Close
Feliz Stik Belgique

Stik Belgique blogtour – Week 1 + Give Away

Nog even een korte samenvatting

De trouwe volgers zullen het HIER ongetwijfeld reeds gelezen hebben. Ter ere van mijn 5de ‘naai’-verjaardag, zet ik een maand lang onze Belgische naaiscene in de kijker. Samen met mij laten heel wat Belgische bloggers deze maand een hoop ‘Belgische’ naaisels op u los in een heuse blogtour en ook de Let’s Sti(c)k Together-blogtour zal deze maand in het teken staan van Belgische patronen. Maar dat is niet alles… Tijdens deze feestmaand deel ik uiteraard ook heel wat cadeautjes uit. Wekelijks kan je deelnemen aan een Give Away die gekoppeld is aan de Stik Belgique Blogtour. Deze Give away kan je telkens terugvinden op mijn blog en andere deelnemende blogs. (Voor de Give away van deze week lees je best even door tot het einde van dit bericht)

De mensen die de challenge rond het ‘Belgisch naaien’ volledig aangaan kunnen ook meenaaien en hun creatie toevoegen aan de Stik Belgique Sew Along linkparty die gedurende de hele maand loopt op mijn blog. In de loop van november worden uit alle deelnemers 2 winnaars geloot, die elk een prijzenpakket in de wacht slepen. Is uw interesse aangewakkerd? Klik dan even door naar hier voor info en voorwaarden.

Genoeg gebabbeld over de praktische kant nu… Ik geef hier namelijk ook de aftrap van de blogtour met een Belgisch naaisel.

Back To School Feliz

Speciaal voor deze blogtour maakte ik een prachtige Feliz. Zo’n beetje mijn favorietje tot nu toe…
Ik zag de stof  (een prachtige double gauze van les Trouvailles d’ Amandine) een tijdje geleden bij Georgette passeren en was instant verliefd. Toeval treft dat ik net dan met An van Straightgrain aan het FB-chatten was in verband met de Feliz Blogtour. In mijn hoofd werden 1 en 1 al snel 2 en ik klikte het stofje in mijn mandje.

Toen dat hier thuis aankwam had ik een dubbel gevoel. PRACHTIGE stof, zalig zacht, de manier waarop het in de hand lag was fantastisch, daar niet van… Maar telkens ik me laat verleiden door een streepjesstofje, besef ik als het toekomt altijd weer dat het een gepuzzel zal zijn om die tot hun recht te doen komen. What was I thinking… Ik besloot deze keer te gaan voor de Feliz met dolman sleeves (hoe minder patroondelen ik moest puzzelen met die strepen, hoe beter), rimpelrokdeel en ik stak er een blinde rits in. Uiteindelijk deed dat de stof het best tot z’n recht komen!

De foto’s nam ik op school. Met een stof die ‘Cahier d’ecolier’ heet, leek me dat wel toepasselijk.

Neem ook een kijkje op volgende blogs om hun creaties voor de blogtour te bewonderen

Flaflinko – Mijn leven met 4 helden – Zowiezohandmade – Naaisgerief – Querida – Girls in uniform

Deze week mag ik een patroontje van Straightgrain én een patroontje van Lieveke & Zus weggeven aan 2 gelukkige volgers. Waag uw kans via deze Rafflecopter. Voer de stappen correct uit, zodat u een geldige kans maakt.

Vergeet zeker geen reactie op deze blogpost te geven met welk van beide patronen je liefst zou winnen. 

a Rafflecopter giveaway

Komende weken kan u ook op deze blogs terecht voor inspiratie.

9 oktober
LarthWoohoo by DavinaMagnifiekaNoortjeprullemieMade by CaroBabarumSerial bagmakers

16 oktober
Petiteboutdechou128LieselloveMadame StofKrullenbolWenSJe – Sisko by MiekeJust Delphine

23 oktober
Kaatjenaaisels – Khadetjes – Lily & Woody – Stoffenspulletjes – Nononsonsmoms – So Popo SewMarieke Falderieke

Wil u verder op de hoogte blijven van wat ik nog allemaal in petto heb, volg mijn blog dan even via bloglovin.

Follow

 

76 thoughts on “Stik Belgique blogtour – Week 1 + Give Away

 1. Mooi kleedje !! Als ik win, kies ik voor de Tiny (shame on me dat ik dat nog steeds niet heb) en de junior high…

 2. Gefeliciteerd met het jubileum!!
  En wat een super leuke actie, ik doe graag mee 🙂 Mocht ik de gelukkige zijn, heel graag de Feliz en de midsummer fairytale dresses.

 3. Amai! Prachtig genaaid! Zo precies en nauwkeurig! Geen “snell project” zeker? …. Ik zou blij zijn met een straight grain patroon. x

 4. oh wat leuk, ik kijk al uit naar de rest van de maand Oktober! Het Feliz patroon en de Garden Party dress staan al even op mijn verlanglijste ;-).

 5. Je hebt het perfecte patroontje gekozen voor deze stof denk ik. Ik ben zelf ook een enorme fan van de straightgrain patronen. De meeste heb ik al, maar feliz, laure en de berlin coat ontbreken nog in mijn collectie

 6. Leuke jurk en heel tof gevonden om de dochter in deze setting te fotograferen.
  Het Feliz-patroon staat hier ook op mijn verlanglijstje dus ik waag mijn kans voor dat patroon 🙂

 7. Mooi… de stik belgique heeft ervoor gezorgd dat ik ook blog wou starten 🙂Al die mooie creaties werken inspirerend.
  Ik wil heel graag de feliz of de laure of nee toch de Berlin van straightgrain. Elk van deze vind ik even fantastisch…
  ik ga zeker alle entries lezen!

 8. Een tof initiatief waarmee ik gemotiveerd ben om wat meer te naaien komende maand!
  Ik waag graag mijn kans voor de Tinny, mijn meisje is er eindelijk groot genoeg voor!

 9. Prachtig initiatief! Ik ben fan van al dat Belgisch talent. Zowel van de patronen als van de stoffen. Ze zijn allemaal hun geld meer dan waard. Zo jammer dat er de laatste tijd zoveel stofjes in Polen enz… gekocht worden omdat het goedkoper is.
  Super mooi stofje voor deze Feliz!
  Ik moet nu echt eens beginnen 😉

 10. Zo mooi, dat schooljurkje! Ik waag graag mijn kans voor het patroon van de junior high dress, om eens voor mezelf te maken

 11. Heel mooi!
  De Tinny dress van straight grain staat al even op mijn verlanglijstje.
  En ik dacht dat ik me ook had ingeschreven voor de blogtour via een excell op de facebook?
  Is dat dan toch niet gelukt? Of mis ik iets? (Ik ben nieuw in het hele blog- gebeuren?)

 12. Prachtig! Ook weer zulke leuke foto’s. Ideale stof voor de setting 🙂 . Ik doe graag mee! En ook al is de hele naaiwereld nu in Feliz, ik loop nog achter en heb de Nova nog niet gemaakt. (Bovendien heb ik de GERANIUM en heb ik nog niet alle opties uitgeput… ) en de Eryn vind ik zo origineel! Dank voor leuke giveaway!

 13. Heel mooi! Je zou me heel veel plezier doen met de Tinny jurk en de Garden dress. Vooral van de Tinny heb ik al zoveel mooie exemplaren zien passeren. Ik kijk er naar uit om er zelf een hele reeks van te maken! 😀

 14. Superleuk! Die Feliz viel me zo meteen niet op, maar ik moet toegeven dat het een pareltje is. Daar vind ik nog wel een plaatsje voor in mijn archief. 🙂

 15. Alweer een prachtige creatie! Ik waag mijn kans op een cadeautje, en dan ga ik voor de Norah’s dress…

 16. Proficiat Marjolein! Ik doe graag mee, voor een Tinny-patroon. Als zonenmoeder wil ik ook graag kleedjes maken. Gelukkig heb ik 3 nichtjes. Dan weet ik al welke kleertjes ik cadeau kan doen 😉

 17. Heel mooi! Helemaal mijn stijl, maat iets wat ik waarschijnlijk niet gezien zou hebben in die stof… En dat zie jij dus wel!
  Ik zou graag het Laure of Berlin patroon van Straightgrain winnen.

 18. Ik ben ondertussen wel fan van de patronen van An. Felix heb ik nog niet aangekocht, ik heb er nog zovele andere liggen, maar elke keer ik een versie zie passeren twijfel ik wel. Moest ik het echter kunnen winnen is er geen excuus nodig :).

 19. Amai dat is nog eens een nostalgisch stofje. De tijd van de fluorode kantlijnen. Dat is van het in de lagere school geleden. Toen de dieren nog spraken en we met onze vulpen op zo’n papier moesten schrijven. Ik zou het liefst een patroontje van Lieveke&Zus winnen, omdat ik mijn favoriete Straightgraintjes al in huis heb 😉

 20. Heel leuk u initiatief! Daar is vast veel werk ingekropen. Ik doe graag mee voor de Hanami van Straight grain.

 21. ik zou graag het Laure patroontje uitproberen voor mijn dochtertje. ze zou nogal pronken bij haar vriendinnetjes op de speelplaats, mijn kleine poppemie

 22. Die stof is toch zoooo dreamy! Ik volg echt graag mee, benieuwd naar alle creaties, misschien sew along ik wel mee 😉
  Ik ben btw fan van straightgrain maar kiezen is zo moeilijk! De…..feliz dan toch 😁 of….? Aiai 😂

 23. Je maakte een prachtig jurkje <3
  Mag ik ook meedoen met de rafflecopter? Dan doe ik graag mee voor een patroontje van Straightgrain 😉

 24. Wat een leuke wedstrijd! Oktober is traditioneel op t werk de aller allerdrukste maand dus pjoew, veel werk. Maar tussendoor kan ik toch nog eens een blogje lezen 🙂 ik zou heel graag de Feliz maken! onder andere 🙂

 25. Superleuke wedstrijd en supermooie jurk! Ik doe ook graag mee en zou dan graag het Laure-patroon van Straightgrain winnen.

 26. Weer een mooie versie van de feliz! Nu Ida bijna 1 jaar is wil ik me ook eens aan de Tinny wagen.

 27. Ik ben helemaal weg van dit initiatief! Als ik zou winnen, kies ik Tinny of Feliz, dat mag jij bepalen! Het zou voor mijn metekindje zijn, want hier geen dochters in huis, en bijgevolg ook zo goed als geen jurken-patronen. Je mag jouw favoriet kiezen!

 28. ik vind dat zo’n mooi stofje hé, maar helaas zou de dochter hier zeer zeker niet voor te winnen zijn. het ruitjesstofje van about blue fabrics vond ze niet mooi omdat het een rekenblad lijkt, dus ik vermoed dat ik niet met dit stofje moet aankomen.
  al doet jouw feliz mij dan weer twijfelen, te meer als je zegt dat die zooo zacht is.

  veel succes met de stick belgique maand. ik ga zeker (nog) mee doen. ik heb nog veel geknipt gerief liggen (dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen)

  als ik zou winnen, zou ik het heel moeilijk hebben met kiezen, eryn’s, moiano, feliz, laure, … ooooh, moeilijk zei ik

 29. Stik Belgique, wat een leuk initiatief.
  Ik ben alvast benieuwd naar alle creaties. 😊
  Ik doe graag mee met de give-away.
  Ik ga voor een patroon van Straightgrain.
  Succes nog voor de komende maand.

 30. Superleuke jurk! Ik ben ook grote fan van de straightgrainpatronen. De laatste tijd volgen ze iets te snel, of naai ik te traag, want Feliz, Nova en Berlin Coat ontbreken me nog.

 31. Waw, een supermooi jurkje!! Proficiat met je blogverjaardag en ik doe mijn best om mee te doen met de Stik Belgique sew along.
  Ben helemaal fan van de straightgrainpatronen en de Laure heb ik nog niet. Van de Lieveke & zus patronen zou ik gaan voor de Midsummer fairy tale dress.

 32. Waauw, ik ben helemaal fan! Het stofje is heerlijk, maar ook het patroontje staat haar geweldig. Ik ben voor onze kleine meid vooral fan van de Lauredress en de tinny maar die heb ik reeds in bezit.

 33. Merci! En dikke proficiat! Wat een mooie Feliz. Er liggen er hier al 2 in mijn dochters kast te blinken dus ik ben grote fan van Straight Grain. Het enige patroon dat ik nog niet heb is de Nova, dus laat maar komen!

 34. Grote fan van dit jurkje!!! De stof is echt prachtig. Moest ik winnen dan zou ik voor een straight grain patroontje gaan (de nova, of de moiano… t zou nog een moeilijke keuze worden ;-))

 35. Oh het feliz patroon zou ik ook graag in mijn kast willen hebben. Leuke stoffenkeuze! Het valt me op dat we duidelijk een stuk smaak delen, want ook dit stofje ligt hier in de kast 🙂

 36. heel mooi, dit stofje zag ik ook online maar ik vond er zo niet direct iets voor, jij bewijst weer al eens dat jij een patroon en een stofje goed kan matchen. Ik doe graag mee voor de lua, ideaal cadeautjesgerief lijkt mij

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: