Close

Een nieuw GRATIS patroontje in naailand: De Valerie Top/Jurk

Lara is nogal fan van typische zomerjurkjes. Hoe bloter de schouders zijn, hoe beter… Toen ik de oproep van Vicky en Erika zag, was ik er dan ook als de kippen bij om mee te testen. Helaas liep dat door bepaalde omstandigheden helemaal niet zoals ik had verwacht en had ik plots heel wat kopzorgen en tijd te kort. Gelukkig waren de lieve dames zeer begripvol en lukte het me alsnog om de test tot een goed einde te brengen.

Voor de Valerie top/jurk maak je de patroondelen zelf aan de hand van een duidelijke tutorial die je HIER terugvindt. Geloof me, het is zo eenvoudig, al bij al was dit een projectje dat in amper een uurtje in elkaar zat. En alsof dat niet genoeg is, is deze tutorial geheel GRATIS!

Je kan voor dit projectje zowel (soepele) katoen als tricotstoffen gebruiken. (Ook hier staat in de handleiding duidelijk omschreven waar je rekening mee moet houden)
Ik had nog een restje van dit project en ging ermee aan de slag. Het is een zeer soepel katoentje, chambray eerder.

Je kan dit patroon zowel voor meisjes als dames maken. Lara wou er graag een extra vrouwelijke touch aan geven door te poseren met oorbellen en rode lippenstift. Moet kunnen, nietwaar?

Je kan het de jurk op diverse manieren dragen: met beide schouders bloot, 1 schouder bloot of gewoon zonder de schouders bloot te maken. Ik maakte zelf ook een jurkversie. Ze is eigenlijk iets te kort naar mijn zin (enfin, eerst veel te lang, maar ik knipte er iets te veel terug af), maar ’t is nog niet storend kort. Als ik nog een jurkversie zou maken, zou ik het wel patroon wel iets meer verwijden naar onder toe, of splitjes voorzien zoals Katrien deed, voor de beweeglijkheid!

Zin om zelf aan de slag te gaan? De tutorial vind je HIER.

Voor meer inspiratie kan je een kijkje nemen op de blog van deze dames

Silke van Spoetniksels
Tinne van NaaiSGerief
Inge van Madame Stof
Katrien van Kaatjenaaisels

Vergeet trouwens niet je kans te wagen voor mijn GIVE AWAY!

Follow

7 thoughts on “Een nieuw GRATIS patroontje in naailand: De Valerie Top/Jurk

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: