Close

Sewpony Finch Dress pattern release

Geen lange, uitgerekte blogpost deze keer… Allé, ’t is te zeggen. Ik wou jullie deze niet onthouden. Ik mocht onlangs het nieuwste patroon van Sewpony testen, de Finch Dress. Ik had nochtans erg getwijfeld of ik dat wel zou doen, wegens tijdsgebrek, maar dat patroon was zo mooi én ik had een schop onder mijn kont nodig om nog eens iets te produceren en zo geschiedde het…

This won’t be an elaborated blogpost, I just wanted to share this new pattern and my version of it. Last week I got to test the beautiful new Finch Dress pattern by Sewpony. I was hesitating for quite a while, but the pattern was just too beautiful not to enter the testers call.

Ik koos een stofje uit mijn voorraad dat ik een aantal jaar geleden bij Mon Depot kocht, oorspronkelijk voor mezelf, maar ge kent dat misschien wel… Ik naai eigenlijk zelden voor mezelf en al helemaal geen kledij. Ideaal voor deze Finch dus. Toen Lara me met dit stofje aan de naaimachine zag zitten, zuchtte ze eens. “Ik vind dat niet mooi, mama!”. Ik dacht een beetje van ‘Foert kind, het is een testversie en ik heb beslist’ en deed naarstig verder. Het stofje is een viscose/crepe-achtige stof. Géén aanrader om mee te naaien (en al zeker niet om daar uw patroondelen uit te knippen!), maar toen ik het resultaat liet passen deed ik van Oooh en aaah… En wat nog grappiger was, ook die dochter van mij gaf toe dat het resultaat prachtig was.

I picked a fabric from my stash. It is a very lightweight fabric, which is recommended for this pattern, just because it needs to ‘fall down’. Lara didn’t like the fabric when she saw me sewing with it. She just had to go with my choice, since it was a test version. However, once the dress was finished and she tried it on, she had to admit she was wrong. The finished result looks amazing. Even I hadn’t imagined that this combination of pattern and fabric would be a match made in heaven. 

Mijn bevindingen?

Kies een zeer soepel vallende stof, dit geeft bij dit patroon echt het mooiste resultaat. (Een boventransportvoetje is wel geen overbodige luxe, als je werkt met glibberige stoffen). Verder is dit een relatief eenvoudig patroontje met een handleiding die zeer duidelijk is. Zoals altijd zal er binnen verloop van tijd wellicht ook een nederlandstalige versie verschijnen van dit patroon. Kan je niet wachten? De Engelstalige versie is vanaf heden beschikbaar op de Sewpony Webshop. Met de code FINCH15 krijg je 15% korting gedurende de komende 48 uur. (Noot: deze vervalt dus vrijdag 15 juni om 9pm AEST. In België is dat dus om 13u.

Noot: mijn versie is de versie met een elastiek rondomrond en met korte mouwen. Er zijn heel wat andere versies mogelijk, daarvoor verwijs ik je graag door naar de Sewpony Website. Kijk ook op instagram onder #finchdress en #finchpattern voor meer inspiratie.

My tips? Use lightweight fabrics like rayon, viscose, crepe,… for this dress! The instructions for this dress are clear, so this dress is not a very difficult project when you follow the different steps. The English version of the Finch dress pattern is now available in the Sewpony Webshop. There’s a 15% discount valid for 48 hours with code FINCH15. This code expires 9pm AEST on Friday, June 15

I made the version with a thick elastic all around the waist and short sleeves. There are other options you can try as well (long or 3/4 sleeves, elastic not all the way around,…) I’d like to refer you to the sewpony website for a detailed description and for more inspiration make sure to check Instagram for the hashtags #finchdress and #finchpattern.

3 thoughts on “Sewpony Finch Dress pattern release

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: