Close
Stik Belgique logo

Stik Belgique Blogtour – Week 2 + Give Away

Stik Belgique is volop aan de gang. Ik zie dagelijks de leukste naaisels toegevoegd worden aan mijn Sew Along-linkparty en ik geraak maar niet uitgekeken (ja, bijna onmogelijk om alles bij te houden zelfs) op alle #stikbelgique-tags die ik op instagram tref. Het doet me deugd dat zoveel mensen dit een tof initiatief vinden en er extra bij stil staan dat wij in ons Belgenlandje toch echt verwend zijn met heel wat talent op naaivlak.

We doen uiteraard lustig verder met onze blogtour, waar we ondertussen al aan de tweede week zijn begonnen.
Deze dames zetten hun beste beentje voor om een steentje bij te dragen! Ik toon u enkel een foto, klik gerust door naar hun blogs voor meer… véél meer!

Larth

Ik leerde Qwinta aanvankelijk kennen via een buitenlandse patroontest (al weet ik eigenlijk niet goed meer de welke dat juist was). Ik vond het wel grappig toen ik ontdekte dat zij eigenlijk ook van Belgische bodem was. Qwinta is een waar naaitalent, ik ben vooral dol op haar Lars Parka’s, al heeft haar verhaal me wel de nodig schrik aangejaagd. Qwinta ging voor deze blogtour los met de nieuwe See You at Six-collectie, de Mitch Sweater en ontwierp zo ook nog even haar eigen broekpatroontje… Juist ja, creatieve duizendpoot!!

Woohoo by Davina

Davina besloot om deze ouwe getrouwe nog eens vanonder het stof te halen en op te poetsen. Hello Antoinette! It’s good to see you back!

Magnifieka

Karen combineerde 2 Belgische patroontjes in een topoutfit. Ik blijf een grote fan van haar stijl!

Noortjeprullemie

Dorothée geeft wel meer haar eigen twist aan wat ze maakt. Zo ging ze deze keer aan de slag met Feliz, om er een geslaagd totaalplaatje van te maken.

Made by Caro

Carolien hield het niet bij één naaisel, maar ging ineens voor een hele garderobe. We kunnen dat alleen maar aanmoedigen denk ik dan!

Babarum

Jelle haalde 2 van mijn favoriete Zonen09 patronen uit de kast. Jacob was een van mijn eerste naaisels buiten een rokje, ik maakte er toen ineens een aantal aan de lopende band. Ze combineerde met een prachtige, dromerige Theo. KNAP!

Serial bagmakers

Anne van Serial Bagmakers (u misschien beter bekend van onder andere de Rozy wallet, die je bij K-Bas zeker al zag passeren) stelt ons haar nieuwe patroontje voor. Een multifunctionele handtas die je kan omvormen tot heuptas.

 

En dat is niet alles, want ook deze week mag ik een aantal zaken weggeven. Zo maak je kans op:

een stoffenpakketje van Babarum

inhoud: 1 meter Fastfood french Terry , 25 cm Geribde boordstof, 50 cm fijne lijntjes jogging, 75 cm linnen + 3 maal bijpassend garen

een patroon naar keuze van Mind The Whale

of een Roxy of Rozy-patroon van Serial Bagmakers.

Mijn Rozy kan je HIER bekijken. Roxy staat binnenkort op mijn planning!

Meedingen naar 1 van deze prijzen kan je via de Rafflecopter onderaan dit bericht. Laat me zeker ook in een reactie op deze blogpost weten naar welke prijs je voorkeur uitgaat. Pas op! Verzending van een prijzenpakket is kosteloos in België, erbuiten kan een vergoeding aangerekend worden. (Dit geldt ook voor de prijzenpakketten van de Sew Along en andere fysieke prijzen die hier gewonnen kunnen worden)

a Rafflecopter giveaway

Ook op mijn Instagrampagina geef ik nog heel wat moois weg. Deze week mag ik van Atelier Flexje een workshop ter waarde van €90 bij hen weggeven. En alsof dat nog niet genoeg is, gooien we daar ook nog een aantal stofjes bij. (Wat is een workshop nu zonder stof hé)
Petra van De Melkbrigade gaf me 3 prachtige stofjes (elk ruim 1m op stofbreedte 140cm) die ik aan het prijzenpakketje mocht toevoegen. Deze stofjes zijn niet verkrijgbaar in de handel, dus ’t is een unieke kans! Lees HIER wat je moet doen om kans te maken.

Follow

108 thoughts on “Stik Belgique Blogtour – Week 2 + Give Away

 1. Ik waag graag mijn kans voor een patroon van Mind the whale. Deze zomer was de kast voldoende gevuld, dus kocht ik ook geen extra patroon, maar die prachtige shortjes op de talloze blogs staken toch mijn ogen uit. Zo n mooi passend exemplaar rond de billen van mijn dochter, daar wil ik werk van maken tegen volgende zomer!

 2. practhige creaties weer… Ik waag graag mijn kans voor een patroon van Mind the whale. De Mix ’n Match vind ik fantastisch, maar waarschijnlijk veel te moeilijk voor een beginnend naaister. Als ik hem win, heb ik een excuus minder om het niet te proberen :-).

 3. Zalige creaties! Ik waag graag mijn kans voor een patroon van Mind the whale. Mix ’n Match vind ik een prachtige boekentas, maar durf ik niet aan te beginnen. Als ik het patroon heb, is er al een excuus minder om het te proberen 🙂

 4. Het blijft een zalig initiatief.. Ik waag graag mijn kans voor een patroon van Mind the whale. Mix n match voeg ik graag toe aan de verzameling, zodat ik het niet hebben van het patroon niet meer kan gebruiken als excuus om het niet te proberen.

 5. Super intitiatief die Stik Belgique ! Ik probeer er mij zo goed mogelijk aan te houden – al weet ik niet altijd meer waar ik mijn stofjes haalde 🙂
  Daarom doe ik graag mee voor het stoffenpakket van Babarum, dan ben ik zeker dat ze aan de voorwaarden voldoen !

 6. Wat een superinitiatief van jou. Pareltjes, made in Belgium! Ik doe graag mee voor een patroontje van mind the whale

 7. Ohboy, de lat gaat hier steeds wat hoger – #schaterlach en compleet mezelf zijnde moet ik uiteraard nog beginnen aan mijn bijdrage ;).
  Ik denk niet dat er een patroon van Mind the Whale is dat ik nog niet heb, dus ik sluit graag aan voor een patroon van SerialBagmakers!

 8. Mooie creaties!
  Ik waag ook graag mijn kans voor 1 van deze mooie prijzen, ik kan momenteel alleen nog niet goed kiezen tussen het patroon van Mind the whale of het stoffenpakket 😉

 9. De Rozy heb ik hier klaarliggen, de kurk ervoor ook, alleen nog geen passend katoentje gevonden dat ik wauw genoeg vind 😊
  Ik doe graag mee voor een patroon van Mind the Whale (de One to hug moet ik me nog eens aan wagen).

 10. Bedankt voor zo’n leuk initiatief, ben ook al volop met Belgische patronen aan de slag gegaan 😊 Ik doe graag mee voor het stoffenpakket!

 11. Een pakketje van Babarum zou ik zeker zien zitten, ben maar juist aan het naaien met Jersey en aanverwanten.

 12. Mooie creaties!! Zelf ding ik graag even mee naar de One to hug van Mind the Whale (alleen al die naam geeft er zin in!)

 13. Prachtige creaties allemaal en leuke blogtour om volgen! ik ben dol op de patronen van mind the whale, maar heb ze al haast allemaal in huis, geef mij dus maar, als ik win, het stoffenpakketje van Babarum

 14. Wat een leuke prijzen . Ik doe heel graag mee. Omdat ik niet echt kan kiezen,laat ik me graag verrassen.

 15. Waw… ik word duizelig van te kijken naar zoveel moois, dat passeert onder de noemer “StikBelgique”. Ik kan niet meer mee, help!!! Mijn voorkeur gaat uit naar het stoffenpakket, verrast worden met stofjes is oh zo leuk 😉

 16. Super leuk om alle naaisels te zien maar ook om andere blogs te leren kennen! Een stofje heb je nooit genoeg dus als ik heel erg veel geluk zou hebben dan kies ik graag voor het stoffenpakketje van Babarum 🙂

 17. Tof initiatief, wat een geluk hebben we hier in België met al die mooie patronen en stoffen!!
  Ik doe graag mee voor het patroon van Mind the whale!

 18. ik denk dat ik weer een weekje bezig zal zijn met al die pareltjes helemaal in detail te lezen, maar een eerste snelle scan zegt mij al dat het superstuks zijn
  en dan nu de moeilijke vraag: wat zou ik willen winnen, wel het stoffenpakket of de rozy spreken mij het meeste aan maar daartussen kiezen dat kan ik niet dus dat mag jij voor mij doen

 19. Zot hé seg, hoeveel Belgische pareltjes er zijn.
  Qua te winnen patronen heb ik deze week al alles wat mijn hartje beheert, dus ik zou gaan voor de Babarumprijs.

 20. Ik doe graag mee voor de kleuterboekentas van Mind The Whale of de Rozy wallet. Wat een mooie creaties weeral door iedereen!

 21. Ik probeer mijn stofjes verslaving te beperken, dus valt de bon van Babarum af. Ook al hebben ze daar prachtig spul!
  Ik doe mee voor een patroon waar ik al lang kwijlend naar kijk: Just Knot It. Als ik het win, moet ik er toch gewoon eentje maken 😉

 22. Waw! Ik zou heel graag mijn kans waren op het stoffenpakket, al zou een patroon van mind the whale ook wel super zijn…

 23. In mijn blogpauze periode is de stikbelgique ontstaan. Nu pas alles kunnen lezen en wauw! Wat een geweldig idee en natuurlijk ook een leuke give away! Ik grijp mijn waterkansje!

 24. De dochters zijn bijna te groot voor de patroontjes van Mind the Whale (Riet, komen er grotere maatjes?), dus ga ik voor de Roxy…

 25. Wat een goed initiatief zo’n blogtour! Ik zie allemaal heel gave creaties voorbijkomen. Ik waag graag een gokje voor de Jody tas. Ik heb al eens een clutch gemaakt, een wat groter tasje zou heel leuk zijn.

 26. Wat een prachtige creaties! Net zoals ook de patronen van Mind the Whale. Miss Madeline doet nu alweer dromen van de zomer…

 27. Oeh wat een keuze… Ik kies voor het stoffenpakket of voor een patroon van mind the whale (one 2 hug) voor de kleine spruit in m’n buik.

 28. Wat zijn we hier verwend met al die mooie Belgische dingen… met alleen mannen in huis komt dat blauwe stoffenpakket zeker van pas…

 29. Zo mooi allemaal! Zowel de naaisels als de prijzen… Het is heel moeilijk kiezen, want de stoffen van Babarum zijn heel mooi, van Mind the Whale vind ik het boekentaspatroon heel aantrekkelijk en een tijdje geleden liet ik mijn oog al vallen op de Roxy wallet… of was het nu Rozy?

  Maar als ik dan toch een keuze moet maken… heb ik nog wel veel stofjes liggen die nog moeten verwerkt worden…, heb ik nog lang geen kind dat naar de lagere school moet… dus ga ik voor de Roxy of Rozy (ik moet de verschillen nog eens bestuderen!).

 30. Ooh de Roxy staat hier ook op de to sew list dus laat dat patroontje maar komen! Nogmaals proficiat met je 5-jarig naaibestaan en geniet van je naaiweekend! No pressure 😉

 31. Zo fijn om te zien hoeveel mensen meedoen met jouw stik belgique! Wat een mooie beloning voor al dat harde werk dat je er ongetwijfeld in stak. Helemaal fan van de prijzen van deze week, maar niet moeilijk om te kiezen: de roxy staat al zoooo lang op mijn verlanglijstje. Fingers crossed…

 32. Waw, opnieuw zo’n mooie creaties!!! Ik doe graag mee voor het patroon van de Roxy wallet want staat ook al een tijdje om m’n wish list 🙂

 33. Ik heb helemaal in het thema genaaid deze week….sweaterjurk genaaid voor tiener-kleindochter naar een patroon uit het boek ‘ Urban style’ van Eva Maria ! Super Belgisch toch ? Helaas geen foto’s op model…en ook de ‘foto met jurk op een hangertje’ is niet wat het zou moeten zijn. Ik wens dus alle andere deelnemers heel veel winstkansen !

 34. De patroontjes van Mind the Whale zijn hier al allemaal in mijn bezit.. dus graag het stoffenpakket van Babarum dan :-)!

 35. super tof initatief. Ik doe heel graag mee voor een patroon van mind the whale ,die staan al lang op de verlanglijst

 36. Ik ben verzot op het pakketje van Babarum. Nu ga ik een kaarsje laten branden! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 37. Hoe zalig is dit – iedereen geeft zich volledig voor de Stikbelgique ! Super.
  Ik zelf maak me er ook schuldig aan; hihi.
  Ik ding dan ook graag mee naar wat extra stofjes om nog meer leuke creaties te maken – fingers crossed voor het stoffenpakketje van Babarum ^^. SLienn.

 38. Superleuk en wat een inspiratie! Stofjes heb je nooit genoeg, dus dat pakketje van Babarum zie ik helemaal zitten! Duimen maar 🍀🍀🍀🍀

 39. Leuke,mooie creaties,ik doe graag mee,zou zo graag eens iets winnen..alle keuze is tof..ook heel mooie stof! 👍👍👍

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: