Close

Patterntesting + Give Away: The Double Zip Pouch by LBG Studio

For English, Scroll down

Onlangs zag ik hier een foto van een stel prachtige tasjes verschijnen. Ik las dat er een patroontest zou gelanceerd worden en besloot het in de gaten te houden. Van zodra de oproep verscheen, schreef ik mezelf in. Jaja, ik weet dat ik besloten heb om gas terug te nemen, deze impuls dateerde echter van voor de finale beslissing om dat te doen.
En voor pareltjes maak ik sowieso een uitzondering, naaien is nu eenmaal therapie voor mij-
Enfin, toen ik de selectie testers haalde, was ik behoorlijk enthousiast. Ik wist al perfect welke stofjes ik zou gebruiken en ging van zodra ik een gaatje in mijn agenda had aan de slag.

Het patroon van de Double Zip Pouch voorziet in 4 verschillende formaten: small, medium, large en extra large.

Afgewerkte afmetingen (bij benadering):
SMALL – (24 cm x 16 cm)
MED – (27 cm x 18 cm)
LARGE – (29 cm x 21 cm)
XLARGE – (32 cm x 24 cm)

Ik besloot de large te maken, nog niet echt goed wetend waarvoor ik hem zou gaan gebruiken. Vermits ik deze pouch niet als handtasje zou gebruiken, liet ik de optionele strap daarvoor achterwege.

Uit mijn voorraad haalde ik de botanical leaves canvas die ik kocht bij Bellelien, ik combineerde met een voeringstof met gouden chevron en met restjes kurkleer met goudaccenten. De ritsen haalde ik uit mijn voorraad en kocht ik ooit bij Zipit. Als versteviging voorzag ik Vlieseline H640 (ik wou echt een stevig exemplaar!) De pouch zelf naaide ik op een avondje in elkaar. Het maakproces verliep al bij al vlot, al maakte ik een aantal fouten. Dat laatste lag vooral aan mijzelf: moe na een werkdag nog achter de naaimachine kruipen en een nieuw patroon testen is doorgaans niet mijn beste idee! Ik slaagde er dan ook in om mijn voeringsdeel met opgestikte binnenzakje ondersteboven in de tas te naaien. Dat laatste had ik uiteraard pas door na het keren van de tas.

Het patroon is te koop op de webshop van LBG Studio en dat voor 9 USD, maar de komende week kan je hem aankopen voor maar 6 USD.

Ik mag van Vanessa, de ontwerpster van dit patroontje, dit patroon weggeven aan één van mijn volgers. Wat moet je doen? Een reactie op dit berichtje en volgen via bloglovin. Op zondag 6 augustus kiezen wij een gelukkige winnaar uit!

Follow


A lot of seamstresses seem to be categorized in either making clothing or bagmakers. I think I’m one of those seamstresses that likes both. I find bagmaking very rewarding. When I first spotted a picture announcing a future tester call from LBG Studio I knew I would sign up for this. When I found out I was selected to test the Double Zip Pouch, I was really excited. 

I picked some fabrics, a piece of cork leather and some zippers from my stash and decided to make the Large Pouch. However, I left out the strap, since I wouldn’t use it anyway. I made this pouch in only a few hours. You can make this pattern in sizes Small, Medium, Large and Extra Large. The Large one I made was perfect for holding my Bullet journal and some supplies. I’m planning on making a smaller one to fit my e-reader.

Approximate finished dimensions: 
SMALL – 9.5″ W x 6.25″ H 
(24 cm x 16 cm) 
MED – 10.5″ W x 7.25″ H 
(27 cm x 18 cm) 
LARGE – 11.5″ W x 8.25″ H 
(29 cm x 21 cm) 
XLARGE – 12.5″ W x 9.25″ H 
(32 cm x 24 cm)

You can purchase the pattern here. The regular price wil be $9, in the release week the pattern is for sale for $6.

To celebrate the release of this all-round pattern, I’ll be giving away a pattern to one of my followers. You just have to follow me on bloglovin and comment on this post. I’ll pick the lucky winner at random on August,6th.

 

110 thoughts on “Patterntesting + Give Away: The Double Zip Pouch by LBG Studio

 1. Hey meid, ik ben altijd onder de indruk van je creaties, maar hier heb je jezelf toch echt overtroffen! Zo eentje wil ik echt graag zelf eens maken… en schrik er dan niet van, dat ik je stoffenkeuze ook overneem :-). Dus ik volg je via mijn ‘gewone naam’ op Bloglovin (maar die ken je hé), en met dit berichtje, ding ik graag mee naar de prijs!

 2. Oh ja… ik zal toch écht eens met kurkleer aan de slag moeten… Weet niet waarom, maar ik heb mega drempelvrees. Hoe doe jij dat toch altijd weer, materialen zo mooi combineren…

  1. Eigenlijk is kurkleer echt heel zalig om te verwerken! Anders doen we ’t eens samen hé, om de drempelvrees te overwinnen! 😀

 3. Erg mooi! Ik zit in een naaidip maar dit patroontje zou me wel direct doen beginnen. Ik ding mee naar de prijs 😁

 4. Een kei leuk tasje. Wel heel tof om te maken voor mijn meiden hier in huis 😊
  Dus ik waag mijn kans 😉

 5. Waw, dat ziet er schitterend uit. Ik doe ook,heel graag mee met de wedstrijd. Heb je toegevoegd via bloglovin’

 6. Hallo, super leuk tasje en die verschillende maten zijn top! Ik zou graag meedoen, dan kan is misschien wat restjes verwerken en teruf nieuwe stoffen kopen 😉. Leuk stofje ook!

 7. wauw! leuk patroontje! dat is eens wat anders dan steeds die babykleertjes. Ik doe graag mee met de giveaway ☺

 8. Whaww wat een leuk tasje. Knap gemaakt met de combinatie van allemaal leuke fornituren zoals kurkleer, gouden rits enz.. ben er alvast fan van. (trouwens van alles wat u maakt) .
  Dus ik ding graag mee naar the give away..
  😊

 9. Wauw, wat een prachtig tasje! Daar zou ik graag mijn tablet in meenemen naar mijn werk, je kunt er ook zo mooi nog je portemonnee bij kwijt! Ik loot graag mee!

 10. Wauw, een keimooi exemplaar! Die details doen het hem echt! Ik zou dit zelf ook wel eens willen uitproberen, dus waag hierbij graag mijn kans!

 11. Wat een leuk tasje! De combinatie stof-kurk is perfect! Dit patroontje past uitstekend in mijn collectie 😉

 12. Deze foto’s steken al de hele tijd mijn ogen uit! Zo ongelooflijk mooi! En met het nieuwe schooljaar in zicht, ding ik heel graag mee naar dit mooie patroontje! Die botanical print kocht ik ook, omdat die gewoon zo mooi matcht met mijn gekoesterd lapje kurk. XXX

 13. Oh, wat een schoontje!
  Dit zou ook ideaal zijn om een handig heuptasje van te maken, zeker als er verschillende maten zijn, daar ben ik al een tijdje naar op zoek!

 14. Wauw! Deze is zo mooi! Vooral het kurk maakt het af vind ik. Ik doe ook heel graag mee om het patroon te winnen. Ik zie misschien wel een pennenzal voor de dochter die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar mag.

 15. Ik treed al de superlatieven van de reacties hierboven bij 😉! Ik vond het al super bij je instagramfoto, maar nu ik het hier zie, WAUW!

 16. Wat een gaaf tasje en de combinatie van de stoffen is gewoon perfect! Ik doe graag mee aan deze winactie!!

 17. Wat een superleuk tasje! En dat kurkleer werkt heel goed. Ik wil het graag ook een keer proberen, dus ik doe graag mee.

 18. Mooi tasje en oom nog een super mooi stoffje! Ik zou het ook graag eens willen maken om daarin mijn essentiële oliën te kunnen meenemen 🙂

 19. Mooi tasje heb je gemaakt. Ik heb onlangs kerkleer gekocht zonder echt een doel, maar dit patroontje zou wel eens goed kunnen passen.
  Gr Elise

 20. Ooooh waaaaw zou ik wel graag winnen 😉 ga in september na 26 jaar werken terug naar school en zou er een leuk tasje van kunnen maken om mijn spulletjes in op te bergen 😉 moest ik winnen…. dank dank u alvast 😉

 21. Wow, wat een gaaf ritstasje, deze wil ik graag maken voor mezelf en mijn dochter! Maak graag kans 🙂

 22. Oooh leuk. Ik doe graag mee en volg je uiteraard. Zo’n tasje lijkt me ideaal voor mijn bujo en pennetje. Ik heb misschien nog wel een restje stof dat ideaal zou zijn zelfs

 23. Heel mooi! Ik maakte zelf al een grote handtas in dit stofje met bladeren, ook heel schoon! Ik doe mee #tasjeslover ❤

 24. Wauw! Wat prachtig. Die botanische stoffen zijn echt super. Love it! Onder het motto: “wie niet waagt, niet wint.” Doe ik graag mee met deze give away. 😆

 25. 😍 love it! Aangezien ik een beetje 😌 tasjesverslaafd ben, maak ik graag zelf zo’n versie! ☝🏼👝

 26. Heel erg mooi! Perfect voor mijn cadeautjes onder de kerstboom waar ik dit jaar heel goed op voorhand mee klaar wil zijn zoals ik mezelf voorgenomen heb (gaat waarschijnlijk weer niet gebeuren, maar bon.. ik zie toch al kerstcadeautjes 😂)

 27. Wat heb jij dit mooi genaaid ! Zo’n tof tasje ! Ik hou van het model ( de verschillende maten ) de stofkeuze en last but not least de koperkleurige ritsen ( die ik nog zelden zie in de fournirturenwinkels alhier).
  Ik heb mij al wel eens gewaagd aan het naaien van een tasje…..maar vind het niet zo gemakkelijk.
  Mocht ik dit patroontje winnen ; dan wordt dit zeker een uitdaging voor mij om hiervan een uniek kerstcadeautje te naaien voor kleindochter.

 28. Heel mooi gemaakt met prachtige details zoals de kleur van de ritsen en kurkstoffen hoeken. Als ik de gelukkige winnaar ben van het patroontje dan maak ik er een mooi kerstcadeautje van voor een van mijn dierbare vriendinnen.

  1. Het was niet gemakkelijk. De weving van de stof zorgt blijkbaar (niet alleen bij mij) voor wat problemen met topstitchen. Ik dacht eerst dat het aan mijn machine lag, tot ik hoorde dat er meerdere madammen hetzelfde voorhadden.

 29. Wauw! Super mooi! Aangezien ik liever hebbedingen maak dan kledij zou dit patroon zeker van pas komen!

  De gekozen stoffen vind ik top! Mocht ik het zien in een winkel ik zou het zo kopen maar langs de andere kant gaat er niets boven: “heb ik zelf gemaakt” en de zalige reacties die daarop meestal volgen!

  Mocht ik niet de gelukkige winnaar zijn, zal ik mij dit patroon sowieso aanschaffen!

  Maar toch duim ik om te kunnen winnen 🍀🍀🍀👏

 30. mooi tasje! Door je post te zien kreeg ik ineens enorm veel zin ook nog eens eentje te maken, dus dat patroontje winnen zou mooi meegenomen zijn :).

 31. Ik doe ook graag mee met de give away. Mijn dochter van 7 begint ook met stikken en wil graag zo een zakje maken om haar eigen naaispulletjes in op te bergen. Zou een leuke verrassing zijn voor haar!

 32. Zeer leuk model, maar vooral een prachtige combinatie van kurk en stof en de goudkleurige ritsen erbij. Ik ben fan ! PS : heb je toevallig ook een patroon van je speldekussen ? 🙂

 33. Dat ziet er idd een leuk patroontje uit. De stoffencombinatie die je koos is echt supermooi. Daar zou ik niet voorbij kunnen lopen wanneer ik die zou zien liggen in de winkel!

 34. Supercombinatie!
  Weet je, ik vond die botanical leaves eigenlijk maar niks, maar nu ik er meer en meer tassen mee zie, heb ik spijt dat ik geen stuk kocht. Want daarvoor is het echt prachtig!
  Ik zie dat wel zitten om er ook zo eentje te maken, dus ik doe graag mee aan de give-away.

 35. This is an awesome make. I just signed up for blog loving to follow you and other sewists. I like to sew both garments and bags so I understand

 36. Als ik zo’n dingen zie passeren, is er instant goesting om de kledingpatronen aan eenmaal te hangen en een tas te maken. Om maar te illustreren dat ik het een erg fijn maaksel vind 💙

 37. Prachtig tasje, prachtige stoffenkeuze.
  Ook zo leuk met de verschillende afmetingen, klaar voor een serie …
  Ik doe graag mee voor het patroon.

 38. Wauw! Superpatroontj! Heel mooi en nog handig bovendien…. perfect voor elke vrouw 😀. Ik doe ook graag mee met de give away!

 39. Ik bewonderde deze al op vakantie maar reageerde volgens mij nog niet (niet zo handig met telefoon). Ik doe heel graag mee, je maakte echt een prachtversie

 40. Ik volg je nu op blogloving denk ik ,hoop ik en hop zo mee te doen voor het gratis patroontje nog veel naaiplezier

 41. Ik waag graag een kansje voor dit mooie tasje.
  Zelf heb je trouwens een heel mooi exemplaar gemaakt!! Echt een super stofkeuze!

 42. Alweer een prachtexemplaar dag je vanonder je naaimachine wist te toveren. Het inspireert me om het op lijn wishlist te plaatsen!

 43. Ooh mn to do list wordt almaar groter! Net mn eerste tas genaaid, een bijpassend ritstasje kan alleen maar handig zijn. Altijd leuk en inspiratiebron om je blogs te lezen 🙂

 44. Fantastisch zakje! Zou graag het patroontje winnen. Zou fantastisch zijn om te gebruiken bij mijn tas in botanical leafs stof…. duimen maar he! 😊
  Ps mag ik vragen vanwaar je de ritsjes haalt? Al overal gezocht maar niet gevonden… ik ben fan!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: