Close
Stik Belgique Ole Zonen09

Ole van Zonen09 in BLOS2. Match made in heaven, Olé!

Ik had het er hier al over… Mijn zonen worden nogal eens verwaarloosd als het op aantal naaisels aankomt. Gelukkig kom ik hier niet weer een klaagzang afsteken over mijn achtergestelde zonen. Integendeel! Met Stik Belgique gaf ik mezelf eindelijk eens een grote schop onder de kont en maakte ik een patroon dat hier echt al jaren op de planning staat, namelijk Ole van Zonen09. Drempelvrees (de trouwe volger zal hier wel doorhebben dat ik een serieuze voorkeur voor niet-rekbare projecten heb) en concentratieproblemen zorgden hier voor een serieus geval van uitstelgedrag. En nu maakte ik daar eindelijk komaf mee. HA! En die drempelvrees, dat was eigenlijk voor niks nodig, al had ik dat wel moeten weten, met de beroemde handleidingen van Zonen09.

BLOS 2

Sinds de verhuis van De Stoffenkamer ging ik er voor het eerst langs. Wat een heerlijke locatie! Aangezien wij wekelijks boodschappen doen bij Albert Heijn in Gent, deed ik al meermaals een ‘ommetje’. Op één van die ommetjes zag ik de nieuwe BLOS-collectie van About Blue Fabrics. Ik was fan, raadpleegde mijn kroost en die waren vooral fan van de Pac-man spookjes. Zodoende nam ik dus een lapje van die spoken en een lapje van het stofje met streepjes mee. Een Ole moest het worden, met spookjes aan de buitenkant en streepjes als voering…

Het maakproces

Het maakproces ging behoorlijk vlot… Zeer vlot zelfs. Slechts op 2 punten ging het mis. Bij het plaatsen van de drukknopen in de sluitboord miste ik een extra hand om alles op z’n plaats te houden en tegelijkertijd de tang dicht te duwen. Er sneuvelden dus enkele knoopjes wegens niet goed geplaatst. Maar uiteindelijk kwam dat in orde.

Punt 2 was iets lastiger… Ik gebruikte voor de zwarte boord immers zwarte french terry en twijfelde nog of ik die zou verstevigen of niet omdat die niet zo dun was. Uiteindelijk deed ik het toch. Daarbovenop vermoed ik ook dat mijn rekbare vlieseline niet rekbaar genoeg was (achteraf ontdekte ik dat ik wellicht de verkeerde vlieseline heb gebruikt). Resultaat? Alle rek uit de boord. Dat ontdekte ik pas toen ik die boord moest assembleren aan binnen en buitenstof. Trekken voor dood en 10.000 speldjes om te vermijden dat er valse plooien in de stof kwamen. Dat heb ik op sommige plaatsen niet kunnen vermijden, met wat getorn, gezucht én opnieuw gespeld en gestik als gevolg. Soit, een mens leert dus uit zo’n dingen, daarom vind ik die foutjes nooit zo heel erg.

Het eindresultaat mag er alvast zijn vind ik!

MAAR… dat is nog niet alles. Terwijl ik dan toch bezig was, maakte ik heel het zootje omkeerbaar. Jejaat! OMKEERBAAR! Ziet dat af!

Wat wordt die dromerige zoon van mij zo groot. Ik ben zo fier op hem en ook wel op mezelf, dat het kind nu eigenlijk 2 nieuwe truien heeft voor de ‘prijs’ (nouja, niet echt he) van 1. Noah is dolgelukkig met zijn Ole, nummer 2 zal alvast niet lang uitblijven. (Het patroon ligt nu toch al klaar -proest-)

Dit project is trouwens helemaal Stik Belgique-proof. Belgisch patroon, Belgische stofjes… Match made in heaven!! Wie van jullie waagt met een Belgisch naaisel ook zijn kans op een van de prachtige prijzenpakketten?

Follow

20 thoughts on “Ole van Zonen09 in BLOS2. Match made in heaven, Olé!

 1. Hij mag er dan wel eens bekaaid af komen je zoon wat betreft zelfgemaakte kleding maar als je dan iets maakt zet je ook wel iets neer. Prachtig van buiten en dan die binnenkant: wat een verrassing. Wat een spetterende sweater voor je zoon.

  1. Zelf vind ik Noah mooist met de spookjeskant. Zijn teint en dat oker, dat geeft wel iets mooi vind ik. Maar ja, die streepjes zijn ook top! Hij droeg ‘m al naar school en wisselt tussendoor graag af 😀

  1. Je zal er misschien nog spijt van krijgen dat je dat gezegd hebt 😉 -proest-
   Ik snap zelfs niet dat ik hem hier op een normale manier voor de lens heb gekregen. Gisteren wou ik een paar foto’s schieten van zijn tweede ole (oja, die is er ook al) en toen kreeg ik een (om het op z’n lokers te zeggen) totentrekkerskermesse om u tegen te zeggen. 😉

 2. Mooi he! Ik heb het patroon enkele dagen geleden overgetekend en heb ook al stofjes in gedachten, zij het dan wel kaststofjes. Dat moet ik van mezelf. :O En ja, er bestaat rekbare vlieseline voor tricotstoffen, dat ga je niet meer vergeten, wrsl…

 3. Super!!! Ik ben niet zo’n fan van de spookjesstof, maar die kleur staat hem wel super vind ik.. En de streepjesstof, ja, daar heb ik het sowieso voor!!

 4. Kei-mooie Ole!
  En een schoon ventje ook.
  Het is idd wel een feit dat die jongens veel moeilijker op foto vast te leggen zijn, hier trekken die 2 van mij ook altijd snoeten vanaf dat ze het fototoestel zien 😉

 5. Heel erg mooi!! Ik ben ook verliefd op het stofje en wil er een Semper-trui mee maken in combinatie met de streepjes stof… Alleen moet ik ze nog eens kopen! 😉
  De Ole wil ik hier ook maken, ik heb er zelfs al twee stofjes voor klaarliggen… maar ik durf niet! Om een of andere reden lijkt het mij moeilijk, ook al zeg je hier dat het bijna vanzelf ging…

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: