Close

Party-outfit n°2 Feliz in Nani Iro

Ik toonde u HIER al mijn eerste groeifeestmaaksel. Ik vertelde u er toen ook bij dat het uiteindelijk 3 potentiële outfits werden. Maar alles begon met een plan A, waarover ik u bij deze graag wat meer vertel.

Hebben, hebben, hebben

Vorig jaar zag ik op de Instagramfeed van Bellelien een prachtige stof van Nani Iro passeren. ‘Hebben, hebben, hebben’ zei dat stemmetje in mijn hoofd. Ik had er toen niet onmiddellijk een doel voor, maar besloot dat dit een stofje was dat aan de kant ging voor een speciale gelegenheid.

Keuzes

Toen ik begin dit jaar dan eindelijk begon te brainstormen over potentiële feestkledij voor Lara, ging ik op zoek in mijn stoffenvoorraad. Daar haalde ik een aantal van mijn favoriete stofjes uit en legde ze voor aan Lara. Lara had een voorkeur voor deze en 2 andere Nani Iro-stofjes.  Het geschikte patroon kiezen bleek minder gemakkelijk. Ik twijfelde, bleef twijfelen en twijfelde wat meer. Ik had graag de Just Knot it gemaakt, maar mijn lange getwijfel en het feit dat ik bij de Just Knot it niet goed wist welke maat uiteindelijk het best zou zitten bij Lara, zorgden ervoor dat ik niet meer zo zeker was over mijn oorspronkelijk plan. Ik had immers dankzij mijn uitstelgedrag en getwijfel nog maar enkele dagen voor de fotoshoot om die jurk te maken en te hopen dat de pasvorm ok was. In gesprek met Marieke drong het ineens tot me door dat ik ook nog andere opties had én drong Feliz zich op de voorgrond. Feliz is een van de absolute topfavorieten ten huize Flaflinko. Het is een zeer eenvoudig patroon, maar die eenvoud in combinatie met een prachtig stofje is een prachtige match!

Omdat de temperaturen nogal eens kunnen tegenvallen hier in België, besloot ik voor een Feliz met driekwartsmouwen te gaan. Dat is eigenlijk voorzien op het ‘gangbare’ Belgische klimaat. Niet te warm, niet te koud.

Ook deze sandalen (perfecte match met de stof) koos Lara uit bij Raaf en Vos.

Waarom ik besloot om nog een plan B en plan C te voorzien? Ik was initieel niet overtuigd van dit jurkje. Achteraf bekeken weet ik niet echt waarom, maar toen het net klaar was en ik Lara liet passen, viel het me immens tegen. (Lara was op dat moment behoorlijk slechtgezind, dus misschien zat dat er voor iets tussen?) Toen ik het aandeed voor deze shoot echter, vond ik het dan weer wel mooi. Blijkbaar doet het humeur van de drager er toch wel toe!

Fotocredits: Emilie Bonjé
Patroon: Feliz –  Straightgrain
Stof: Nani Iro bij Bellelien

Vergeet niet je kans te wagen op een patroontje naar keuze van Sewpony. Voor meer info kan je HIER terecht!
Binnenkort kan u hier ook de derde feestjurk bewonderen. Mijn persoonlijke favoriet!

6 thoughts on “Party-outfit n°2 Feliz in Nani Iro

  1. Supermooi! 👏👏👏 ❤️ Toch vind ik de eerste combinatie ‘t mooiste en ‘t meest praktische omdat ze beide achteraf nog kan combineren…..mijn gedacht hoor…

  2. Ik vind persoonlijk de eerste outfit die je toonde mooier dan deze, maar ben alleszins al heel benieuwd naar de derde outfit!

  3. prachtig jurkje maar ik snap ergens wel dat je voor het andere koos, dit geeft me eerder een verjaardagsjurk gevoel en wat minder een lentefeest/communiegevoel (wat niet wilt zeggen dat het niet prachtig is, maar gewoon een ander gevoel)

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: