Close

Sew Challenge Accepted Part 3: One To Hug met hoge aaibaarheidsfactor

Vandaag alweer mijn derde deelname aan de Sew Challenge van Davina.

Deze keer is de Sew Challenge er eentje waar ik toch wel heel lang mijn hoofd over gebroken heb. Ik kreeg immers een stofje en kamsnaps en de opdracht om deze te verwerken voor iemand waar ik nog niks voor maakte. Het stofje is op z’n zachtst gezegd een stof waar ik werkelijk helemaal niks mee heb. Elke mogelijke visie werd natuurlijk vertroebeld door het idee dat ik dit stofje niet al te geweldig vond én dat ik in mijn project kamsnaps zou moeten verwerken. Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik kamsnaps verafschuw. En ook dat is licht uitgedrukt. Ik gebruik ze nooit, tenzij ik niet anders kan. Vreselijke ondingen zijn het. Maar kijk… a woman’s gotta do what a woman’s gotta do.

Ik sloeg aan het brainstormen en kwam daarbij uit op een kledingstuk voor mijn (toen nog ongeboren) neefje of nichtje (tja, we wisten dat toen nog niet hé). Onmiddellijk dacht ik aan One to Hug van Mind the Whale. Die had ik altijd al eens willen maken, maar dat was er nog nooit van gekomen. Dat plan bleef wel zinderen, al bleef ik in mijn hoofd een beetje struikelen over het-stofje-dat-niet-mijn-ding-was. De oplettende volger zal misschien onlangs gemerkt hebben dat ik in al mijn kersverse tante-enthousiasme reeds een babypakje naaide voor Lucie. Technisch gezien is mijn challenge dus geen 3 op 3, maar ik kies ervoor om dat te negeren. Noem het een soort van dichterlijke vrijheid.

Mijn 3 criteria op een rijtje:

  • gebruik dit stofje van Cas & Nina (dat was dus het planetenstofje, gesponsord door Cas&Nina)
  • Gebruik 2 van de 3 kleuren kamsnaps (gesponsord door Babarum)
  • Naai iets voor iemand waar je nog nooit iets voor maakte.

Een weekje geleden bezocht ik de nieuwe winkel van De Stoffenkamer (ongetwijfeld mijn nieuwe vaste bakstenen stek). Bij het rondsnuisteren kwam ik het assortiment superzacht nicky velours tegen en toen wist ik het zeker, deze was ideaal voor de One to Hug! Ik overlegde even met de schoonzus over de kleur en kon aan de slag. Nuja, met amper nog tijd te gaan en een serieuze energiedip, viel dat wel wat tegen. Respectievelijk op zaterdag 9 september rond 14u ben ik aan het naaien van mijn projectje begonnen. Een dikke 2 uur later was het klaar. Ik koos dan ook voor een vrij basic versie, die ik volledig omkeerbaar maakte!

Ik nam 2 verschillende kleuren Kamsnaps. Achteraf bekeken had ik ook gewoon aan elke kant een ander kleur kamsnaps kunnen inzetten. Maar kijk, dat ga ik nu gewoon zo laten zie!

En, wat denk je? Geslaagd? Ik ben alvast tevreden over het vestje en ben aan het overwegen of mijn Basje niet nog nét in dat grootste maatje zou geraken. Misschien moet ik dat toch eens proberen?

Noot: de kleuren goed fotografeerbaar krijgen is blijkbaar niet evident. Je moet het dus doen met een paar mottige foto’s. Mea culpa! 

Benieuwd naar de andere uitdagingen? Deze dames vertellen je er vandaag meer over:

Bellevi Naadjesendraadjes Sewbel Tantefee Wensjewat

Creative Catoo Flaflinko Naaisgerief 196 Sewlisi

Follow

17 thoughts on “Sew Challenge Accepted Part 3: One To Hug met hoge aaibaarheidsfactor

  1. Zo herkenbaar, dat moeilijk kunnen nadenken als de ingrediënten niet helemaal je ding zijn 😉 Maar zeker geslaagd. Dit jasje vraagt echt om plat geknuffeld te worden!

  2. Wat een superknuffelachtig jasje! Daar zal kleine Lucie zich ongetwijfeld heel lekker in voelen. En toen je het idee opvatte, had je toch nog niets voor haar genaaid, wel? 😉

  3. Goed gedaan hoor! Het lijkt mij ontzettend moeilijk om aan de slag te gaan als 2 van de 3 criteria je niet liggen. Dus chapeau voor het doorzetten en er toch iets moois van te maken!

  4. hé, ma ja, opdracht echt kei hard geslaagd. Ik had ook niet meteen een klik met mijn challenge (toch zeker niet zoals ik die had in januari toen ik loopgerief moest maken). en net daar schuilt de challenge hé. Je kan er je voeten aan vegen of jezelf overstijgen. Jij bent duidelijk voor het 2de gegaan. Ik vind het echt een hele toffe combinatie. een echte meisje-meisje creatie, maar met een klein hoekje af waardoor het niet flauw wordt, net door het planetenstofje.

  5. Chapeau! Ik zou het ook vreselijk moeilijk vinden om iets te bedenken met deze 3 criteria 🙈. Je hebt het alvast geweldig opgelost met dit schattige babyjasje. Daar maak je ongetwijfeld toch al iemand heel blij mee 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: