Close
Stik Belgique logo

5 jaar Flaflinko: Kick off Stik Belgique!

Hiep hoera!

Vandaag is het exact 5 jaar geleden dat ik mijn eerste naaimachine kocht. Geïnspireerd door de blogs van Mme ZsaZsa, Emma & Mona, Mamasha en een hoop anderen durfde ik eindelijk de sprong wagen. Niet veel later rolden de eerste stuks van onder mijn machine. Die eerste stuks, daar zaten veel misbaksels tussen. Trial and error, dat was (en is) zo’n beetje mijn ding.
Door de jaren heen leerde ik naaien, als autodidact, met behulp van tutorials en handleidingen die ik terugvond op ’t internet, boeken zoals Zo geknipt!, Stof voor durf-het-zelvers, Mijn tas, Allemaal Rokjes,… Bovendien zijn wij hier in België gezegend zijn met een aantal straffe patroonontwerpsters die er hun missie van maken om met de handleidingen van hun patronen zelfs de complete naaileken te leren naaien.

Conclusie? Ik vond het hoog tijd om met mijn 5de naaiverjaardag ook eens onze Belgische naaiscene in de bloemetjes te zetten! Bij deze geef ik dan ook het startschot voor een heuse ‘Stik Belgique’ naaimaand.

Stik Belgique?

Zoals de naam het zegt, staat België in de maand oktober centraal en dan in het bijzonder het werken met Belgische patronen (en stofjes mogen ook, aja!) In deze maand mag ik heel wat weggeven en maken jullie kans op heel wat schitterende prijzen.

Blogtour & Sew along Linkparty

Vanaf maandag gaat onze blogtour van start. Gekoppeld hieraan maken jullie wekelijks kans op het winnen van (een of meerdere) patronen van onze Belgische designers. MAAR… Dat is nog niet alles! Om jullie een beetje aan te moedigen om mee met de blogtour ‘Belgisch’ te gaan naaien organiseer ik ook een Sew along Linkparty die vandaag start en afloopt op 5 november 2017 om middernacht. Iedereen die in oktober aan de slag gaat met een Belgisch patroon van één van onze Belgische designers kan zijn project toevoegen aan deze linkparty. Op het einde van de rit verloot ik twee prijzenpakketten (de inhoud daarvan kan u hier ontdekken) onder alle inzendingen. Dat gebeurt geheel willekeurig, via een onschuldige hand enzo.

De voorwaarden om hieraan te kunnen deelnemen zijn:

 • Je gaat aan de slag met een Belgisch patroon
 • Je plaatst je naaisel online op je blog en/of op Instagram. Op Instagram gebruik je #stikbelgique en tag je @flaflinko. Vermeld ook steeds de naam van de designer en het patroon. (Noot: als je een privé-account hebt op Instagram, is je inzending daar niet zichtbaar voor niet-volgers)
 • Je voegt je inzending toe aan de inlinkz linkparty (een duidelijke foto is uiteraard een must)
 • Een stof van een Belgisch ontwerper is geen must, maar geeft wel een extra winstkans in de pot.

Voor deze Stik Belgique Sew Along linkparty verwijs ik u graag door naar DEZE PAGINA.

Sponsors

Om deze feestmaand mogelijk te maken kan ik rekenen op heel wat gulle sponsors (Waarvoor een dikke merci!!!!). Ik zet ze graag even voor jullie op een rijtje!

Mind The WhaleZonen 09Compagnie M.StraightgrainKaatjenaaiselsCoup CoupEmma&MonaCherry DesignsLieveke & ZusBlou – De Melkbrigade – Chat ChocolatBellelienMon DepotPiekeWiekeGeorgetteBabarumGalleryfabricsBambiblauwAtelier FlexjeK-BasSerial BagmakersMiss Pixie

Ik zie het alvast zitten! Jullie ook?

Laten we toasten op nog vele creatieve en productieve naai-jaartjes!

62 thoughts on “5 jaar Flaflinko: Kick off Stik Belgique!

 1. Proficiat met je 5de blogverjaardag !
  En wat een leuke uitdaging/wedstrijd knoop je daaraan vast !
  Haha….laat ik nu nét een Belgisch patroon op de planning hebben. ;-).
  Ik ga ook nog eens checken of de stof eventueel Belgisch is. Ik ben niet zo goed op de hoogte van Belgische stoffen die dan ook nog eens geschikt zijn voor een stoere tienerdame.

 2. Van harte met je vijfjjarig jubileum. Ik ben al een tijdje bezig met het verzamelen van Belgische patronen en het is echt een leuke zoektocht. Dank voor het op rij zetten van de sponsors. De keuze is lastig (er is zoveel) en passende stoffen erbij vinden.

 3. Wauw! Super ik doe mee! Toevallig bezig met patroon van lmv! De eerste komt er dus al aan! En er liggen nog heel wat Belgische patronen geknipt! Dat naaiwekend volgende week zal dus ideaal zijn voor stik Belgique! Veel succes

 4. Vijf jaar al! Hier nog maar 8 maand, maar het is echt een naai-microbe. Proficiat!
  Ik doe zeker mee met de Stik Belgique en er liggen al (bijna) 2 exemplaren klaar en er zitten er nog een aantal in mijn hoofd. hopelijk vinden we in de volgende maand voldoende tijd om ze uit te werken.

 5. Yo Marjolein! You did it!!!! Geweldig wat je weer op poten gezet hebt. Ik kijk uit naar deze maand en hoop tijd te vinden om veel “Belgisch” te naaien. Wat ik me heel erg afvraag is hoe het zit met onze Waalse patroonontwerpsters??? Daar zou ik wat meer zicht op willen krijgen. Jij een idee? Schol nog eens en we geven er deze maand een lap op! Er ligt hier tegen 2 oktober al een massa te wachten ;-)))

 6. Proficiat met de 5e verjaardag en de indrukwekkende lijst sponsors. Mooi werk!
  Ik doe zeker mee 🙂
  Ik hoop één en ander van onder de machine te laten rollen dat aan de voorwaarden voldoet. Alleen tijd vinden om het allemaal te produceren wordt een moeilijke. Er staan best al wel wat niet-naarigerelateerder dingen op de kalender voor oktober. Het plan was eigenlijk om in september al eentje te maken voor LS2gether, maar ik ben nog niet begonnen … oeps.

  1. Heel erg herkenbaar! 😀 En ik ben al een week of 2 wat ‘under the weather’, dus moet serieus mijn best doen om er iets van te maken 😉

 7. Proficiat met je vijfde blog verjaardag! Ik naai bijna uitsluitend Belgisch voor mijn zonen, en voor mezelf ook heel vaak. Er zijn zoveel goeie Belgische designers, die verdienen onze steun kei hard! Ik ben dan ook grote fan van jouw Stik Belgique! Ik doe mee!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: