Close

Patroontest: Ethan

Toen een vriendin van mij de oproep deelde voor het testen van een sporttas waagde ik m’n kans. Ik was dan ook zeer blij dat ik deze tas mocht testen. Het is geen verrassing dat ik wel hou van tassen naaien. Men deelt naaisters vaak in in de categorieën kleding en tassen. Ik behoor ergens tussen beide denk ik. Waar ik vroeger geen fan was van tassen naaien ben ik sinds een aantal workshops wel helemaal fan.

When a friend told me that someone was looking for pattern testers to test a sports bagpattern (Dutch!), I decided to sign myself up for the challenge. I was really happy when I found out that I was one of the testers. It’s not a big surprise that I love to sew bags especially after following a few workshops.

De Ethan Bag is een patroon van de Stoffengalerij en zal onder meer worden gebruikt om workshops te geven bij hen. Een geweldig leuk initiatief, nietwaar?
Het patroon zelf zit vrij eenvoudig ineen. Geen groot aantal patroondelen, wat ik altijd een plus vind. De tas is heel ruim en kan eigenlijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zowel voor het sporten, als voor logeerpartijtjes,… Je kan ook spelen met de afmetingen van de tas. Voor een zwemzakje voor kinderen kan je de tas bijvoorbeeld minder lang maken.

The Ethan Bag was released by “De Stoffengalerij” and will be used for workshops. The pattern itself is quite simple. It doesn’t have a large number of pattern pieces. The bag is quite spacious and can be used for many different purposes. You can also adapt the length of the bag, for example when you want it to be smaller.

De instructies voor de tas zijn duidelijk. Ik ga bij tassen steevast voor een versteviging met zowel vlieseline H640 als vlieseline H250. Dan ‘staat’ de tas een stuk steviger.

The (dutch) instructions are very clear. I used vlieseline H640 and vlieseline H250 to reinforce the pattern pieces so the bag ‘stands’ on its own.

Wil jij deze tas ook maken?

Het patroon is exclusief te verkrijgen op www.destoffengalerij.be
En voor wie snel is: Tot en met zondag 12 maart 2017 krijg je het patroon GRATIS in je mailbox bij een bestelling van minstens 75€.
Meer info over het patroon vind je hier

Do you want to make this bag too?

You can buy this pattern at www.destoffengalerij.be
And last but not least, until Sunday March 12, you get the pattern for FREE when you place an order at their webshop for at least 75 EUR. For more info on the pattern, click here

Wil je nog meer van de Ethan Bag zien, kijk dan bij de volgende blogs, ook zij naaiden de Ethan Bag.

MamaSa
Hutsepruts
Biebiezonder
Molemieke
Naadjes en draadjes

Morgen kan je de laatste tas in de blog tour bewonderen bij Stokstaartje doet het zo

Do you want to see more Ethan Bags? Check these blogs:

MamaSa
Hutsepruts
Biebiezonder
Molemieke
Naadjes en draadjes
Stokstaartje doet het zo

14 thoughts on “Patroontest: Ethan

  1. Oh, wat is die mooi in dat stofje! Knap gemaakt!
    En lol, geen idee wat ik ben, maar ik naai ook ‘alles’ graag, hoewel de tassen de laatste tijd wat het onderspit delven voor ‘kleerkastvullen’

    1. Hier gaat dat kleerkastvullen ook voor… Al denk ik dat mijn dochter zo onderhand een extra kleerkast nodig heeft. ‘k Ga wat moeten verkopen denk ik! 🙂

    1. Tassen maken? Ik vroeger ook niet, omdat ik toen een rommelige naaister was en het niet al te nauw nam met naadwaardes en instructies. Sinds ik daar echt rekening mee heb leren houden vind ik het geweldig leuk om te doen. Het is steeds een uitdaging!

  2. Wat een mooi exemplaar! En dank u voor de tip van de versteviging. Ik gebruikte enkel de H640, en de tas blijft wel mooi in vorm, maar is inderdaad een beetje fluffy!

    1. Graag gedaan, ik opperde het ook voor de patroontest en het staat nu ook bij in de handleiding 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: