Close

Over eliminatiediëten enzo…

Ondertussen is mijn jongste patatje al bijna 7 maand. Tijd vliegt, dat hoef ik je vast niet wijs te maken.
Onze kers op de taart blijkt ook ineens het kind dat de grenzen van mijn intuïtie tot het uiterste test. Ik pretendeer niet dat moeders het altijd het beste weten, maar ik ga toch prat op mijn gevoel wat mijn kroost betreft.
Bas is degene die voor mij bevestigt dat een moeder tot veel in staat is voor haar kinderen. Veel meer dan ik ooit had gedacht.
Ondertussen ben ik ruim 2 maand bezig met het eliminatiedieet, niet omwille van mijzelf, maar voor Bas. Aftastend waar zijn gevoeligheden zich bevinden en die schrappend uit mijn menu, opdat het ventje met zo min mogelijk ongemakken kan opgroeien. Pittig, dat is het wel. Op restaurant gaan is quasi uitgesloten zonder moeilijk te doen en/of de vrees dat er een avond/week van krampen, eczeem, … kortom veel pijn, volgt voor Bas.
De ouders en schoonouders alwaar we soms gaan eten worden op de proef gesteld. Zij doen hun uiterste best om dingen op tafel te toveren waar ik ook van mee mag eten. En ondertussen voel ik me schuldig, want het is niet eenvoudig om aan alle regeltjes te voldoen: geen tarwe/gluten, geen ei, geen melk, geen vis, geen appels,… en het lijstje is langer en neemt nog dagelijks toe.
Nu moet je weten dat ik al een tijd kamp met overgewicht. En neen, geen 5 kilootjes, maar best wel wat meer. De jaren op kot, het samenwonen en kindjes krijgen voegden zo’n 40 kilo toe op 12 jaar tijd. Ik ondernam al wat pogingen om de kilo’s eraf te krijgen, maar dan kwam er weer een kind en hoppa… Ondanks het feit dat ik niet volledig losging, vlogen de kilo’s er weer aan. 
Zo’n eliminatiedieet heeft als voordeel dat je niet veel keuze hebt. Ofwel volg je het strikt en heb je een happy baby, tenzij je iets introduceerde dat gevoelig lag. Ofwel zondig je en heeft dat kind door jouw toedoen veel pijn. Dus ik hou mij strikt aan dat dieet. Resultaat tot op heden: -18 kg. Dat is iets meer dan al die zwangerschapskilo’s die waren blijven plakken. Er mogen er nog een pak af uiteraard, maar ik heb geen haast… De borstvoeding en Basje gaan voor.
Mensen verklaren mij soms gek, dat ik mezelf dit wil aandoen terwijl je net zo goed een fles (aangepaste voeding uiteraard) kan geven. Maar het is mijn overtuiging dat mijn eigen melk het beste in staat is om Bas z’n reeds fragiele darmpjes zoveel mogelijk te beschermen. Dus ik ga door… Jaren als het moet… Alles, voor mijn Basje.

0 thoughts on “Over eliminatiediëten enzo…

 1. Petje af voor wat je doet. Ik denk dat je gelijk hebt, echt. Dus ik duim dat het nog even lukt.
  Enne… dat er wat extra kilo's afgaan is misschien een 'leuk' neveneffect ;).

 2. Het is waar wat je zegt, voor je kind doe je dat allemaal!
  Op dat vlak kies je niet voor de makkelijkste oplossing, maar voor de beste – en ik denk ook dat je dat zelf nog altijd het beste aanvoelt, als moeder zijnde.
  Keep up the good work!
  En die kilootjes die eraf gaan, da's toch alleen maar mooi meegenomen? 🙂

 3. ik ben volledig akkoord met je… borstvoeding is super voor je baby ! ik heb het ook bij de drie miekes gedaan en het zijn flinke gezonde meisjes geworden.
  en wat gezond is voor je ukje is duidelijk ook gezond voor jou …. mijn kilo's hangen er nog aan … zal dat ook eens moeten proberen

 4. Chapeau, je doet dat super!
  Hier liep de BV erg goed, en bij mijn ventje zal dat ook wel weer zo zijn, maar ik hoop stiekem toch dat niet op speciaal dieet moet… Nuja, dan doe je dat toch natuurlijk, alles voor je kinderen, maar leuk lijkt het me helemaal niet.

 5. Ik heb heel veel bewondering. Ik ben na 6 weken gestopt met BV, aangezien ik gewoon op was. Jasper moest om de 2 uur BV krijgen (dronk ook elke keer heel veel), waardoor ik niet enkel als een zombie door het huis liep, maar ook fysieke klachten begon te krijgen. Geprobeerd om dan af te kolven, maar aangezien ik dan al 6 weken praktisch niet had geslapen, voelde ik me dan enkel een melkkoe. Voor mij was overstappen op FV de beste keuze. Maar ik heb dus wel super veel bewondering dat het jou wel lukt om vol te houden.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: