Close

Patterntesting: Flora dress – Elegance & Elephants

For English, scroll down


Patroontest

Onlangs zag ik de oproep voor een nieuwe patroontest van Elegance & Elephants. Ik mocht in het verleden al blogtouren voor de Mira dress van E&E patterns, dus ik wist wel dat die patronen van Heidi dik in orde waren. Ik gaf me op als patroontester (terwijl ik dat niet snel meer doe, tenzij ik echt verliefd ben op een patroontje) en sprong een gat in de lucht toen ik gekozen werd.

Flora dress & tuniek

De Flora dress & tuniek zijn zo ontworpen dat er geen rits of knopen aan te paskomen, de halsopening en het bovenstuk zijn voorzien op het aan en uittrekken van de jurk over het hoofd. Ik moet zeggen dat ik daar initieel wel wat schrik voor had, gezien het toch om een jurk gaat die voorzien is om in katoen te maken. Maar ’t moet gezegd, de jurk gaat vlot aan en uit over het hoofd.

Het patroon komt met heel wat verschillende opties.

A la Flaflinko

Ik koos voor ‘view B’, een jurk met deelnaden in het bovenstuk en een volledige rimpelrok. Wat de mouwen betreft ging ik voor korte mouwtjes. Die lenen zich ook in de winter steevast, wanneer je er een truitje over draagt.

Ik koos voor een Soft Cactusstofje uit mijn voorraad. Lara was aanvankelijk niet 100% overtuigd van de stof. Zij wou liever iets fluoroze of knalgeel. (Kleuren die ik toch bij voorkeur reserveer voor zomerse doeleinden) Gelukkig verdwenen de klachten eens het jurkje af was als sneeuw voor de zon.

Zoals je hieronder kan zien besloot ik in de deelnaden een rode paspel te stikken. Om de rode contrasten door te trekken, werkte ik de zomen van de mouwen en de rok met een rood sierstiksel af. Subtiel, maar toch net dat tikkeltje meer! Het jurkje is trouwens volledig gevoerd. Wat extra warmte, dat kan nooit kwaad in het najaar!

Zo zullen er hier zeker nog volgen!

Follow


I was grateful to be chosen as a tester for the Flora dress by Elegance & Elephants. The fact that this dress didn’t need any form of zippers or buttons really piqued my interest. Especially because the dress is designed for woven fabrics. And the pattern really delivers that. Lara was able to fluently put on the dress and take it off without any form of closure added. The Flora dress and tunic comes in different views with a lot of different options. I made a view B dress (with side panels in the top and a ruffled skirt) with short sleeves. I added some red piping between the center and side panels. To repeat the subtle red details, I finished the sleeve hems and skirt hem with a red embroidery stitch. The fabric I used, was a Soft Cactus fabric from my stash. 

7 thoughts on “Patterntesting: Flora dress – Elegance & Elephants

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: