Close

Roses are red, dresses are blue. I love Laure and I hope you do too!

Mijn voorliefde voor het nieuwste patroon voor StraightGrain kan ik niet meer onder stoelen of banken steken. Er volgde hier en daar wat gegniffel toen ik mijn derde Laure toonde. Sjah… Iets met onweerstaanbare drang enz… Al moet ik ook toegeven dat het gewoon heel handig is dat het patroon hier geknipt bovenop mijn patronenstapel ligt. Gemakzucht speelt dus ook een rol, maar ik zou er niet steevast naar teruggrijpen als het geen succesrecept was.

In januari trok ik samen met 2 vriendinnen richting De Stoffenstraat in Kasterlee (toch een uurtje rijden voor ons, dus een uitstapje waard!). Dit viel vlak na de release van Laure, dus het patroontje speelde dan ook in mijn hoofd bij het kiezen van de stofjes daar. Ik koos er 2 stoffen die een Laure moesten worden. Deze is er de eerste van. Het is een katoentje van Michael Miller. Heel mooi, met een gouden accentje. Ook daar ben ik niet vies van, zowel Lara als ik houden wel van een beetje bling.

Helaas kampte ik begin februari een beetje met een naai-dipje. Ik besloot dan een aantal projecten te knippen, zodat ik weer kon doordoen als de naaidrive terug was. Gelukkig was de naaidip van korte duur en kon ik deze van de stapel halen. Mijn eerste maaksel voor februari is een feit!

Toen het jurkje klaar was en ik het liet passen, bleek dat het onderste, niet gevoerde deel nogal doorschijnend was. Dus ik besloot het jurkje opnieuw een stuk open te tornen en er een volledige voering in te stoppen. Ik ben best blij dat ik daar onmiddellijk werk van gemaakt, want met mijn uitstelgedrag kan dat ook al eens tegenvallen.

I think it’s quite obvious that I’m in love with the newest StraightGrain-pattern Laure
Last month, me and 2 friends went fabricshopping at De Stoffenstraat. As it was just after Laure was released, I bought 2 fabrics with Laure in my mind. This one is the first one. Both me and Lara like a touch of bling, so we both love this fabric.
After a bit of a sewer’s block, I was able to finish this dress. The dress is fully lined after I discovered that I could see through the bottom part that initially wasn’t lined.

Wat vinden jullie ervan? Lara is er dol op!
Jullie kunnen trouwens tot 1 maart nog steeds stemmen op wat een van mijn volgende projecten wordt! Allen daarheen!


(Stoffen in: 21; Stoffen uit: 12; Gekocht en verwerkt: 3)

13 thoughts on “Roses are red, dresses are blue. I love Laure and I hope you do too!

  1. Hoe schoon is dat zeg! Echt de max! Prachtig stofje! Straf, ik dacht dat ik jou al volgde, maar blijkbaar was dat omdat jouw creaties dan via Facebook zo in lijn oog waren gesprongen! Bij deze is dat rechtgezet 🙂 binnenkort eens scrollen, dat ziet er hier fantastisch mooi uit! Bij mij ook al 2 laure’s gemaakt (nog niet op de blog!) ik ben dol op dat patroontje! Misschien binnenkort nog eentje 😉 de jouwe werken alvast inspirerend 🙂

    1. Je doet me blozen! Meisjes zijn idd zo leuk om voor te naaien. Jongens ook, maar ik naai eigenlijk liefst jurkjes 🙂

  2. Weeral zo’n pareltje!
    Ik heb het patroon en stof al klaar liggen, maar heb de kinderen eerst nog carnavalkleren beloofd dus eerst die maken en dan kan ik binnenkort ook een Laure naaien want het begint te kriebelen na het zien van die van u 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: