Close

Mijn ministrijkijzer: een update na 2 maand gebruik

Jullie lazen massaal mijn verjaardagsblogpost waar ik mijn cadeau met jullie deelde. Op enkele uren tijd had ik bijna 2000 views. Nieuwsgierigheid alom, ik schrok me een bult, vermits ik dat berichtje even deelde tussen de soep en de patatten. Wat volgde was een storm van mensen die dit ook zocht, (web)winkels die het inkochten, mensen die het kochten, heel wat privéberichten,… Tot op vandaag krijg ik er nog vaak vragen over.

Ondertussen gebruik ik het ministrijkijzer al 2 maand (redelijk intensief) en ik zet een aantal ervaringen/bedenkingen op een rijtje voor jullie.

Snel opwarmen?

Ik kreeg de opmerkingen van sommige mensen die al een hele tijd een ministrijkijzertje hadden, dat dat van hen niet snel opwarmde. Ik kan met de hand op het hart bevestigen dat dit strijkijzertje wel heel snel opwarmt. Zeker niet minder snel dan mijn grote strijkijzer. Natuurlijk is ‘snel’ subjectief. Maar ik vermoed dat een minuutje voor de meesten zeker OK is qua snelheid.

Vervangt het een groot stoomstrijkijzer?

Daar kan ik formeel over zijn: NEEN!
Het is te zien waarvoor je je groot strijkijzer uithaalt natuurlijk. Je kan met dat ministrijkijzer heel erg veel doen, maar een kledingstuk volledig opstrijken duurt me met dat kleine ijzertje te lang. Je kan dat daar wel mee doen uiteraard, maar ik haal daar meestal toch mijn grote strijkijzer voor boven. Ook vlieseline (en dan vooral van de dikkere, gewatteerde soorten zoals H630 en H640) hecht onvoldoende met het ministrijkijzer. Als je het volgens de regels van de kunst met een vochtig doek erover moet aandrukken, dan doe ik dat ook liever niet op mijn strijkdeken. Misschien als ik meer geduld oefen wel, maar ook daar heb ik alweer het idee dat het sneller is om even gewoon mijn grote strijkijzer te nemen. De gewone vlieseline H200 hecht wel prima. Daar is enkel de warmte voldoende en hoef je niet zoveel druk te zetten.

Is het warm genoeg?

Ik heb er mijn hand nog niet op gelegd, maar ja, heel erg warm. Het strijkt dus zeer netjes alle naden open.

Wat doe je er precies allemaal mee?

Een vraag die ik zowat het meest krijg, want als je dan toch je grote stoomstrijkijzer niet kan vervangen hierdoor, wat is dan de meerwaarde? Wel… Ik installeerde het strijkdeken onder mijn naaimachine, daarop liggen in een hoekje mijn onderlegger met daarop het ministrijkijzer.

Zoals je op de foto ziet heb ik dus voldoende ruimte om te naaien. Ik vind het ministrijkijzer vooral handig doordat ik nu een pak minder mijn grote strijkijzer nodig heb (dat in een andere ruimte opgesteld staat). Ik spaar er dus wel wat tijd en heen en weer geloop mee uit.
Kleine dingetjes tussendoor zoals het openstrijken van naden, leggen van kleine zomen aan bijvoorbeeld mouwen,… kan ik heel gemakkelijk met dit ministrijkijzer. Het werkt ook heel wat fijner (preciezer) dan een groot strijkijzer. Waar je met groot strijkijzer over een groot vlak moet ‘mikken’, kan je met een mini-strijkijzer heel vlot werken om kleine details in orde te krijgen. Een groot voordeel in mijn ogen.

Conclusie

Na 2 maand ben ik nog steeds zeer tevreden van mijn cadeau! Ik zou het zo opnieuw kopen, het werkt zeer gemakkelijk! Ok, het vervangt mijn grote strijkijzer niet, maar dat lijkt me zeer logisch. Sommige dingen gaan gewoon vlotter met een groter oppervlak en zwaarder model. Andere dingen gaan dan weer vlotter met een klein modelletje. Voor de prijs moet je het alvast niet laten. Dit ministrijkijzer is an sich geen dure aankoop. Ik betaalde nog geen 60 EUR voor mijn strijkdeken, onderlegger én ministrijkijzer samen.

Follow

8 thoughts on “Mijn ministrijkijzer: een update na 2 maand gebruik

  1. oooh heel leuk! Ik denk er vooral aan om eentje te vragen voo rmijn verjaardag omdat zo’n groot strijkijzer toch niet zo precies is om de naden aan bvb de mouwen open te strijken, een fijner puntje en minder lomp strijkijzer zou daar wel handig voor zijn

  2. Bedankt vr de goede en duidelijke uitleg! Ik ga het mij ook aanschaffen, dan pak ik toch iets minder plaats in met het naaien. 😉 Waar kan je dit kopen aub? Groetjes, Susie

    1. Je kan dit onder andere kopen in naaicentrum in temse. Eventueel horen bij je eigen handelaar, dat lukt ook meestal

  3. Ik ontdek hier net je mini-strijkijzertje. Hoe schattig zeg! Ik naai niet zo vaak meer, maar dit snoesje alleen al zou me bijna terug aan het naaien zetten. Geweldige vondst😍!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: