Close

Retro²: Charlie versus Lily-Balou

For English Scroll Down

Een tijdje terug maakte ik voor Bas een Charlie in een stofje van Lily-Balou. Het truitje bleek gewéldig te groot en verdween onderaan in een kast. Onlangs diepte ik het opnieuw op, in de hoop dat het zou passen. En ja hoor! Het zit nog wat aan de ruime kant, maar mijn Basje past er toch al in!

De stofjes van Lily-Balou lenen zich prima voor de patronen van Zonen09. Beide ontwerpers hebben namelijk een voorliefde voor een retro look, een look waar ikzelf ook wel fan van ben!

Het stofje van Lily-Balou kocht ik bij Mon Depot. Deze is daar niet meer te verkrijgen, maar u kan er vast nog andere stofjes scoren van Lily-Balou.
Het patroon Charlie behoeft voor de meesten onder jullie geen introductie meer. Dit is een van mijn favoriete Zonen09-patronen.

Ik kreeg Bas opnieuw met wat omkoperij voor de lens. Maar aan de flitsende beelden kan u zien dat het ook dan geen ‘zittend gat’ is, zoals wij dat noemen.

I made this sweater a while ago, but it turned out too large for Bas. Last week, I pulled it out of the closet again and tried it on. It’s still not the ideal fit, but it will do for now. I used the Charlie Pattern from Belgian designer Zonen09. I love its retro look, which combines nicely with the Lily-Balou fabric I used. Lily-Balou is a Belgian brand of clothing, inspired by a retro look. So it’s an obvious match for me!

En? Wat denken jullie ervan? Hebben jullie nog leuke patronen voor kleine jongens  (maat 92-98?) waar jullie bij zweren? Ik kan wel wat tips gebruiken.


(Stoffen in: 20; Stoffen uit: 10; Gekocht en verwerkt: 1)

13 thoughts on “Retro²: Charlie versus Lily-Balou

  1. Oh, deze zou ik ook wel in de kast willen ? en dat niet kunnen stilzitten is hier heel herkenbaar ? qua patroontjes zijn die van zonen 09 idd steeds weer een goed idee. De omni tempore van sofilantjes vind ik ook leuk en zelf maakte ik ook al eens de trui met schuine rits uit ottobre 3/2014. Een hele leuke die ik binnenkort nog eens op de planning zet (na die 386 andere projecten ?)

  2. Gek, ik vind mijn reactie hier niet meer terug…
    Ik zei dus dat ik dit een hele mooie versie vind! Met zonen 09 zit het altijd goed 😉
    Maar ook de omni tempore van sofilantjes is wel leuk. En vorig jaar maakte ik uit de ottobre 3/2014 de trui met schuine rits. Een aanrader, de rits geeft het echt iets speels! Foto’s kun je op mijn blog vinden!

  3. Schoontje! Ik was ook aan het overwegen om nog eens een Charlie te maken, voor mijn meisje dan 🙂 Ottobre blijft mijn favoriete magazine voor patronen: leuke patronen, duidelijke uitleg en de maten zitten voor mijn kids steeds goed.

    1. Ik blijf vooral teruggrijpen naar losse patronen. Al heb ik wel hier en daar iets uit ottobre al gemaakt. Na 2 jaar een abo op ottobre had ik wel alle modelletjes gezien.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: