Close

Stik Belgique goes international: G(i)rafische trui & Issie

Week 4 van Stik Belgique al. Heerlijk om al die Belgische naaisels te zien passeren. En met die naaisels ook al wat inspiratie voor toekomstige naaisels.

Ook deze week toon ik u een Belgisch naaisel en een niet zo Belgisch naaisel. Hopelijk vergeeft u mij die laatste, maar mijn 2 jongste pagadders wilden persé samen op de foto in hun matching outfits. Wie ben ik om hen dat te ontzeggen, nietwaar?

Zeer typerend voor mij is dat ik meestal stoffencollecties met vertraging verwerk. Zo ook de vorige collectie van SYAS. Ik kocht stof, véél stof, om daarna ineens een ferme naaidip te beleven. De stof bleef liggen, tot het naaiweekend met de Femmadammen.

Voor Bas verwerkte ik het giraffenstofje van See You at Six in een grafische trui uit het boek Stof voor Durf Het Zelvers 3 (auteurs Griet en Annick). Die trui is hier veruit een van mijn favoriete naaisels. Een trui met buidelzak die op een wip in elkaar zit. Zalig is dat. Ik maakte trouwens tegelijkertijd dezelfde trui enkele maten groter voor Noah. Die wou helaas niet op de foto op dat moment.

Ergens niet lang na het naaiweekend zat die naaivibe er toch in en verwerkte ik nog een rest van het stofje voor Lara. Voor haar maakte ik een Issie jurk, van de Australische patroonontwerpster Sewpony. Australisch ja, maar haar patronen zijn gelukkig ook verkrijgbaar in het Nederlands én voorzien van een uitgebreide handleiding! 

Voor meer Belgisch naaigeweld kan u ook een kijkje nemen bij

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovje –  The Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!Mimaloki – LilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

19 thoughts on “Stik Belgique goes international: G(i)rafische trui & Issie

  1. Mooie exemplaren! En als het een geruststelling mag zijn: je bent niet de enige met nog “oude” syas stoffen in voorraad 😉!

  2. Ontzettend mooi! Maakte je de trui in zijn eigen maat? Ik maakte ze ooit voor Seppe en toen paste ze niet mooi. Wel heel grote fan van het model dus durf er niet goed opnieuw aan te beginnen.

  3. Bas ziet er geweldig guitig uit op de foto’s <3
    Enne… een patroon van de andere kant van de wereld in een Belgisch stofje, dat is toch ook een beetje Stik Belgique, niet?

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: