Close

Patterntesting: the Juliette dress and top by Sewpony & Kneesocks and Goldilocks

Toen ik vernam dat Suz van Sewpony samen met Jill van Kneesocks and Goldilocks werkte aan een nieuw patroontje en binnenkort een testers call zou doen, volgde ik de social media met argusogen. Ik schreef me dan ook onmiddellijk in van zodra de oproep kwam.
Bij het berichtje dat ik mee mocht testen, deed ik een vreugdedansje (of 2-3). Echt… ik was echt ogenblikkelijk weg van het patroontje, dat volgens mij helemaal ‘Lara’ is.

When I found out that Suzanne from Sewpony and Jill from Kneesocks and Goldilocks were working on a new pattern, I was watching their social media like a hawk. As soon as a testers call was released, I signed up for it and woohoow, I was one of the lucky ones to test the amazing Juliette dress + top

Zodoende ging ik aan de slag. Ik nam een paneelstofje van Art Gallery uit mijn stoffenvoorraad. Ik kocht het bij Bellelien omdat ik het zo mooi vond, maar toen het aankwam viel de kleur me toch wat tegen. Ik kon er niet onmiddellijk iets in zien voor Lara. Dat was ook meteen de reden dat ik dit stofje nam voor de patroontest. Ik dacht immers “Als het niks is, dan heb ik toch niet mijn allermooiste stofje opgeofferd.”
Boy… Wat wat ik mis!!! Van zodra ik dit geknipt had en ineen naaide, zag ik dat dit patroon en deze stof een match made in heaven waren. Dit stofje lag gewoon te wachten op een dergelijk patroon! Het jurkje dat eruit ontstond is gebombardeerd tot één van mijn favorieten. Ik ben dol op het resultaat. Waar ik vreesde dat de kleuren niet bij Lara’s teint zouden passen, bleek het ook daar een mooie match.

I started working on the patterntest quite soon, I selected an Art Gallery fabric from my stash. I bought it at Bellelien because I had an instant crush on it. But when it arrived, I just couldn’t see my Lara in it. I really had no clue what I could do with the fabric and my love for it faded away. I selected it for the patterntest, because I initially thought ‘Well, it’s a test, so if it goes wrong, I still didn’t use my most precious fabric’.
Boy, was I wrong! As soon as I started assembling this dress, I could see all the pieces of the puzzle falling into place. This fabric was MADE for this pattern. I’m so in love with the result and how it looks on Lara! 

Het patroon Juliette bestaat uit een jurk en topversie. De eyecatcher van dit jurkje is ongetwijfeld de prachtige rimpelkraag. Ik ging voor de mouwloze jurkversie zonder vals  knopenpat en met striklint achteraan. Je kan deze ook maken met korte of driekwartmouwen en een lus met knoopje-sluiting achteraan. Er zitten ook zakken in de zijnaden van de jurk.

The Juliette dress + top pattern can be made as a dress or a top (obviously). The eyecatcher of this pattern is without a doubt the beautiful gathered neck ruffle. There are different sleeve options (none, short or 3/4) and the back closes with either a button loop or bias ties which add to the pattern being perfect for beginners! (No zippers or buttonholes). You can also add inseam pockets and a faux button placket if you want.

Ondanks het feit dat ik dit patroon in een testversie naaide, kon ik eigenlijk weinig opmerkingen geven. Het is een redelijk eenvoudig project. De instructies waren duidelijk, de maatvoering klopte perfect. Ik maakte afgaand op haar borstomtrek een 4 jaar voor Lara en deze zit perfect!

As always the instructions were very clear and the sizing was perfect! 

 

Je kan het Juliette dress + top patroon HIER vinden. Een kortingscode voor 10% kan je vinden in de sewpony patterns Facebook group! (Deze is beschikbaar gedurende 2 weken na de release van het patroon)

You can find the Juliette dress + top pattern HERE. You can also receive a 10% discount with a code that you can find in the sewpony patterns Facebook group! (This discount is available for 2 weeks after releasing the pattern)

Stof/ fabric: Love garden calm van Art Gallery bij Bellelien
Patroon/ pattern: Juliette dress and top – Sewpony patterns

15 thoughts on “Patterntesting: the Juliette dress and top by Sewpony & Kneesocks and Goldilocks

    1. Ja, ik kan het me voorstellen. Ik zou zelf ook wat teleurgesteld zijn denk ik 🙂 Maar nu kopen hé! ’t Is een toppertje en zit supersnel in elkaar!

  1. Amai, ik blijf echt zo fan van jouw versie! Wat staat ze er prachtig mee! Ik was niet zo wild van de mouwloze versie, maar als ik dit zie, ben ik wel helemaal verkocht!

  2. Ooooh!!! Supermooi! Ik ben nu al vrij zeker dat dit mijn favoriete mei-naaisel gaat zijn (of hoort deze nog bij april? :-))

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: