Close

Patterntesting: the Robin Ruffle Dress by Bebekins

For English, scroll down

Toen ik de oproep voor de patroontest van het nieuwe patroontje van Bebekins zag verschijnen, gaf ik mezelf onmiddellijk op. Kijk, ik ben nu eenmaal een ruffle-lover (ik weet dat er mensen zijn die het maar niks vinden, maar dat kan ik me niet aantrekken… Over smaken en kleuren valt nu eenmaal niet te twisten) en die dochter van mij ook, een patroon met de naam Robin Ruffle Dress zou vast aan onze wensen voldoen. Toen ik dan ook nog eens bericht kreeg dat ik mocht deelnemen was ik behoorlijk extatisch.

Op basis van de maattabel nam ik een maat 3 jaar voor Lara. Deze zit overal perfect, enkel had ik er rekening mee moeten houden dat de armsgaten en het bovenstukje daardoor beter wat aangepast werden aan haar lengte. De testversie is dus niet perfect, al vindt Lara er zelf niks mis mee en dat is eigenlijk wat telt. Lesje alvast geleerd voor een volgende keer. Tot nu toe had ik immers met die armsgaten nog nooit een probleem gehad.

De Robin Ruffle dress kan in verschillende versies gemaakt worden, zo kan je heel wat variëren binnen hetzelfde patroon. Ik maakte versie B, zonder de striklinten.

Je kan het patroon hier aankopen. In de Bebekins Patterns groep op Facebook vind je een kortingscode om het patroon voor 5 USD aan te kopen in plaats van 7USD. Met de code ‘robinrelease’ betaal je 5,5 USD wanneer je de Polly of Robin Dress wil aankopen.

De stof die ik gebruikte, is er eentje die ik al een hele tijd in mijn voorraad heb. Ik heb helaas geen idee meer waar ik die ooit kocht.


When I saw the testers call for the new Bebekins Pattern, I immediately signed up. No surprise there, as I love ruffles and a pattern called the Robin Ruffle Dress promises a lot of that! Yeah, I know that not everyone feels the same way I do about ruffles, but I couldn’t care less. I do, Lara does… that’s all that matters to me. So when I got the message that I was selected to test the Robin Ruffle Dress, I was pretty ecstatic.

Based on the sizing chart I made a size 3 for Lara. It is a perfect fit apart from the armscyes. They are a bit high because I didn’t adapt them according to Lara’s length. It was the first time I encountered this problem, so I’ll remember to check this in the future. Lara doesn’t seem to have a problem with the armscyes, she loves the dress a lot. 

There are 4 different views for the Robin Ruffle Dress pattern. So you can make different dresses with the same pattern. I made view B, without ties. The fabric I used is one from my personal stash. I can’t remember where I bought it. 

You can purchase the pattern here, in the Bebekins Patterns group on Facebook you can find a discount code to get it for 5 USD. With the code “robinrelease” you can buy Polly/Robin for 5,50 USD.

Follow

2 thoughts on “Patterntesting: the Robin Ruffle Dress by Bebekins

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: