Close

De grafische trui: een schot in de roos! + Winnaars Give Away week 5

For English, scroll down


Al van zodra de eerste versie van de grafische trui vanonder mijn machine rolde wist ik dat dit een succesrecept zou zijn, voor herhaling vatbaar voor al mijn kinders. Het hoeft dan ook geen betoog dat ik al vrij snel na nummer 1 aan een tweede begon. Deze keer was Lara de gelukkige ontvanger.

Ik nam er een stofje bij dat ik een jaartje geleden kocht bij Stof&Co, het stoffenwinkeltje in mijn buurt, dat helaas ondertussen niet meer bestaat. Ik kan me niet herinneren hoeveel keren ik in de winkel stond, kwijlend op dit stofje, niet wetend wat ik ermee zou doen en het dus bewust niet kocht… Tot plots het laatste restje op de rol zat en ik last kreeg van mijn geweten. ’t Was nu of nooit… en ik kocht dat couponnetje. Het stofje bleef in de kast liggen wachten op het perfecte project en kwam eruit voor deze grafische trui.

Net als bij de grafische trui voor Bas speelde ik met de rechtse en averechtse kant van de stof. De rechtse kant is eentje met een prachtig kantlaagje over een grijze gebreide stof. De averechtse kant is het grijze breisel. De zachtroze boordstof van See you at Six bleek een goede match om de boordjes af te werken.

Het resultaat is een schot in de roos! (Allé, dat is mijn eigen bescheiden mening althans)

Het patroontje van deze grafische trui komt uit het boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3. Dat brengt me ook naadloos bij de Give Away winnaars van de laatste Give Away in het kader van Stik Belgique.

Ik liet mijn WordPress-plugin 3 winnaars kiezen:

Evi, jij wint het boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3
Celine, jij gaat aan de haal met het boek 200 rokken en broeken van Evelien Cabie
Hanne, jij wint €30 shoptegoed bij Mon Depot

De winnaars mogen een mailtje van mij verwachten!

Follow


After I made the first version of this graphic sweater pattern, I was so in love, that I already started planning a second one. The first one was for little Bas, lucky Lara is the one to receive this second, over the top girly version. Again, I decided to play with the right and wrong side of the fabric to sew this sweater. The fabric is a sort of knitted fabric covered with a thin layer of lace. The inside of the fabric only shows the grey knit. To finish the sweater I used the See You at Six ribbing, that matches the light pink color of the lace.

The pattern for this graphic sweater is in the newest sewing book designed by Griet and Annick “Stof voor Durf-Het-Zelvers 3”. I love it so much, being a quick sew with atypical pattern pieces. The front pocket is an instant hit according to my kids.

20 thoughts on “De grafische trui: een schot in de roos! + Winnaars Give Away week 5

  1. Ik volg je helemaal wat dat schot in de roos betreft! Een jaar of twee geleden maakte ik voor mezelf een trui in grijze sweaterstof met een apart laagje kant erover. Helemaal hetzelfde uitzicht, behalve dat hij al enkele keren op de reparatietafel lag met losgekomen kantsteekjes. Jouw stof is daar dus dé oplossing voor!

  2. Waauw, dat is echt zo’n prachtige trui… Ik had niet gedacht dat je voor de mouwen had gewerkt met de binnenkant van de stof, ik dacht dat je voor het voorpand en achterpand onder een stukje kant over de effen stof had gestikt… Echt mooi, die zou ik zelf ook dragen!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: