Close
Stof3

Over mijn naaiweekendje, een grafische trui & de winnaar van week 3

Afgelopen weekend ging ik op naaiweekend. Eentje waarover ik al enorm het hoofd brak wat betreft de voorbereidingen. Ik deelde u HIER al mee wat mijn plannen waren. Ik heb van die plannen werkelijk NIKS uitgevoerd. Hoe dat komt? Wel… lees even mee 🙂 

Verloop

Op vrijdagavond kwamen we toe op onze bestemming in Nieuwpoort. We kozen onze kamer en een naaiplekje waar we onze spulletjes installeerden. Dan gingen ik en mijn 2 partners in crime snel nog een hapje eten. Bij terugkomst op onze locatie was er een pop up stoffenwinkeltje van Framalo, werden we voorzien van een glaasje bubbels (en fruitsap) en kregen wat meer uitleg over het weekend. Nadien was het tijd om erin te vliegen. Ik besloot om nog een eenvoudig projectje te naaien die avond. Een Issie top die ik u binnenkort graag toon.

De dag nadien was het, na een lekker en welverdiend ontbijt de beurt aan een workshop van Griet. Zij kwam ons begeleiden bij het maken van de grafische trui uit haar nieuwste boek Stof voor durf-het-zelvers 3, waarvoor ze de handen in elkaar sloeg met Annick. Na deze workshop besloot ik aan een ietswat groter project te beginnen dat ik al even geknipt had liggen. Sarah van Khadetjes had me immers doen inzien dat zo’n naaiweekend misschien wel ideaal was om eens wat langer te kunnen doornaaien. Buiten de maaltijden dan, en het proeven van de heerlijke cocktails van Jinx. Mmmm… Mijn ‘groot’ project was uiteindelijk klaar zo’n anderhalf uur voor het einde van het naaiweekend waardoor ik besloot om niet aan nog iets nieuws te beginnen. De teller van het naaiweekend staat dus op 3 naaisels.

Terwijl ik dit schrijf teer ik nog op de heerlijke voldoening die dit naaiweekend me gaf. Ik kijk al uit naar mijn volgende naaiweekendje, dat staat gepland in december!

Grafische trui

Ik viste voor de grafische trui een stofje van Zonen09 uit mijn voorraad. Op en top Stik Belgique-voer dus!

Stof3

Ik besloot met de lijnen en de rechtse en averechtse kant van de stof te spelen. Dat doet de naam van deze grafische trui alle eer aan denk ik dan.

Het maakproces

Deze trui zat echt in geen tijd in elkaar en dat op een zeer ingenieuze manier. Het was echt heerlijk om te zien hoe bezield Griet erover vertelde. De trui heeft (niet zo goed zichtbaar op de foto’s) ook een leuke tunnelzak aan het voorpand. Wat de maat betreft ging ik voor maat 104. Een beetje op de groei voor Bas bleek bij thuiskomst, maar zeker al draagbaar zonder storend groot te zijn.

En dan ga ik nu graag over naar de officiële bekendmaking van de winnaars van week 3!

*tromgeroffel*

a Rafflecopter giveaway

Stephanie, jij gaat aan de haal met het Cobalt-patroon
Joke, jij mag een keuze maken uit de Zonen09-patronen
Proficiat dames! De winnaars mogen een mailtje verwachten!

Ook deze week geef ik 2 patronen weg, deze keer de Nena van Kaatjenaaisels en een patroon naar keuze van Compagnie M. Daarover vindt je alles wat je moet weten HIER.

Follow

16 thoughts on “Over mijn naaiweekendje, een grafische trui & de winnaar van week 3

  1. Jouw grafische trui is zo mooi, ik heb nog dezelfde grijze stof liggen, ik denk dat ik een bestemming heb gevonden:)

  2. Mooie trui en heel benieuwd naar je groot project. Proficiat aan de winnaars, ik blijf hopen dat ik ook eens in de prijzen val 😉.

  3. Wat een cutie blijft dat toch! 🙂 Prachtig idee om die grafische trui nog grafischer te maken. You nailed it! Klinkt ook als een geweldig fijn weekend! Hopelijk zijn je batterijtjes helemaal opgeladen en blijft dat nog even hangen.

  4. #schaterlach Die mevrouw Khadetjes heeft dat best goed bekeken – mag ik zeggen hé, want hoewel ik fan ben van deze trui vind ik dat ‘grote’ project geweldig schoon ♥

  5. mooi! een naaiweekend is super he, ik haal daar telkens ook veel energie uit! mentaal dan toch, fysiek kan het best wel vermoeiend zijn 😉

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: