Close

Netflixen part 1

Al een hele tijd ben ik lichtjes verslaafd aan Netflix. Niks zo ontspannend als het bingewatchen van een serie terwijl ik een patroon knip en plak of wat strijk doe.

Ik bekeek recent deze series:

 • Downton Abbey: Van zodra het laatste seizoen verscheen op Netflix heb ik het nagenoeg in één ruk uitgekeken. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat deze serie iets voor mij zou zijn, maar ik gaf het een kans en ik ben helemaal om. Ik hou wel van de hele opzet: de kloof tussen bedienden en aristocratie, maar tegelijk ook het respect waarmee de familie van Lord Grantham omgaat met hun bedienden. Af en toe de nodige dramatische wendingen, maar tegelijkertijd ook een schets van hoe het er in het begin van de vorige eeuw aan toe ging. Een aanrader wat mij betreft!
 • Call The Midwife: Hier volgen we de vroedvrouwen en nonnen van Nonnatus House. Deze serie is er een die me al meermaals aan het huilen bracht. Ik ben sowieso een huilebalk bij het kijken van films en series, maar ik denk dat ik nog nooit zo vaak gehuild heb als bij deze. Het onderwerp ligt bij een moeder natuurlijk nogal gevoelig. De geboorte van een nieuw leven laat me nooit onberoerd. Wanneer er dan al eens iets fout gaat, is het hek helemaal van de dam. Een pareltje, deze serie!
 • The 100: Deze begon ik onlangs te bekijken na een tip op haar blog. De serie speelt zich af in een post-apocalyptische samenleving na een nucleaire ramp op aarde. Een commune van mensen die voor deze ramp in de ruimte gevlucht zijn, sturen 100 chinese vrijwilligers terug naar de aarde om te controleren hoe leefbaar de planeet terug is. Wat volgt is een bende jongeren die gedropt worden op de aardkloot en vervolgens moeten zien te overleven. Ik ben al een aantal afleveringen ver en heb toch wel steeds de neiging om verder te kijken, al kan ik niet zeggen dat dit verhaal mij op dit moment echt volledig ligt. Ik geef het nog even een kans en probeer de volgende afleveringen te doorploeteren in de hoop dat het allemaal iets minder abstract wordt.

Hebben jullie tips voor leuke series of films? Ik ben één en al oor.

3 thoughts on “Netflixen part 1

 1. Wij hebben sinds enkele maanden ook Netflix, specifiek voor de series 😉
  The 100 was één van onze favorieten! We hebben de volle 3 seizoenen uitgezien en helemaal verslaafd 😉
  Verder vonden wij “Stranger Things” ook heel goed! Het is wel een beetje een speciaal genre, een aantal geschifte acteer-rollen, maar we konden niet stoppen met kijken!
  We keken ook al naar “Travelers”, niet slecht, maar ook niet zo spannend als “stranger things” of “the 100”.
  “Arrow” is ook een goede serie. En “the fall” is ook een topper.

  veel netflix-plezier nog!

 2. Ik heb Orange is the new black ook een hele tijd gevolgd. En dan (verstand op 0 en effe apathisch tv kijken) Gossip girl en Gilmore girls 😄. The crown heb ik ook gezien.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: