Close

Stik Belgique: kort maar krachtig met Calypso

Oktober loopt op zijn einde, de vakantie is begonnen en we sluiten bij deze onze Stik Belgique-maand af.

Mijn laatste naaisel is er eentje waar eenvoud troef is. Eentje dat hier vaak in gebruik wordt genomen. Deze keer geen multitude aan foto’s, want het heeft letterlijk niet zoveel om het lijf. Het weer leent zich er niet toe om uitgebreid foto’s te nemen buiten én de belichting IN mijn huisje is niet je dat. Eén foto, that’s it. Kort, maar krachtig.

Yes, een badpak… U snapt vast mijn voorgaande opmerkingen. Niet zomaar een badpak trouwens, maar een Calypso van Khadetjes. Een gratis patroontje waar ik alvast veelvuldig gebruik van zal maken. Ik mocht ‘m een tijdje geleden meetesten en met een dochter die in een zwemclub zit als hobby, is een extra badpak nooit overbodig.

Veel mensen horen het wellicht donderen in Keulen als ik dit omschrijf als een éénvoudig projectje. I.kid.you.not! Met de uitleg en tips die je terugvindt bij het patroontje kan je zo aan de slag. Mevrouw Khadetjes is een krak in het geven van motivational speeches en boosts in zelfvertrouwen. Het enige dat ietwat ‘vreemd’ is, is het werken met badpakelastiek, maar ook dit is mits een oefenlapje zo opgeklaard. Dit was mijn laatste naaisel op afgelopen naaiweekend en ik vermoed dat het op iets meer dan een uurtje in mekaar zat. Zoals ik al zei heeft het niet veel om het lijf. Proest

Het stofje (sports lycra in een ontwerp van Thistle and Fox) haalde ik op spoonflower. Daar kan je kiezen tussen de massa ontwerpen en aanvinken in welke soort stof je het wil. Voor een badpak als dit heb je wel wat lengte nodig en ben ik dus verplicht een yard aan te kopen (op Spoonflower werk je per halve yard). Niet goedkoop I know, maar ik maak er meestal meerdere stuks uit (ik heb plannen met onder andere de L&K Swimsuit van Sansahash in deze stof). Je kan ook gewoon je stofrest doorverkopen aan andere gegadigden. De kwaliteit van Spoonflower Sportslycra is hier trouwens zeer goed bevonden na meerdere badpakjes en bikini’s in die stoffen.

Zo… nu kruip ik terug in mijn cocon om me voor te bereiden op een volgend naaiweekend. Zo veel te doen en zo weinig tijd om het te doen. Hopelijk kan ik u daarna weer trakteren op wat mooie naaisels.

Mijn medebloggers deze week zijn:

Naaisdrovje – The Needle of Choice – WoohooDavina – BlogliesjeWilwarin Couture – Jongens toch!SkwadraatliveMade for InkaAdiva StyleNoxeemaMiss PixieGezien bij JustineMimalokiJust DelphineKhadetjesPlus 2 is 5! – Nathalie’s Naaisels  – Girls in Uniform

14 thoughts on “Stik Belgique: kort maar krachtig met Calypso

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: