Close

Mijn Bullet Journal Giveaway

Sinds juni 2016 hou ik er een extra bezigheid op na. Ik ontdekte het Bullet Journaling onder andere door haar en na een paar eerdere pogingen om een planner/journal bij te houden, besloot ik om dit een kans te geven. Ik ging over tot de aanschaf van een Leuchtturm1917 met dotted grid (puntjes in plaats van lijntjes of ruitjes) en gebruikte een zwart fineliner-stiftje om mijn Bullet Journal in te vullen.

De ‘grondlegger’ van het Bullet Journal an sich is Ryder Carroll, je kan hier meer info vinden over zijn systeem en wat het inhoudt.

Het duurde niet lang voor ik een indeling had die voor me werkte (ik deed eerst enkele dagen wat inspiratie op en noteerde op een kladblaadje die zaken die ik zeker wou integreren).
In het begin van mijn jaar staat een ‘jaarplanner‘ en vanaf dan werk ik per maand, week en dag. In mijn maandspread zet ik de globale afspraken. (Verjaardagen, afspraak tandarts en dergelijke meer). Voor de opmaak van mijn weekspread kijk ik even terug naar mijn maand. De afspraken worden daar nog eens overgenomen, zodat ik er elke week aan ‘herinnerd’ word. Bij mijn week voeg ik ook andere dingen toe die ik niet mag vergeten (denk bijvoorbeeld aan het indienen van de belastingsaangifte). Daarna werk ik per dag. Ik sta elke dag een momentje stil bij wat ik zeker moet doen en noteer het in een to do-lijst per dag, die ik dan kan afvinken. Wanneer in mijn weekspread mijn belastingsaangifte vermeld staat, kan ik deze in mijn dagplanning nog vermelden als bijvoorbeeld “belastingsaangifte invullen”. Lukt het me niet om een bepaalde taak op die dag te doen, dan kan ik ze doorschuiven naar een andere dag.

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat in een Bullet journal geen regels zijn, niks moet. Er is geen goed of fout. Ik maak ervan wat ik wil. Heb ik zin om hersenspinsels te noteren, dan doe ik dat. Heb ik zin om tussendoor een lijstje te maken, dan doe ik dat,… Het is mijn journal en het is ook de bedoeling dat hij voor mij werkt.

Ik beschouw mezelf als een heel basic gebruiker. Wanneer je even rondkijkt op het wereldwijde web, zie je dat er mensen zijn die hun bullet journal opsmukken met allerlei tekeningen, handlettering,… Heel af en toe vind ik dat eens leuk, maar ik vind het vaak te tijdrovend en hou me dan liever met andere zaken bezig. Voor mij is het gebruik dus heel functioneel. Het is de bedoeling dat mijn journal erin slaagt de chaos uit mijn hoofd te verdrijven.
Er is een periode geweest waarin dat niet lukte en mijn Bujo-maand/week/dagplanning een hele tijd niet genoteerd werd. Gewoon omdat ik geen zin had in ‘moeten’. Dat is ok! Bij een Bullet Journal zijn er geen regels, behalve degene die jij opstelt. Ik heb doorheen het gebruik geleerd om dingen los te laten. Het geeft niet dat alles kriskras door elkaar staat, zolang het er maar staat. Ik kan alles terugvinden aan de hand van de index aan het begin van mijn Leuchtturm.

Ondertussen heb ik al 3 Leuchtturm in gebruik. Mijn eerste (een lichtblauwe), die is vol. Ik ben nu bezig in mijn tweede (een fuchsiaroze) en heb naast mijn gewone alledaagse bullet journal ook nog een journal voor mijn naaigerelateerde projecten (smaragdgroen). Ik koos voor een extra bullet journal, omdat het voor mij overzichtelijker werkt. Dat wil niet zeggen dat in mijn gewone bujo niks naaigerelateerd komt te staan. Integendeel, soms heb ik even een brainstormmoment over naaiprojecten in mijn gewone bujo, maar de ‘uitkomst’ ervan zal dan eerder in mijn naaigerelateerd journal terecht komen.

In mijn naaigerelateerde bullet journal kan je een overzicht terugvinden van patronen die ik heb en nog wil maken, patronen die ik wil kopen, naaiprojecten en in welke stof ik ze ga maken (met kleine stofstukjes erbij), welke fournituren ik nog nodig heb, een lijstje van zaken die ik moet aankopen met bepaalde projecten in gedachten (zo heb ik nu bijvoorbeeld geen zwarte french terry in huis en dat moet ik nog bestellen zodat ik het kledingstuk kan afwerken naar wens). Ik hou ook per maand bij welke stoffen ik kocht, verwerkte, verkocht, welke dingen ik naaide,… handige lijstjes voor mezelf dus. In feite is deze een beetje een naslagwerk van mijn escapades als naaister.

Kenden jullie het concept al? Zijn er dingen die jullie nog willen weten hierover? Vraag gerust!

Met dit bericht wil ik ook graag een spliksplinternieuwe Leuchtturm1917 (lichtblauwe versie) weggeven. Je kan meedingen via deze Rafflecopter. Deze giveaway loopt tot en met 29 april 2017.

Noot: Verzending gebeurt enkel naar een adres binnen België.
Noot 2: Ik werd op geen enkele manier gesponsord voor dit bericht! 

a Rafflecopter giveaway

64 thoughts on “Mijn Bullet Journal Giveaway

 1. Ooh heel leuk. Ik werk met een schrifje voor mijn naaiwerkjes en eentje voor mijn to do lijstjes voor het werk. Verder doe ik alles digitaal want er verandert zoveel in de planning

  1. Hier ook de meeste dingen digitaal, mijn man en ik delen onze agenda’s in Google, zodat we beide afspraken zien, maar voor echte planning en organisatie gebruik ik mijn journal erbij

 2. Leuk, die wil ik wel graag winnen! Ik hoop er ook snel helemaal mijn weg in te vinden want ik startte dus net dit weekend! Maar ik ben enthousiast 🙂

 3. Oooh heel graag!

  Ik werk nu in een atomaschriftje om mijn lijstjes te maken (enerzijds hoofd leegmaken, anderzijds gestructureerder plannen) maar merk dat ik nog steeds her en der atomablaadjes heb liggen dan (op het aanrecht, aan het prikbord, verfrommeld in mijn handtas,…)

  Ik startte gisteren met een moestuinexperiment en was daarnet nog aan het denken dat ik me een schriftje zal moeten aanschaffen om te noteren wat ik waar zaaide, welke zaadjes/plantgoed ik nog moet aanschaffen,…

  Komt dus als geroepen 😉

 4. Mijn hoofd zit vaak vol lijstjes en dingen die ik niet mag vergeten. Het lijkt me praktisch om dit iets overzichtelijker te maken dmv een bullet journal. Ik heb er al veel over gelezen en wil er zeker mee aan de slag. Daarom doe ik dan ook graag mee aan je giveaway (en ondertussen heb ik weer een leuke blog leren kennen!)

 5. Oh super! Wat fijn dat je er ook ééntje weggeeft. Ik ben met een blog begonnen, en het klinkt wel handig als ik alles van planning daarrond in één schriftje kan combineren. Ik heb al veel goede dingen gehoord van deze, maar voorlopig was het me iets te prijzig om te investeren.

 6. Ik ben bijna op het einde van mijn Moleskine, dus een nieuwe bujo zou geweldig zijn. Sinds kort heb ik er 2, eentje voor de blog en eentje voor mijn privé. Werkt toch nog net iets gestructureerder dan eentje

  1. Dat ondervond ik ook met het naaien. Ik twijfelde nog voor blog ook, maar dat kan ik nog perfect inwerken in de andere

 7. Al een tijdje gek van bulletjournaling. Ik doe gewoon mijn eigen ding. Dat verschilt van dag tot dag. Heerlijk vind ik het. Het geeft me rust in mijn hoofd. Wat een mooie LT! Momenteel zit ik in een donkerblauwe. Nog even en die is vol , dus een lichteblauwe voor de lente lijkt me top! 😉

 8. HA, ik ben precies al jaren bezig over Bullet Journals maar het komt er maar niet van…
  Vooral uit schrik dat mijn chaotische zelf het helemaal in het honderd laat lopen 😀
  Maar met zo’n leuk schriftje denk ik dat ik de stap wel kan/durf maken!
  #hartjes voor jouw structuur, fijn dat je iets hebt gevonden dat voor jou werkt.

 9. Ik kan me volledig terugvinden in deze blog 🙂 Zelf probeerde ik in de loop van 2016 eerst wat uit in een schriftje van de Hema, maar sinds de start van het nieuwe jaar weet ik echt hoe ik het neergeschreven en georganiseerd wil en mijn LT1917 is daar ideaal voor. Hij begint ook al aardig vol te raken 🙂 Een nieuwe zou dus ideaal zijn. Bovendien ben ik ook hard aan het overwegen om aparte te gebruiken voor de spreads, zodat ik iets langer kan doen met 1 boekje, en dat ik ze ook niet telkens opnieuw moet overschrijven. Langs de andere kant vind ik het erg leuk om daar zo creatief mee bezig te zijn… dus het is echt nog een twijfelgeval 🙂
  In ieder geval, de LT1917 zou zeker goed gebruikt worden 😀

 10. Ik wil graag mijn kans wagen: mijn eerste Leuchtturm is bijna vol :-). Ik vind het echt wel een fijn schrift en een tof systeem, dat bullet journallen! Ik hou het ondertussen al een aantal maanden vol, terwijl ik het met een gewone agenda nooit volhou. Het enige wat ik een beetje jammer vind bij mij, is dat ik niet zo’n tekentalent ben, en dat artistieke mis ik soms wel in mijn bujo. Maar ik heb stickers met quotes en versieringen gevonden in de Action, misschien compenseert dat dan wel ;-). Keileuke give-away, ik hou mijn fingers crossed!

 11. Oeh, ik doe graag mee! Ofwel voor mezelf, als startertje, ofwel voor een goede vriendin die ik er een heel groot plezier mee zou doen!

 12. Leuk artikel! Ik ben ook al even bezig met een bullet journal. Ik vind het fijn hoe iedereen benadrukt dat niets moet en dat het gewoon je eigen ding is! De mijne is echt droog en basic. Ik gebruik dan ook een lijntjesboekje uit de action :p ik zou wel de overstap naar een LT willen maken, wie weet ben ik dan iets creatiever 🙂

 13. Ik ben ook al even aan het bujoen geslagen. Maar nog wat op zoek naar het geschikte schriftje. Deze kan het wel eens zijn 😀
  Van schriftjes heb ik trouwens nooit genoeg!

 14. Ik overweeg al een tijdje om eraan te beginnen, dus zo’n boekje winnen zou wel eens de benodigde schop onder mijn gat kunnen zijn 🙂
  En wat vind ik jouw handschrift mooi! Zo regelmatig!

 15. Ik ben hier zo hard in geïnteresseerd, maar geraak er niet mee gestart. :p Te perfectionistisch in mijn eigen kopje. 😉 (Oftewel helpt het boekje uit de action me niet vooruit…) Lol…
  Ik wil mijn kansje wel wagen, als extra motivatie om er harder werk van te gaan maken. 🙂

 16. Ik hou van lijstjes maken, dus ik vermoed dat een bullet journal zeker ook mijn ding zal zijn. Zo’n mooi schriftje zou ideaal zijn om van start te gaan.

 17. Oh zo tof! Ik volg je blog al even en ben ook een bujo-fan. Ik gebruik een moleskine maar zou heel graag eens een LT bezitten 🙂 Nog nergens in de winkel gevonden en de stap om er eentje online te bestellen is precies nog te groot 🙂

 18. Ik hou sinds november een bullet journal bij vooral om de chaos in mijn hoofd te verminderen. Er staat zowat vanalles in, maar vooral naaigerelateerde dingen en mijn boekje is bijna vol. Deze give awaYork komt dus net op tijd. 😁

 19. Jep, hier ook een BuJo fan. Handig dat je er gewoonweg alles in kwijt kunt: quotes, bedenkingen,… terwijl het vooral een to-do lijst is!

  1. Absoluut, ik probeerde in het verleden al 1001 agenda’s, maar geen enkele werkte voor mij omdat ik er niet alles in kwijt kon wat ik wou. Wel, in dit kan ik alles kwijt wat ik maar wil. En ik bepaal dat lekker zelf! 🙂

 20. Vorig jaar begon ik ook een BuJo, maar ik hield helaas niet vol. Als agenda vind ik het wel tijdrovend om telkens de indeling te maken, maar als naaischrift lijkt het me wel geweldig!

 21. Twee weken geleden heb ik beslisst mij een bullet journal te kopen en eraan te beginnen. Waarom? …. ik heb mijn iphone agenda met vaste afspraken en ook nog een papieren agenda…. alle twee altijd gevullt met de “belangrijke dingen” – goed gevullt – soms zo veel dat ik niet weet waar ik moet beginnen en hoe ik kan rond geraken! Wat staat er wel niet in – de quality momenten- met de familie en ook voor mijzelf! Zo kwam ik op het bullet journal… de belangrijke dingen = noodzakelijek dingen combineren met die dingen die eerlijk veel belangrijker zijn maar die niet als “afspraak in de agenda staan” …. ik zet er veel hoop op 😉 Mijn erste bullet journal is trouwens de Leuchtturm 1917 met dots 😉 Een tweede zou dus zeker van pas komen 🙂

 22. Een bullet journal zou hier zeker van pas komen! Staat op mijn lijstje om er eentje te maken. En die van jou ziet er super uit! Basic, niet te veel tralala en praktisch. Ik doe graag mee met deze give-away.

 23. Zo fijn dat ik je kon inspireren ♡
  En inderdaad: een bullet journal is gewoon een systeem ontwikkelen dat voor jou werkt. En niets moet en niets is fout 😉
  Ik ga deelnemen aan de giveaway ondanks dat ik al schaamtelijk veel schriftjes heb liggen ;p

 24. Ik pinde de laatste weken al veel over How to bullet journal, omdat mijn agenda toch niet voldoende is voor mij. En dan zit ik daartussen te foefelen met losse briefjes en dergelijke. En schriftjes, oh ja, schriftjes. Ik kan mij daar zo in verliezen. Komaan, hopelijk win ik hier de kans op wat meer structuur!
  (Uiteraard is die structuur een wishful thinking van mijnentwege ma bon, ik wil wel winnen #schaterlach )

 25. Het boeit me ook al een tijdje, maar weet niet goed waar te beginnen. Toch lijkt het me een goed idee om mijn overvolle chaotische hoofd wat rust te gunnen en mijn naaiprojecten en andere creatieve uitspattingen te noteren.
  Mss het ideale moment om er mee te beginnen…

 26. Ik ben net begonnen met bullet journal en gebruikt een gewoon schriftje. Gewoon om mijn hoofd wat leeg te maken. Ik heb nu net een workshop hierover gevolgd, ideaal moment om een mooi leuk schriftje te gebruiken.

 27. Oh dat zou een super cadeautje zijn! Wat een mooi schrift! Ik bullet journal op dezelfde manier als jij, wanneer ik dat wil 😊 Een nieuw schrift is welkom want de ander is op een blaadje na vol!

 28. Iedereen is steeds zo lovend over leuchtturm. Ik gebruik momenteel een hardcover notebook dat ik kreeg als cadeau van mijn metekindje. Dit is echter bijna vol. Nadien eens de leuchtturm proberen… wie weet 🙂

 29. Ik doe mee!
  Ik werk met honderden lijstjes en kleine notitieblokjes maar wat je schreef inspireert me – zou ik toch met meer rust kunnen leven?!

 30. Ik ga mijn kans wagen. Deze zomer al eens wat over gelezen en dan bepaalde zaken (zoals index) toegepast in schrift dat ik overal meedraag op het werk om nota’s van meetings in te zetten. Maar dan snel opgegeven…
  Maar binnenkort start ik bij een nieuwe werkgever en wil ik de nieuwe start ook aanwenden om meer rust privé te krijgen (en ook gewoon meer dingen gedaan te krijgen want momenteel vooral het gevoel dat ik mijn tijd enkel dient om te werken en de kindjes te verzorgen (en huishouden beetje bij te houden…)… dus toch eens een bullet journal opstarten om meer tijd te krijgen om mijn naaiprojectjes ook af te werken :-). Met de tips van je tweede blogpost moet het wel lukken (want ik wil het misschien inderdaad te goed doen en dan ga ik daar weer tijd in verliezen).

 31. Ik werk voorlopig gewoon in een atoma schriftje omdat ik dan pagina’s kan her-ordenen als ik dat wil. Als ik een “echt” BuJo boek zou gaan werken, krijg ik er misschien wel wat stress bij ;-). Ik waag toch graag mijn kans, benieuwd hoe ze er eigenlijk uitzien!

 32. Ik doe heel graag mee voor zo’n mooi schriftje. Ik gebruik al lang een atoma schrift voor al mijn hersenspinsels maar probeer graag eens iets nieuws.

 33. Ik waag ook mijn kans! 😊
  Ik pak het net zoals jij aan, en t werkt wonderwel… Al jaren op zoek naar een planner die werkt voor me. De BuJo is het!
  Leuk idee om de naaiactiviteiten er ook in op te nemen, mss een plan voor in een nieuwe leuchtturm 😜

 34. Oh wauw… ik heb je blog een paar dagen geleden ontdekt door die toffe Stick together actie. Twijfel nog steeds of ik me op zal geven, maar dat terzijde 😉.
  Sinds kort ben ik begonnen met een bullet journal. Wat super handig is dat. Heb gewoon een lijntjes schrift nu, om uit te testen. Maar was er al heel snel achter dat dat minst ptaktisch is. Ik zou heel graag deze willen uitproberen. Lijkt me ideaal! En wie weet komt er dan in de volgende maand ook een bullet voor stick together in te staan. 😉
  Groetjes Marieke

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: