Close
Stik Belgique logo

Stik Belgique Blogtour – Week 3 + Give Away

We zijn alweer aangekomen aan de derde week van onze blogtour en ook deze week verloot ik 2 toffe patronen. Zo mag ik van de dames van Blou een exemplaar van hun Cobalt-patroon weggeven. De Cobalt is een sweater met een prachtig rugdetail. Op hun blog zie je diverse exemplaren die gemaakt werden tijdens hun blogtour. Schitterend!

De volgende van wie ik een patroon mag weggeven behoeft vast geen introductie. Zonen09 is een vaste waarde voor zonen- en mannenminnende naaisters. Afgelopen week stelde Sharon ook haar jongste zoon, Rocco, aan ons voor. Ge ziet het… ’t Is dus écht de moeite om even tot onderaan deze blogpost door te lezen om je kans te wagen!

Uiteraard stuur ik bij deze ook nog graag een gezonde dosis Stik Belgique-inspiratie jullie richting uit met deze kleppers:

Petiteboutdechou

Leen maakte een quasi geheel Belgisch geboortepakketje. Veel oohs en aahs van mijnentwege! Ook met dat andere ‘maaksel’ dat ze onlangs op de wereld bracht… Zagen jullie schattige Tille al?

128

Fabienne tovert een op en top Belgische en gewoonweg adembenemende outfit tevoorschijn. Het plaatje klopt tot in de puntjes.

Liesellove

Lies deed van twinning… of thrinning?

Madame Stof

Inge mixte en matchte 2 patroontjes en een prachtig stofje tot een geslaagd geheel.

Krullenbol

Ook deze knappe zoon van An werd in het nieuw gezet met Stik Belgique!

WenSJe

Dat een mooi patroon niet noodzakelijk betalend hoeft te zijn, bewijst Sofie ons, met deze prachtige Eloïse-jurk

Sisko by Mieke

Mieke, brein achter ’s lands grootste tassenfourniturenwebshop (Hello K-Bas!) ging voor kwaliteit over kwantiteit -ahum- en naaide 2 prachtige Louisa Coats voor haar dochters. Hopelijk mogen ze met deze Indian Summer nog even in de kast blijven hangen -proest-

Just Delphine

Delphine maakte al meerdere dingen in het kader van Stik Belgique, deze keer ging ze aan de slag met Theo (Zonen09) voor haar wederhelft. Een geslaagde versie met een kleine hack die ik persoonlijk zelf ook wel zou willen toepassen! 

Inspiratie bij de vleet! Wil je kans maken het patroon van Blou of Zonen09, doorloop dan even de Rafflecopter Giveaway. Vergeet niet in een reactie op deze blogpost te melden voor welke van deze patronen je graag meedoet.

Noot: voor verzending naar het buitenland kunnen extra kosten worden aangerekend. Gelieve hier rekening mee te houden.

a Rafflecopter giveaway

Afgelopen weken kon je hier al heel wat moois tegenkomen.

Flaflinko – Mijn leven met 4 helden – Zowiezohandmade – Naaisgerief – Querida – Girls in uniform – Larth – Woohoo by Davina – Magnifieka – Noortjeprullemie – Made by Caro – Babarum – Serial bagmakers

Ook de komende 2 weken zullen we jullie nog overladen met #StikBelgique-naaisels. Volgende week zijn deze dames aan de beurt.

Kaatjenaaisels – Khadetjes – Lily & Woody – Stoffenspulletjes – Nononsonsmoms – So Popo Sew – Marieke Falderieke

Follow

81 thoughts on “Stik Belgique Blogtour – Week 3 + Give Away

 1. Wat is stik belgique leuk zeg! Ik geniet van alle blogs en doe veel inspiratie op. Het patroon Maya dat verwachtende is bij blou is super nu ik zwanger ben dus hoop dat die snel gelanceerd wordt. Al is het cobalt patroon ook prachtig.
  Van zonen09 heb ik al een hele rits patronen. Rocco is absoluut een patroon die in mijn mannenhuis van pas zal komen maar ook het Jacob patroon heb ik nog niet. En Billie voor mannen is ook nog een wannahave.

 2. Wat is het ook deze keer weer geweldig om alles te bekijken van de blogtour. Het blijft genieten van zoveel creativiteit.
  Als ik een van de twee gelukkige winnaars zou zijn dan voor het Cobalt patroon van Blou.

 3. Wauw, wat is België toch een heerlijk creatief land… Kan er heerlijk van genieten…
  Doe graaaag mee… Wolf of Billie staat nog op het to-sew lijstje hier…

 4. Heel mooi allemaal. De twinning is voor mij echt de winning creatie!
  Hopelijk maak ik kan kans op het patroon van Blou …

 5. Och, deze actie is zo’n geweldige naaistimulans 🙂 Ik hoop nog wat projectjes af te kunnen werken voor de deadline.
  Ik doe graag mee voor een patroon van Zonen 09 – Daartussen kiezen is wel niet evident… Ole, Lars, Jack… allemaal zonen die ik prachtig zou vinden om toe te voegen aan mijn collectie 🙂

 6. Fantastich, weeral zo’n mooie creaties. Ik doe heel graag mee voor een Zonen09 patroon, het Cobalt patroon heb ik toevallig vorige week gekocht 🙂

 7. Ik heb al veel Zonen09 patronen, maar kijk heel hard uit naar de Rocco. Ook de Jack is nog niet in mijn bezit. Misschien wel leuk voor de feestdagen…

 8. Wat een mooie creaties allemaal ! Momenteel nog niet veel tijd gehad om te naaien in de maand oktober, want ik ben mij ook volop aan het voorbereiden op een naaiweekendje! Wel eentje dat ik organiseer en er komt wel wat bij kijken 🙂 Persoonlijk ga ik ter plaatse voor bandwerk en neem een extra (moeilijker) patroon en stof mee moest ik tijd over hebben 🙂
  Wat betreft de give-away: de billie voor mannen staat al even op mijn wenslijstje, kwestie van manlief ook nog eens in het nieuw te kunnen steken 🙂

 9. Oh deze week weeral zoveels moois xxx Ik denk dat ik alle zonen09 patronen al heb dus ik zou wel blij zijn met de cobalt van Blou 🙂

 10. Wauw, Blou had ik nog niet leren kennen, maar het patroontje van die cobalt staat me wel aan, ook het jurkje dat eraan gaat komen zie ik wel zitten! Ik doe dus mee voor het patroontje van Blou! 🙂

 11. Wauw wat is het toch een geweldig idee! Ik ontdek een aantal nieuwe bloggers, mijn hoofd geraakt stilletjes aan vol van de tonnen inspiratie en heel af en toe ontdek ik nog een nieuw patroontje. Spijtig genoeg geraken mijn ronde vormen niet in de Cobalt van BLou maar ik zit vol ongeduld te wachten op de nieuwe ROcco dus laat dat patroontje van Zonen09 maar komen. Met die Rocco kleed ik hier alle kinderen in huis (peuter en tieners, 2 meisjes en een jongen) aan 🙂

 12. Zo’n prachtig initiatief, jou Stik Belgique, ik ga er nog lang veel inspiratie uithalen. Zonen09 is geen onbekende, maar zit nog niet in mijn voorraad, dus ik ga voor een mooi jongenspatroon, dat ik omtover tot een meisjeskledingstuk.

 13. Wauw, zoveel prachtige naaisels, ik krijg zin om een maand verlof te nemen en achter mijn machine te kruipen als ik dat hier allemaal zie….. En als ik win, zou ik zotblij zijn met een patroontje van zonen09, mijn collectie is nog niet compleet.

 14. Weer veel mooie stukken zien passeren. Zeer leuk om deze allemaal te mogen bewonderen.
  Mocht ik winnen had ik graag het patroon van Blou, de Cobalt.

 15. De Cobalt heb ik al aangekocht – uiteraard gaat dat sneller dan het maken…
  Ik ben wel nog uit op een mannenTheo. Eigenlijk durf ik niet goed – anders stond het vast al in de kast – maar bon, ‘k heb dus een schop onder mijn kont nodig…

 16. Die Stik Belgique was echt een topidee, zoveel leuke dingen telkens. Ik maakte dit weekend een stapeltje Wolfjes, al hebben ze hier en daar nog wat afwerking nodig, dus deed ik onbewust mee! Een zonen09 patroon is altijd super, al zou ik nog niet zeker weten of ik nu de Theo voor mannen of de Jack wil.

 17. Zo leuk om al die Belgische naaisels te zien passeren! Zoveel inspiratie!
  Moest ik winnen zou ik dolgraag het nieuwe patroontje van Zonen09, Rocco, winnen!

 18. Ik zou superblij zijn met een patroontje van zonen09, zoals je in mijn blogpost kan zien, ben ik nogal fan van hun patronen. Als het eentje mag zijn dat nog moet uitkomen dan de rocco anders de lars voor tieners. Oh geef je volgende week een pakje tijd cadeau?

 19. Wat een leuke wedstrijd! Moest ik winnen, zou ik voor de grote jongens Charlie gaan (die is al in veel maten gemaakt thuis, maar ondertussen is de zoon zo hard gegroeid dat er een nieuwe versie van het patroon nodig is 🙂

 20. Ik was de afgelopen weken precies ver weg want heb dat hier helemaal gemist 🙂 Maar bij deze: prachtig initiatief en proficiat Marjolein!!! De patronen van zonen09 heb ik allemaal maar ik kijk al uit naar Rocco 🙂 Ook Cobalt zou hier niet misstaan 🙂

 21. Superleuke give away! Ik heb nog geen enkel Zonen patroon (terwijl ik toch al 3 ordners vol heb), dus ja, welke zou ik dan kiezen………………ik denk de kinder Theo!

 22. Ik zou graag een patroontje van zonen 09 winnen. Heb er al een zestal in huis, maar de Jackie staat nog op mijn verlanglijstje.

 23. Ik heb me nog nooit gewaagd aan een patroon voor mannen, maar misschien wordt dat toch eens tijd. Mocht ik winnen, de jullie voor mannen voor mij.

 24. Alweer een prachtig overzicht. Er zitten heel mooie dingen tussen. Moest ik winnen graag het patroon van Blou. Ik heb al heel wat patronen van Zonen 09 in mijn bezit.

 25. Terwijl ik hier lui in de zetel lig, en mijn stofjes en naaimachientje liggen te verkommeren, kan ik niet anders dan met ontzag kijken naar al dat moois dat hier geëtaleerd wordt. Er lopen talentvolle dames rond hier!
  Wat betreft het patroontje, een heel moeilijke keuze, maar de Ole, die heb ik nog niet. En een rits in katoen, dat gaat nog net, maar eentje in tricot, sidder en beef, dus tijd om aan de slag te gaan met het patroon!

 26. Wederom prachtige voorbeelden! Ga ik zeker eens uitproberen.
  Ik vind alle patronen super maarmss Horn toch een iets grotere voorkeur voor de Billie.

 27. Wat leuk die stik belgique seg! K heb echt al superveel leuke creaties gezien. Ik zou heel graag de nieuwe rocco toevoegen aan mijn collectie (nog even geduld Noortje! ;-)).

 28. Aangezien ik net (12 september) van een tweeling ben bevallen en deze 2 zonen zijn zou ik, na al een dochter te hebben, super graag voor een zonen 09 patroon kiezen! Het liefst de Charlie, Billie, Lars of de Rocco. Want deze staan nu op mijn verlanglijstje.

 29. Prachtige creaties!
  Dat verjaardagsidee van jouw was toch echt wel TOP.
  Ik doe graag mee voor een Zonen09 patroon. De Rocco lijkt mijn zoon echt op het lijf geschreven, maar dat is nog even wachten. Als dat geen optie is, troost ik mezelf met een Theo 😉

 30. Die zonen-patronen hebben hun degelijkheid al meer dan eens bewezen. De aangekondigde Rocco maakt mij dus wel een beetje ongeduldig…

 31. Alweer zoveel moois te zien en alweer leuke prijzen! Ook nu waag ik graag mijn kans. Met twee zoontjes is het niet moeilijk, dan kies ik graag voor een patroon van Zonen09!

  En dan moet ik nog weten welke… De Wolf van Zonen09 wil ik al langer graag, dus bij deze moet ik alleen nog mijn vingers kruisen, mijn duimen in de lucht steken en een kaarsje branden 🙂

 32. Heel erg leuk initiatief! Ik geniet van alle ideetjes! Jammer dat er soms niet meer uren in een dag zijn…. Mijn voorkeur gaat naar het consult patroon

 33. Oh. Ik vind deze stikbelgique echt super. Mooie patronen in de kijker.
  Ik heb al héél wat zonen09 patronen, toch zijn er nog een paar die missen in mijn kast. Eentje extra winnen zou dus super zijn, de jack en lars heb ik nog niet in mijn bezit, maar naar de rocco kijk ik ook héél erg uit.

 34. Prachtig! Graag doe ik mee voor de Billie (1-16jaar) van Zonen09. Ik heb een dochter maar wil ook graag beginnen met toffe shirts voor mijn neefjes en dit lijkt me een fijn patroon om mee te beginnen.

 35. week 3 al! voor mij mag Stick Belgique wel een heel jaar duren!
  het blou patroon is zeker een aanrader, dat kan ik wel zeggen als tester. dus ik zou heel graag voor een zonen09 patroon meedingen. De Rocco voor instant happiness naaiprojecten, lijkt me geweldig.

 36. week 3 🙂 Nadien ik nu toch idd de eerste keer in mijn leven iets gewonnen heb #stikbelgique <3 – reken ik niet echt op de winnst maar doe toch mee – mijn zonen09 gamma gaat sowieso door Rocco uitgebreid worden – dus zou ik dit ook als winst kiezen 🙂

 37. Super, die Stik Belgique! Ik zond gisteren een eerste stuk in, maar er liggen nog andere stukken geknipt die ik hopelijk tegen eind oktober kan verwerken ;-).
  Ik doe graag mee voor het Cobalt patroon van Blou!

 38. Weer allemaal mooie creaties !!
  En ik kan niet kiezen tussen de Cobalt voor mezelf of de Billie voor de mdh…

 39. Wat leuk om alles zo op een rijtje te zien. Ik ga eens neuzen. Ik vind naaien heerlijk ontspannend en ben altijd opzoek naar nieuwe projecten. Ik zou dolgraag Billie willen winnen. Met het aankomende weer zit je daarmee nooit fout!

 40. Wat een geweldige naaicommunity hebben jullie Belgen! Ik ontdek de Stik Belgique pas bewust vandaag, al had ik op instagram al vanallerlei inspiratie voorbij zien komen. Wat een leuke blogs allemaal! En de vele patroonontwerpers die ik nog niet kende.

  Mocht ik de gelukkige winnaar worden dan zou ik graag t patroon van Blou winnen.

 41. Ik wou de Cobalt laatst te kopen bij de lancering, maar gezien de vele projecten die ik nog had liggen niet gedaan… Dus nu wat minder projecten die nog liggen te wachten,zou hij heel welkom zijn 😊

 42. Ik heb hier al redelijk wat patroontjes van Zonen 09 in mijn collectie liggen, daarom zou ik graag voor het Cobalt patroon van Blou gaan! Lekker eens naaien voor mezelf!

 43. Oh vrouw jong, wat een geweldig idee was dat eigenlijk, je verjaardag in de kijker zetten met Belgische maaksels. Er zijn in het buitenland héél wat mooie patronen te vinden, maar ik merk dat ik haast zonder nadenken het liefst van al grijp naar wat op onze bodem groeide ♥

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: