Close

Patroontest: de Polina Dress van Coffee and Thread patterns Part 1

Onlangs zag ik een oproep passeren voor het testen van een nieuw patroon van Coffee and Thread Patterns. Ik schreef me in, al hoopte ik er niet op. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik een mailtje kreeg dat ik geselecteerd was voor de patroontest van de prachtige Polina Dress. Ik maakte (voorlopig) 2 Polina’s en ik zal er sowieso nog wel enkele maken. Wat een leuk patroon! Helemaal iets voor Lara, die dol is van jurken met veel zwier en een hoge meisjesfactor.

When I saw the pattern test call from Coffee and Thread Patterns I decided to subscribe, though I didn’t really expect to be one of the lucky few who was able to test this gorgeous dress pattern. I can’t tell you how excited I was when I found out that I was selected to test the Polina Dress. I made two Polina’s and there will probably follow a few others very soon. What a stunning pattern! My daughter Lara who is really a big fan of girly dresses with a big twirlfactor is over the moon with her Polina Dresses. The fact that she didn’t want to take them off after fitting says it all.

Dit is mijn eerste Polina, omdat het een testversie was besloot ik bij Stof&Co een goedkoop katoentje te halen dat toch net dat extraatje gaf aan dit patroon. Dit roze vichystofje deed me denken aan de Morleycollectie van vorig jaar. Ik zag mijn dochter al rondhuppelen in een selfmade designer look-a-like.

This is my first Polina. Because of the test-aspect I decided to buy a cheap fabric. When I saw this pink gingham fabric I immediately thought of the dresses of designer brand Morley last year and decided to give it a go! 

Ik ben hevig fan van de ruffels en de cirkelrok. Lara ook trouwens, ’t kind bleef maar rondjes draaien.

I really love the ruffles and the twirly circle skirt. Lara too… She just can’t stop twirling around in this dress.

Ook de achterkant is prachtig, met een knopenpat en de knooplinten. Het patroon voorziet in 2 verschillende opties voor striklinten. Gewone rechte en uitwaaierend op het einde. Ik koos de ‘flared ties’. Die maken het geheel helemaal af vind ik!

Also the back is stunning. I love the button placket and the ties. There are 2 pattern options for the ties. Straight and flared. I decided to go with the flared ties. They really finish the look that I wanted!

Ben je ook gebeten door de Polinadress-microbe? Je kan ‘m vanaf vandaag hier aankopen. Tot en met dinsdag 21 maart is het patroon trouwens in de aanbieding en betaal je maar $7.00 in plaats van $9.00 . Op de facebookgroep van Coffee+Thread patterns kan je een kortingscode vinden voor 10% extra korting. Ik ben alvast benieuwd naar jullie versie! Voor meer info kan je ook op haar blog terecht!

Do you want to make the Polina Dress too? You can order it here. The pattern will be on sale for $7.00 in stead of $9.00 through Tuesday, March 21st. You can find a discount code for a 10% extra discount in the Coffee+Thread group on facebook. Please, share your Polina dresses with me! I’m so curious to see what other people do with this pattern. Check here for more info!

En voor degene die het echt tot het einde van dit bericht schopten heb ik goed nieuws! Er is ook een Giveaway verbonden aan de release van de Polina dress. Je kan zomaar even 2 yards van een prachtige Cotton+Steel stof winnen. Hiervoor kan je meedoen met deze rafflecopter.

Did you make it to the end of my blogpost? Well, congratulations! I’m closing this message with a chance to win 2 yards of an amazing Cotton+steel fabric! Just enter the Rafflecopter Giveaway.

a Rafflecopter giveaway


(Stoffen in: 23; Stoffen uit: 22; Gekocht en verwerkt: 7)

16 thoughts on “Patroontest: de Polina Dress van Coffee and Thread patterns Part 1

    1. Dat is hier ook dé reden dat hij in de smaak valt, ruffels en veel zwier… Wat moet een meisjemeisje nog meer hebben! 🙂

  1. supersupermooi! Ik maakte al de Millie met gelijkaardige ruffles maar katoen vind ik altijd mooier dan jersey 😉 dus dit patroontje staat me zeker aan!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: