Close

Madammen met K-Bas(sen)-blogtour

Er was eens… een gat in de markt. Een leemte voor de liefhebbers van zelfgemaakte tassen. Het verzamelen van tassenfournituren allerlei, was een vreselijke zoektocht langs meerdere (web)shops. U kan zich vast inbeelden dat dat geen lachertje is.

Toen kwam ‘ridderes’ Mieke op haar wit paard (nu… ik denk niet dat er een wit paard aan te pas kwam, maar u snapt de metafoor vast wel). Zij kwam, zag en overwon! K-Bas vond zijn oorsprong. Hoera!!!
Al snel was ik een groot de grootste fan. De K-Bas webshop was er werkelijk eentje waar ik me met mijn voorliefde voor het maken van tassen kon uitleven. Dankzij K-Bas, leerde naaiend België de geneugten van het o-zo-mooie kurkleer kennen. Een product waar ik steevast graag mee werk, sinds ik het voor de eerste keer gebruikte.

Mijn liefde voor het maken van tassen werd aangewakkerd door An, die op StikNieNau² (naaicafé) al heel wat workshops kwam geven. Van ’t een kwam het ander en An en ik besloten om de handen in elkaar te slaan en samen met andere tassenmadammen K-Bas eens in de kijker te zetten.

Tussen Kerst en nieuw zullen naast An en mezelf, nog 4 andere tassenkraks de revue passeren, waarvan wij beiden mega onder de indruk zijn van hun naaitalenten en waarvan wij weten dat zij allen goed bevriend zijn met ons Mieke.
We willen zo K-bas en ons Mieke héél erg bedanken voor de shop én de vriendschap, en even in de spreekwoordelijke bloemetjes zetten.
(P.S.: Mieke weet van niets, dus die valt nu allicht van haar stoel -PROEST- )

Zelf ging ik nogmaals aan de slag met mijn Explorer Tote patroontje. Ik ben nu eenmaal volledig overtuigd van deze tas en het gebruiksgemak ervan. Een tweede voor mezelf was dan ook welkom. Een vrouw kan nu eenmaal niet genoeg tassen hebben, nietwaar? (Al durft mijn echtgenoot dit nog steeds te betwisten)
Al sinds het arriveren van de burel bij K-Bas was ik halsoverkop verliefd op de prachtige goudgele burel. Het niet ‘voelen’ van de stof hield me tegen om ze te bestellen. Ik besloot deze blogtour dan ook aan te grijpen om uit die comfort zone te treden en bestelde het laatste restje van deze burel en een lap zwart kunstleer.

Het maakproces verliep niet van een leien dakje, dat kunnen een aantal deelnemers van het naaiweekend in Lokeren alvast beamen. Tijdens het doorstikken van de bovenrand werd duidelijk dat mijn naaimachinenaalden niet waren opgewassen tegen de combinatie van diverse lagen style-vil & burel. (Het was dan ook wel een heel erg dik pak stof)
Veel gefoeter, gevloek én gebroken naalden later was ik toch trots op het resultaat!

Samen met An zorgde ik voor de finishing touch van mijn tas en in plaats van gewone tassenband bevestigde ik zwarte leren riemen met holnieten als hengsels.

Gebruikte fournituren

Burel: K-Bas
Nepleer: K-Bas
Voeringsstof: PiekeWieke
Tassenvoetjes: K-Bas
Zwarte lederen hengsels: K-Bas
Style-vil: K-Bas
Draaisluiting: Het Stoffenhuis

An haar creatie kan u HIER bewonderen.
Wij geven de komende dagen vol trots de fakkel door aan volgende k-basmadammen:

dinsdag 26/12 Carreaukes
woensdag 27/12 Made by Caro
donderdag 28/12 Querida
vrijdag 29/12 Katrienette

23 thoughts on “Madammen met K-Bas(sen)-blogtour

  1. Dat van dat gat in de markt is zooooo waar en herkenbaar. En wat is ze prachtig geworden, je tas in burel! Ik zag alleen maar het begin, maar zo schoon dat die is. Knap weeral Marjolein.
    En nogmaals, zeer terecht initiatief om Mieke in de bloemetjes te zetten… ik hoop dat ze nu terug op haar stoel zit 🙂

  2. Het was meer uit bed rollen ja! Jongens toch, dit had ik niet zien aankomen 🤭🤭😘😘😘😘 het zijn dit soort pareltjes én jullie niet-aflatend enthousiasme die k-bas en mij alle zuurstof geven! Wat een pracht van een tas, die laatste burel is geweldig goed aangewend! Dank je wel Marjolein en alle kbas-topmadammen!!

    1. Absoluut, ik vond het echt zo’n gezellige dag. Allemaal toffe madammen, zonder teveel ‘complimenten’. Madammen naar mijn hart! ZEKER voor herhaling vatbaar!

  3. Het is vooral heel duur wanneer je alles oo verschillende plaatsen moet bestellen en telkens verzendingskosten moet betalen, dus ik ben ook fan en heb dan nog het geluk dat ze vlakbij woont! Leuk idee en hele mooie tas.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: