Close
naais to meet you koffieklets

Naais to meet you: virtuele koffieklets

Eind september vierde ik mijn 5de naaiverjaardag, een hobby die er wellicht nooit was geweest als ik geen blogs volgde. Ik kan echt genieten van de prachtige naaisels die ik zie passeren en ik laat me graag inspireren door al dat moois, door de patronen, de stoffen,… Lang hield ik de boot af wat blogmeets enz betrof. Het waarom, dat is een heel uitgebreid verhaal. Iets met mijn zelfbeeld, schrik voor verre autoritten omdat ik bij autorijden vaak vlammende hoofdpijn krijg en mijn verlegenheid.

Na de workshops op StikNieNau² met An, een ontmoeting met Griet,… (al moet ik bekennen Griet, ik zag je ooit al bij Stoffen Van Leuven, maar ik ben te verlegen om dan iets te zeggen) lukte het me een beetje om over die vrees heen te stappen. Ik leerde ook al heel wat bloggers beter kennen tijdens Facebookgesprekken en bij wijze van complete uitdaging besloot ik me in te schrijven voor het Zonen09-feestje ter ere van 5 jaar Zonen09, waar ik heel wat andere dames kon ontmoeten en waar ik een heel leuk en warm gevoel overhield. Het is echt tof om mensen te ontmoeten die je passie voor je hobby delen. Daarom schreef ik me ook in voor Naais To Meet You, hét plan van Evelien, de dame achter Sewbidoo om mekaar wat beter te leren kennen. Ha!

naais to meet you koffieklets

In het kader van Naais to Meet You startte Evelien een vragenronde en via An van Straightgrain kwam het virtueel stokje uit bij mij terecht. Met dat stokje komen 3 vragen die ik graag wil beantwoorden.

1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Het eerste stuk dat ik ooit maakte was (een speldenkussen niet meegeteld) een cirkelrokje voor Lara. Ik had als pure beginner het boek ‘Allemaal Rokjes’ van Mme ZsaZsa gekocht in de hoop dat ik daarmee op weg gezet zou worden. Lara heeft het rokje in kwestie nooit gedragen omdat het gewoon niet draagbaar was. Er ging heel wat fout, met als klap op de vuurpijl dat ik mijn elastiek letterlijk in het rokje stikte. Geen rek, niet draagbaar. Ik ondervond al vrij snel dat de terminologie in betreffend boek misschien toch niet zo op leken voorzien was en ik heb het nadien op 2 naaisels na (een voor Lara en één voor mezelf) nooit meer gebruikt nu ik er zo over denk. Misschien moet ik het nog wel eens bij de hand nemen nu ik al wat meer ervaring heb.

2. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?

Goh, dat is zo moeilijk te zeggen. Er zijn zoveel naaisels waar ik om hun specifieke reden trots op ben. Maar als ik denk aan de uitdagende projecten met hoge voldoeningsfactor, dan zal de Mix ’n Match-boekentas die ik voor Lara maakte wellicht het hoogste scoren. Al deelt ze toch wel haar plaats met mijn handtas, deze Explorer tote.

3. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Goh… Er zijn er zo veel dat ik er vast ga vergeten als ik aan een opsomming begin. Ik vind het sowieso leuk om het gezicht achter een bepaalde blog te zien. Er zijn wel een aantal blogsters die ik nog niet heb ontmoet, maar waarmee ik al wel vaak plezante babbels had, dus vanzelfsprekend horen zij in het lijstje thuis! Wat ontwerpers betreft zou ik het super vinden om An van Straightgrain en Suz van Sewpony te ontmoeten. Dat dit ooit wel eens zal gebeuren is bij de ene meer waarschijnlijk dan de andere.

An is een van mijn favoriete Belgische ontwerpsters en ik vind haar blogposts met het sappige vleugje humor altijd zo leuk om te lezen. Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuw patroontje van haar, omdat ik weet dat het volledig op punt staat.
Suz leerde ik kennen doorheen de patroontesten van Sewpony waar ik meedeed. Wat een lieve, getalenteerde dame, die er ook nog in slaagt me uit te dagen als het op nieuwe technieken aanleren komt. Helaas staat een tripje naar Australië nog niet onmiddellijk op mijn planning.

Ik mag op mijn beurt opnieuw het stokje doorgeven aan 3 fantastische madammen, maar bij uitbreiding ook aan iedereen die hier graag op wil antwoorden.

Lieve, van de blog Girls in Uniform
Qwinta, van de blog Larth
Sofie, van de blog WenSJe

Hun antwoord op de volgende vragen kan je binnenkort op hun blog lezen!
1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie?
2. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?
3. Welke naaister/ontwerper/blogger/you tuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Follow

5 thoughts on “Naais to meet you: virtuele koffieklets

  1. Oh wat fijn <3 En zo leuk om de antwoorden te lezen! Mijn eerste stuk voor min dochters was ook een cirkelrokje, al lang weg natuurlijk maar wel gedregen. Superbenieuwd naar volgende week zondag YEY !!

  2. Bedankt voor het stokje, ik gaf het zonet terug door. 🙂Altijd leuk om hier te komen lezen. Stuk voor stuk prachtige creaties… En tja door die mislukte naaiprojecten leren we gelukkig elke keer wat bij.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: