Close

Perfect?-Blogchallenge

Sinds begin dit jaar probeer ik m’n naaisels consequenter te bloggen en stop ik wat extra tijd en liefde in mijn blog. Ik geniet er heel erg van om er wat tijd en gedachten in te pompen. Toen ik bij Miss Pixie haar idee voor een Perfect?-blogchallenge las, was ik dan ook onmiddellijk enthousiast. Elke week een uitdaging, dat was wel iets voor mij. De eerste week van de challenge begon, ik zag het wel zitten, maar dan kwam het leven in de weg. ‘Helaas’ is het in de vakantie niet zo evident om mezelf extra uit te dagen.

Waarom? Wel, ik wil deze vakantie graag een aantal grotere projecten van m’n lijstje afkruisen. Geen evidentie tussen het geweld van mijn 3 koters die hier op mijn vrije dagen meestal rondrennen. Los daarvan ben ik moe… De laatste maanden had ik op vlak van het burn-out proces wat betere dagen. Gevolg, ik deed weer wat meer. Te veel, zo blijkt nu. De klachten komen terug, ik voer opnieuw een strijd tegen met de uitputting. De combinatie met drukkere dagen op het werk de komende weken (collega’s in verlof en dus extra taken in het vooruitzicht) en het gevoel dat ik hier vorig jaar volledig op ben gecrasht bezorgen me paniekaanvallen.

Het begint terug tot me door te dringen. Ik kan mezelf er momenteel niet toe brengen om extra inspanningen te leveren buiten m’n job, kindjes/huishouden en af en toe eens achter mijn naaimachine kruipen omdat ik daar zin in heb. Gevolg? Ik druk eventjes op de pauzeknop. Misschien merkt u het, misschien ook niet. En… I’ll be back!  En dan heb ik GROOT nieuws. (Volgen kan je hier om op de hoogte te blijven)

P.S.: No worries, ik red me wel. Ik weet dat alle adviezen die ik krijg goed bedoeld zijn, maar ik maak er een punt van om vooral naar mezelf en mijn lijf te luisteren.
Follow

22 thoughts on “Perfect?-Blogchallenge

 1. Marjolein, goede keuze!! Moet je je echt aan houden hoor, je bent (te) perfect hier op je blog, dat is ook niet te onderschatten, het werk dat daarin kruipt… Je wil soms net iets te veel, niet? Niets moet, alles mag, tijdens de komende blog-“pauze”… zo doe ik het ook 😉

  1. Bwa, dat valt wel mee… Hier kruipt leuke energie in. Maar momenteel voel ik dat de energie me ontbreekt, dus druk ik de pauzeknop in. Het kan mss zijn dat net dat bevrijdend werkt. 😉

 2. Het is beter om op de pauze-knop te drukken, daarvan ben ik overtuigd. Heel verstandig van je en ook heel herkenbaar. Ook ik worstel met met prioriteiten. Je bent zelf de grootste prioriteit daar is heel je gezin op gebouwd. Dat is echt belangrijker dan mooie kleren maken en daarover bloggen, tenminste dat houd ik mijzelf voor! 😉

 3. Goed zo. Ben blij dit te lezen. Vind het echt sterk dat je naar je lichaam luistert, je hebt er maar 1 dus je moet er zorg voor dragen.
  Uw lezers gaan niet weglopen (dat zeg ik uit ervaring).
  Rust goed uit lieverd <3

 4. Goed dat je het aanvoelt én er dan ook naar luistert. Zelfzorg is zo belangrijk.
  Ik wacht geduldig tot je de zin en de energie terugvindt om terug te komen, en volg je ondertussen op je andere stek.

 5. Wat balen zeg! Maar goed dat je er naar luistert! Ik heb vorig jaar met mezelf afgesproken dat ik in de vakanties niet naai. Het combineert niet met het gezinsleven. Ik ga graag helemaal in mijn naaiwerk op en dat kan niet in vakanties. Dan geniet ik niet van het naaien of het gezinsleven. En dat is pas echt zonde!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: