Close

Ole in Finch Fabrics: nog meer zonenliefde + de winnaars van week 2!

Eens een patroon hier geknipt op mijn naaitafel ligt, laat ik er meestal geen gras over groeien. Dat patroon, dat moet renderen… En dus volgen er meestal wel nog wat versies. Het spreekt dus vanzelf dat ik na deze Ole besloot om er nog eentje te maken.

2 jaar geleden kocht ik bij Cas & Nina deze stof met stokstaartjes van Finch Fabrics, toen al met het doel daar ooit een Ole mee te maken. Dat deze dan ook uit de kast werd gehaald met dit project in gedachten spreekt voor zich. Ik combineerde met een okerkleurig gemeleerde tricot die ik vorig jaar kocht bij Pieke Wieke.

Voor deze Ole koos ik ervoor om Noahs vraag (géén kap alstublieft) te negeren. Noah wil immers liefst truien zonder kap, omdat hij het niet zo fijn vindt dat die opbolt onder zijn jas en hij er tegenop ziet om de kap steeds eerst te fatsoeneren. (Hé, hij weet wel wat hij wil, die kerel) Dat ik er wel wat spijt van heb dat ik dat besloot te negeren, want ik vond de vorige Ole toch leuker staan, al ligt dat misschien ook aan de stevigere stoffen die daarbij gebruikt werden. 

Het feit dat deze stof eigenlijk een paneelstofje is, maakte dat ik wat moest puzzelen om alle delen naar mijn zin te krijgen (lees: geen bergen die twee keer dezelfde helling maken enz…). Het eindresultaat mag wel gezien worden vind ik zelf, vooral die stokstaartjes en kleuren op de achterkant, daar kan ik naar blijven kijken.

Ook deze Ole maakte ik volledig omkeerbaar trouwens. Eigenlijk is dat ook helemaal niet moeilijker dan een gewone Ole maken. Helaas vindt Noah de B-kant mooier. Tot zover de schattige stokstaartjes, die dus de binnenkant mogen versieren.

Vergeet niet dat je deze week nog kans maakt op een patroon van Zonen09 of het Cobalt-patroon van Blou. Je kan er alles over lezen HIER.

En last, but not least. Ik was jullie nog de winnaars van Week 2 verschuldigd.

a Rafflecopter giveaway

Het patroon van Serial Bagmakers gaat naar Melissa H.
Het patroon van Mind The Whale gaat naar Multi Vroon
Het prachtige stoffenpakket van Babarum gaat naar Femke Z.

Proficiat!! De winnaars mogen zich verwachten aan een mailtje.

Follow

7 thoughts on “Ole in Finch Fabrics: nog meer zonenliefde + de winnaars van week 2!

  1. Mooi! Ik vind de kant zonder stokstaartjes ook de mooiste in combinatie met de kap. Ik maakte er ook es ene met kap en de volgende zal zonder zijn. Grote kappen, vind ik en inderdaad niet praktisch onder een jas.

  2. Heel mooi en origineel. Ik vind dat de rugzijde soms ook wel wat aandacht mag hebben en de stokstaartjes zijn een geweldige blikvanger. Wat betreft de kap onder een jas: mijn kinderen trokken de kap altijd onder de jas vandaan zodat hij over hun jas heenviel. Bijkomend voordeel was dat ze een muts bij de hand hadden als ze koude oren kregen.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: