Close

Sew Challenge accepted!

Een tijdje geleden lanceerde Davina een oproep. Zij zocht mensen die geïnteresseerd waren om deel te nemen aan een blogmeet én mensen die wilden deelnemen aan een Sew Challenge. Vermits de blogmeet op de dag van het huwelijksfeest van mijn broertje viel, moest ik daarbij verstek geven. Aan de Sew Challenge wou ik wel graag meedoen.

Voor de Sew Challenge was het de bedoeling dat elke deelnemer voor een andere deelnemer 3 criteria opgaf. De deelnemers moesten vervolgens met die criteria aan de slag om iets te maken aan de hand van de voorgeschreven criteria.

Ik moest 3 criteria opgeven voor Mieke en kreeg zelf 3 criteria van Daisy. Ik ben alvast benieuwd wat Mieke met mijn opdracht deed!

De criteria die ik kreeg waren:

  1. een bovenstuk
  2. voor een volwassene
  3. met één of meerdere zakken

Toegegeven, het eerste wat in mij opkwam waren een hooded sweater of hemd voor mezelf of mijn wederhelft. Helaas ondersteunde mijn stoffenvoorraad geen dergelijke uitspatting en zoals je misschien wel weet, probeer ik mijn stash te verminderen. Mijn wederhelft zou er ook niet mee gediend zijn dat ik enkele meters stof kocht speciaal hiervoor.
Ok, ik heb stof liggen voor een hemd voor mijn man, maar daarvoor wacht ik dus geduldig op de lancering van de Theo voor mannen. Met de beschrijving van Sharon voel ik me toch nog altijd wat meer ondersteund om zo’n hemd voor mijn man te maken, drempelvrees en al…
Dus begon ik te brainstormen. Een schort misschien? En om de criteria heel erg vrij te gaan interpreteren dacht ik aan een tas. Een tas draag je immers aan je bovenlijf, ikzelf zou ze gebruiken én het bevat één of meerdere zakken. Ik besloot dus mijn gevoel te volgen en mijn creativiteit de vrije loop te laten. Op het trouwfeest van mijn broer had ik immers ontdekt dat ik eigenlijk geen handtasje heb voor speciale, formelere gelegenheden. (En was ik bijgevolg genoodzaakt om mijn Caravan Tote mee te nemen)

Ik ging dus op zoek in mijn boeken naar een leuk tassenpatroontje voor een speciale gelegenheid en ik kwam al snel uit bij het boek “Mijn designertas”. Ik twijfelde nog even tussen diverse modellen maar ging voor het ontwerp van Annelies Timmermans.

Uit mijn restjesbak viste ik enkele zwart met gouden stofjes op. Ik had reeds een lap kurkleer met gouden accenten liggen van bij K-Bas, alsook een ketting om het geheel over mijn schouder te kunnen dragen.

De optelsom was snel gemaakt… Het tasje zelf ook trouwens! Ziehier het resultaat van mijn challenge!


Voor meer Sew Challenges deze week kan je doorklikken naar volgende blogs:

 B-naaisC-art-o-lineMolemiekes naaiblogMimaloki De zussen (Lies) –  Lucky MieLa vie de lady RoseHutse Pruts –  Momfie Bij oogappel SienNaaisgerief (TinneV)

12 thoughts on “Sew Challenge accepted!

    1. Ik moest wel even afstand doen van het idee van een kledingstuk. Maar ik wou het echt doen met dingen die ik voorhanden had. Het was met een korrel(tje) dichterlijke vrijheid, maar wel iets dat ik nodig had en waarvoor ik alles had liggen!

  1. Hele mooie tas en zeer creatief opgelost. Zelf had ik namelijk wel een kledingstuk in gedachten toen ik de criteria bedacht maar dit maakt de challenge net dubbel zo leuk ?.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: