Close

Party-outfit n°1 Jeune Twin Set + Give Away!

For English, scroll down! 


Ik beloofde u HIER al dat u de foto’s van bij de fotograaf nog tegoed had. Ik ga niet opnieuw in detail treden over het maken van dit setje, dat kan u op de hiervoor vermelde blogpost alsnog doen. Maar dat wil niet zeggen dat ik hier niks te melden heb natuurlijk, integendeel… Hou u vast aan de takken van de bomen, want ik steek van wal! Ik raad aan om tot het einde door te lezen, want bij een feestoutfit hoort uiteraard een verrassing!

De foto’s

Dit jaar is het Lara’s beurt om feest te vieren. Geen communie of lentefeest hier, wel een groeifeest. Ondertussen is het al een beetje een traditie aan het worden om bij dergelijke gelegenheden een fotoshoot te doen. Onze vaste fotografe hiervoor blijft Emilie Bonjé. De allereerste keer dat we met haar een shoot deden was in 2013 geloof ik. Ik herinner mij nog goed hoe nukkig Noah was en hoe het onmogelijk bleek om hem al lachend op de foto te krijgen. Toch slaagde Emilie erin om onze kinderen prachtig te fotograferen. Zeer naturel, Noah met een boze snoet, maar toch mooi in beeld gebracht. Het is een gave om kinderen zo in beeld te brengen zoals ze zijn en dat is de reden waarom ik blijf terugkeren bij haar. Geen geforceerd geposeer, ze voelt de kindjes zo goed aan en heeft een portie geduld om U tegen te zeggen. Neen, ik word niet gesponsord voor dit praatje, ik maak graag vrijwillig wat ‘mond-aan-mond-reclame’ voor deze topmadam.

To shoe or not to shoe

De kledij voor deze fotoshoot was allemaal van mijn eigen hand. Ik voorzag 3 outfits en naaide die bijeen op amper 4 dagen tijd (met nog een rustdag ertussen). 1 outfit per dag dus. Deze Jeune twin Set van Sewpony naaide ik de dag voor de shoot nog, gewoon omdat ik die er absoluut bij wou hebben. Van alle 3 de outfits is deze ook Lara’s favoriet.

Even tussendoor: sinds vandaag is ook de Nederlandstalige versie van het Jeune Twin Set patroon verkrijgbaar! Geniet tot 12 mei van 10% korting met code JEUNETOUR !

U ziet het ook aan de foto’s, de outfit is speelproof en little Miss L. dartelt maar wat graag rond met haar handen in haar zakken. Voor ik aan de outfits begon, brachten Lara en ik een bezoekje aan Raaf & Vos in Herzele voor het vinden van het perfecte schoeisel voor feestelijke gelegenheden. Ik was van het principe ‘eerst de schoenen, dan de stof’, al had ik de Nani Iro-stof in mijn achterhoofd en wist ik al op voorhand dat iets koperkleurig voor een prachtige match zou zorgen. Voor deze outfit koos Lara uiteindelijk DIT prachtpaar uit.

(Ik kan u alvast verklappen dat ik voor elke outfit ook een ander paar schoenen kocht… Ik wijt het aan mijn eigen schoenmaat 42 en het nijpend gebrek aan mooie schoenen voor mezelve. Ik spendeer dus ietske meer aan de schoenencollectie van mijn dochter. Compensatiedrang…)

Give Away

Last but not least… (Jaja, mijn gebabbel hier is bijna ten einde) Omdat we hier ten huize Flaflinko met het groeifeest van Lara alweer iets te vieren hebben, wil ik jullie dus ook laten delen in de feeststemming.
Ik mag van Suz (designer van Sewpony) een patroon naar keuze weggeven aan een gelukkige volger. Wat dient u hiervoor te doen? Simpel… Laat een reactie na op deze blogpost en vermeld welk patroontje van Sewpony je graag zou winnen. (Je vindt de verschillende patronen in de webshop). Op 12 mei maak ik de winnaar bekend!

 


This year, we celebrate Lara growing up (alternative for the first communion). This special occasion asks for a celebration. Therefore I made 3 possible party outfits for Lara. A photo shoot is part of the tradition too, so I contacted my favorite photographer Emilie Bonjé for a shoot with Lara. Emilie is amazing with kids. 5 years ago we had our first photo shoot with Emilie and Noah had no intention of cooperating in any way. He was moody AF! But Emilie managed too capture the moment perfectly. Even the pictures of a moody Noah were so pure and beautiful, that she immediately won me over. 

The perfect outfits require the perfect shoes. Lara picked these shoes to match her party outfit. (We first bought the shoes, but I already had the Nani Iro fabric in the back of my head. I have to admit that I bought more than 1 pair of shoes, and apparently each pair is a perfect match with another outfit). The pattern used for this outfit is the Jeune Twin Set from Sewpony. Read more about it HERE.

Last but not least, a celebration calls for a Give Away! I’m allowed to give away a Sewpony pattern of choice to one lucky winner. What do you have to do? Simple! Just reply on this blogpost and let me know which pattern of Sewpony (check the webshop) you’d love to win! I’ll pick the winner on May, 12th 2018.

Can’t wait to sew your version of the Jeune Twin Set? Enjoy 10% off with code JEUNETOUR until May 12! 

54 thoughts on “Party-outfit n°1 Jeune Twin Set + Give Away!

 1. Prachtige outfit. Hier ook maat 42, erg lastig idd :-(. Gelukkig heb ik ook een dochter om dit te compenseren ;-). Mijn eerste keus is deJeune Set, maar misschien ga ik hem al kopen nu hij in het NL verschenen is ;-). En anders de Cosmo of Sunday Picnic 🙂

 2. Wat een mooie outfit! Je dochter schittert en de mama waarschijnlijk ook bij het zien van al dat moois. Fijn hé als we onze kids op die manier extra blij kunnen maken! Ik ben fan van Sewpony en vooral dit laatste patroontje mis ik nog in mijn patronenmap! De jeune twin set in het Nederlands zou een super aanwinst zijn en zou vooral de twee dochters heel erg blij maken! Duimen dus!

 3. Superdikke proficiat met haar ‘groeifeest’ wat worden al die kleine kindjes toch zo vlug groot hé!
  Uit die mooie patronencolectie gaat mijn voorkeur toch wel uit naar de ‘jeune swinset’. Jij hebt met Lara haar uitzet mijn motivatie om voor mijn jongste kleindochtertje terug te naaien nog meer aangewakkerd.

 4. Prachtige dochter met prachtige outfit. Dit setje isvoor mij het uitgekozen patroon. Succes met de kinderen

 5. De schoenen zijn prachtig, net zoals de foto’s, de outfit en last but not least de dochter! De term groeifeest spreekt me ook aan, dus dikke proficiat allemaal!
  Aangezien ik de recente patroonties allemaal heb wil ik graag de golden oldie winnen, Miss Polly dress!

 6. Het zijn topfoto’s, maar met zo een lieve dochter, flashy schoentjes en machtige outfit kan dat ook niet anders!
  Als ik zou winnen, dan zou ik de Catherine Cardigan kiezen. Met ons Belgisch weertje een patroon dat elk seizoen kan gemaakt en gedragen worden.

 7. Alvast proficiat aan Lara!
  Ze ziet er prachtig uit en de foto’s zijn idd supermooi.
  Ik waag graag mijn kans voor het patroontje, ik kan momenteel nog niet kiezen tussen de Tic Tac Toe Dress en het Jeune Twin setje 😉

 8. Proficiat met de groeiende dochter! Wat een prachtige outfit en dito schoentjes en foto’s! Ik zou de Issie-top of jeune premier wel willen maken voor M.

 9. Wauw! Supermooie outfit! Hier op 12 mei een vormselfeest voor de oudste dochter. Dit jaar voor het eerst niet zelf genaaid. Weinig tijd en een dochter die wel eens in een ‘echte’ winkel wilde gaan shoppen, zorgden daarvoor. Maar sinds een paar dagen wel weer terug achter de naaimachine geraakt, dus ik doe graag mee met de give-away. Als ik win, kies ik voor het laatste patroontje. De jeune twin set in het Nederlands!

 10. Dikke proficiat met het “groeifeest” wat een prachtige outfit!! En die schoenen!! Zo schoon,…😍😍ik doe graag mee…als ik eens zou winnen dan graag het patroontje van de Polly dress..
  Nog veel succes en feestplezier 😀

 11. Kei mooie foto’s van een prachtige dochter in een geweldige outfit. Die Jeune Twin Set wil ik wel winnen! Ik wachtte al op de Nederlandse uitleg, maar winnen zou nog leuker zijn!

 12. Een superdikke proficiat aan je groeier! Kleine meisjes worden groot… Heel mooi gemaakt, en die foto’s: wauw!
  Ik doe erg graag mee, voor de Tic Tac Toe, ons kleine meisje past bijna in de eerste maat.

 13. Mooie Jeune Twin set heb jij gemaakt, maar ik zou toch gaan voor de tic-tac-toe jurk 🙂
  Kleedjes worden hier makkelijker gedragen.

 14. Hoer doen we dat feestje bij de overgang van kleuterschool naar basisonderwijs en wij noemen het Grote Tandenfeest omdat ze dan meestal al het begin hebben van de nieuwe tanden. Patroon mag jij voor mij kiezen. Ik heb hiet een plusje van bijna 3 rondlopen

 15. Proficiat met je groeifeestertje! Ze ziet er prachtig uit. Mijn eigen dochters zie ik wel nog in de Issie top of in de Catherine cardigan.

 16. Zo mooi! Hartelijk gefeliciteerd met het groeifeest. Volgend jaar bij ons ook een lentefeest.
  De meeste SewPony patroontjes heb ik al behalve de jeune set. Dus hiervoor doe ik heel graag mee! En nu ik dat mooie setje van jou heb gezien, hoop ik stiekem dat ik win.

 17. Wauw, schitterende foto’s, prachtige outfit en stralende dochter! Deze outfit is zeker geslaagd! Ik doe graag mee voor de Jeune Twin Set, daar wil ik me ook wel aan wagen! Fingers crossed!
  Oh en, veel plezier met het groeifeest, en het beslissen van de outfit! 😉

 18. What lovely photos! My daughter will turn 7 in September. It’s bitter sweet isn’t it? Hope she has the happiest birthday!

 19. Wow, leuke outfit! Ik kies de jeune twinset. Tenzij ik hem ondertussen al zelf aankoop. De issietop of de cardigan staan ook nog op mijn verlanglijstje.

 20. Allemaal stuk voor stuk prachtige setjes 😍 maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de ‘Jeune Twin Set’ deze staat nog steeds op mijn lijstje 🙈 Weet zeker dat mijn dochtertje super zal pronken als ze hier een setje van heeft. En nu maar duimen 🙏 of het ons gegund is te winnen 🤞🏼

 21. O! Wat een leuke verrassing, ik ga het gewoon proberen😊
  Als ik mag kiezen dan ga ik voor de Catherine Cardigan, ideaal voor het hele jaar!
  Met twee jonge dochtertjes, waarvan passend de oudste Katharina heet, kan ik er dan een heleboel maken! ❤

 22. Oh die cosy swimsuit zie ik wel helemaal zitten. Lijkt me een uitdaging, maar niet onmogelijk!
  En dat ik deze set fantastisch vind, dat wist je al he 👌🏼👍🏼😍

 23. Wauwie!! Wat een heerlijke outfit <3
  Met een te grote dochter voor de patroontjes doe ik niet mee aan de give-away 😉

 24. Mooie fotos! Idd heel naturel. 🙂 ik zou vooral meedoen om die june twinset te winnen natuurlijk. Die ontbreekt nog aan mijn collectie 😉

 25. ik ben fan van sewpony en ook de jeune twinset heb ik hier al (weliswaar te vroeg gekocht want is in engels, ook al valt dit wel mee). De rok ligt nog geknipt maar als ik dit setje bij jouw mooie dochter zie voel ik het kriebelen om deze vandaag nog af te werken!
  Ik doe graag mee met de give away, de Miss Polly dress (in dutch) heb ik nog niet dus bij deze mijn voorkeur!

 26. Wow wat een mooie outfit en foto’s!♡ ik zou dit setje ook graag eens maken dus doe graag mee voor de jeune twin set!

 27. Zo mooi! Echt fan van dit setje, ik zou schrik hebben dat het niet feestelijk genoeg is, maar je bewijst het tegenovergestelde. Ik zou ook voor de jeune twin set gaan.

 28. Die jeune twin wil ik ook wel eens maken. En dan hopen dat die zo knap wordt als jouw versie!

 29. heel mooi, ik hoop dat jullie allemaal met volle teugen genieten van het feest! Alles wat aandacht krijgt, groeit! ik zou ook graag de Jeune Twin set maken. als ik wil groeit mijn ego alvast een beetje 🤗

 30. Waauw! wat een pareltje alweer! Ik hoop dat jullie genieten van het mooie feest.
  Ik doe heel graag mee. Momenteel valt de june Twinset vooral in de smaak.
  Hoe kan dat ook anders na het lezen van zo een leuke blogpost.

 31. Mooi mooi! Wij moeten nog een jaartje wachten voor het hier feest is, maar inspiratie genoeg nu 🙂 En een meisje kan nooit genoeg schoenen hebben… Geniet van de feestmaand.
  Als ik moet kiezen dan zou ik voor de Cosmo jurk gaan…

 32. Helemaal verliefd op deze outfit! Met dit patroontje wil ik ook heel graag aan de slag! Dus ik doe heel graag mee om de ‘jeune twin set’ te winnen!

 33. Oh wat een prachtige set! En die schoenen erbij…. Ik zou zeker deze jeune twin set willen winnen, of anders een van de andere patronen. Moet er nog even over nadenken 😉

 34. Ik zou zeker de jeune twin set kiezen gezien ik alle andere patroontjes van sewpony al in mijn collectie heb 🤣🤣🤣 jouw versie zou ik zelfs wel een beetje durven kopiëren, zo mooi!!! ❤️❤️❤️❤️ Knap gefotografeerd👌🏻

 35. Ik heb ondertussen ook al je tweede outfit bewonderd, 2 echte kansmakers.
  De jeune twinset heb ik al gekocht, graag het patroontje van de cosmodress.

 36. Waw! Ik zie je bericht nu pas, maar wat mooi! Een prachtige outfit voor een lentefeest.
  Als ik een patroontje van SewPony zou mogen kiezen, dan wordt het toch de Issie denk ik, een t-shirtpatroon met ruffles mis ik nog in mijn collectie.

 37. Heel mooie combinaties. Je dochter straalt. Als ik een patroon zou mogen kiezen dan graag de jeune twinset.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: