Close

Review “Mijn Bullet Journal”

Onlangs nam ik deel aan een give away op de facebookpagina Bullet Journal België (opgericht door Miss Pixie, aan wie ik mijn BuJo-gebruik toch wel grotendeels te danken heb). Toen ik een tijdje later zag dat ik getagd werd als winnaar van een bloemige versie van ‘Mijn Bullet Journal’ was ik superblij.
Kijk… Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik een Leuchtturm-fan ben. De kans dat ik dus zomaar, uit mezelf een ander bullet journal zou kopen dan de Leuchtturm, achtte ik behoorlijk klein. Dat ik een gewonnen exemplaar zou kunnen uittesten, was een winwin-situatie voor mij. Geen geld kwijt, maar toch de ervaring van een nieuw Bullet Journal.

Ik wist niet wat te verwachten en was dus al op voorhand vrij sceptisch. Vooral dan tegenover het idee dat dit een versie met voorbeelden en tips en dergelijke zou zijn.
Mijn grootste schrik? Dat er reeds voorgedrukte zaken zouden instaan die verder gingen dan een indexpagina. Mijn bullet journal moet vooral voor mij werken en ik kies dan ook graag zelf wat ik er al dan niet aan toevoeg. Ik had schrik dat het mijn creativiteit en mijn eigen ‘ding’ zou gaan belemmeren. Dat alles voorgekauwd zou aanvoelen terwijl ik zelf hevig voorstander ben van “Doe je eigen ding”

Toen mijn pakketje arriveerde bladerde ik mijn nieuwe aanwinst onmiddellijk door. Mijn bedenkingen geef ik je graag mee!

De buitenkant

De vormgeving van de kaft is prachtig. Ik was instant verliefd op de bloemenprint, de vogels,… Een (klein) nadeel ten opzichte van mijn Leuchtturm1917 is dan weer het feit dat het een zachte kaft is en het feit dat het boek op zich niet open blijft liggen wanneer je het openlegt op een bepaalde pagina. Dit is bij mijn Leuchtturm wel het geval en ik vind dat toch wel een pluspunt. Bij deze moet ik het boek echt open houden terwijl ik noteer, bij mijn Leuchtturm kan ik ondertussen diverse dingen doen en tenzij er een kind of windstoot passeert, ligt hij nog steeds open op de pagina waar ik het laatst op keek.

De inhoud

In het begin van het boek zit een klein uitneembaar instructieboekje met een ‘crash course’. Door mijn grote schrik die ik hierboven vermeldde was ik behoorlijk opgelucht dat het een apart boekje is, los van het bullet journal. Dit boekje geeft een korte inleiding tot bullet journaling, een voorbeeldlegende (key), en verder ook nog  heel wat voorbeelden van paginaverdelingen, spreads, banners, handlettering en andere opsmuk die je kan gebruiken in je bullet journal.

Het bullet journal op zichzelf is een boek met een dotted grid. (Puntjes in plaats van lijntjes of ruitjes) Groot pluspunt! (Vind ik althans). Er is ruimte voorzien voor een index en een jaarkalender. Er is ook een cirkeldiagram weergegeven. Van dit laatste ben ik zelf niet zo’n fan, waardoor deze pagina dus ongebruikt zal blijven en ik het wat jammer vind van ruimte die hierdoor wat nutteloos verspild is. Verder zijn er ook 2 lintjes in het boek gebonden, wat ideaal is als bladwijzer.

Iets wat voor mij ook heel belangrijk is, is de dikte van de pagina’s. Vermits ik fineliners (stiftjes) gebruik, is er bij dun papier kans dat de inkt aan de achterkant van de pagina’s doorschijnt of gaat ‘bloeden’. Ondanks het feit dat ik mijn pennetje niet zachthandig gebruikte is de inkt niet doorgedrukt naar de achterkant van de pagina. Je ziet wel heel vaag de tekst doorschijnen, maar ik vind dat persoonlijk verwaarloosbaar.

Minpunt is het ontbreken van een paginanummering, dit heeft mijn Leuchtturm en ik vind dat toch een zeer groot pluspunt. Ik hoef niet elke pagina zelf te nummeren op die manier.

Mijn conclusie

Ik ben in het algemeen tevreden met deze nieuwe aanwinst. Ondertussen heb ik ook al een bestemming voor deze bujo. Ik heb besloten dat hij volledig gebruikt zal worden als inspiratieschriftje voor mijn blog en alle bij mijn blog horende zaken (statistieken, ideeën, kladversies van berichten,…) Verder uitgebreid gebruik zal uitwijzen of ik een nieuwe aankoop in de toekomst zou overwegen. Ik hou jullie alvast op de hoogte!

Follow

11 thoughts on “Review “Mijn Bullet Journal”

  1. Leuk om je review te lezen. Ik weet niet waarom maar dat ‘dotted’ schrikt mij wat af, kleine ruitjes lijken mij makkelijker. Voorlopig gebruik ik een gewoon Atoma schrift.

    1. Ik ben net heel erg fan van dotted. Het is duidelijk, gemakkelijk, maar niet te aanwezig 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: