij JustineSkwadraatliveLarthPlus 2 is 5!Miss PixieWilwarinCoutureJongens tochMade for InkaAdivastyle Noxeema

Meedoen aan de blogtour (elke maandag in oktober) kan nog steeds. Voorwaarde is uiteraard een Belgisch naaisel produceren en het op je blog gooien. Mail me op flaflinko@gmail.com voor meer info. Op Instagram kan je ook je Belgische naaisels delen met #stikbelgique2018. Tag mij (@flaflinko) ook even, zodat ik jouw creatie kan zien en delen! 

21 thoughts on “Stik Belgique: Odeline blogtour

  1. Ho die is mooi! Daar zou ik ook een volwassen versie van maken. Hopelijk is haar oogje rap genezen!

  2. Amai elke week een blogtour, we worden nogal verwend. Ik ben nog niet klaar met deze te lezen en de volgende staan al klaar. Ik kan heel novembers ook nog voort 😉

    Ik ben niet zo’n liefhebber van ruffles, maar ik moet toegeven: het plaatje klopt.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: