Close

LS2Gether blogtour: een vleugje lente met een fluo accentje!

Let’s Sti(c)k Together

Dat het al efkes is geleden dat we met Let’s Sti(c)k Together blogtourden. En dat dat ook geheel aan mezelve lag. Het organiseren hiervan vergt inspiratie, aandacht en energie. Laat die 3 zaken de afgelopen maanden zeer schaars goed zijn wat mij betreft. Maar ge ziet… uitstel is geen afstel en onder dat motto presenteer ik u alweer een schitterende editie.

De Criteria

Er werden stemmen uitgebracht op heel wat verschillende criteria, waarvan we uiteindelijk met de volgende 3 aan de slag gingen:

 • Lente
 • Buitenlands patroon
 • Voeg een leuk detail toe

De uitvoering

Zoals men ondertussen wel al gewend is van mij, heb ik tot het allerlaatste moment getwijfeld WAT ik zou maken en met WELK PATROON en WELKE STOF. Story of my life! Het zal zo’n dag of 4 voor deze blogtour geweest zijn, dat ik uiteindelijk ’t licht zag nadat ik op mijn pc door mijn digitale patroontjes scrolde op zoek naar toffe, lente-achtige patronen. Insert de Swallowtail dress van Lil luxe collection. Wie me al even volgt weet dat het niet de eerste keer is dat ik deze maak. (Zie hier en hier) Ik vind het een prachtig patroon omwille van het mooie rugdetail én Lara houdt van supermeisjesachtige kledij, een jurkje met blote rug is bijgevolg een instant hit!

Het was dus uiteindelijk enkel nog de kwestie van een leuke stof in mijn voorraad te vinden, die groot genoeg is om er een Swallowtail dress uit te krijgen. Ik viste 3 katoentjes uit de kast en liet Lara kiezen, al had ik dat laatste deel evengoed kunnen overslaan. Blijkbaar ken ik mijn dochter goed genoeg om te weten welk van de  3 stofjes haar voorkeur zou wegdragen. Eén van mijn favoriete Petit Pannekes werd het.

Noot: op het moment (vrijdagavond 20 april om 20u55) dat ik het deel hierboven heb geschreven, had ik nog geen steek genaaid aan het jurkje. De tijd tikt dus genadeloos door, mijn uitstelgedrag (en vooral mijn hekel aan het herbedraden van mijn machines) kent geen grenzen. Mijn vertrouwen in een goeie afloop is er evenwel. 

Missie geslaagd?

Maar zie, uiteindelijk komt dat alsnog goed, want op zaterdagmiddag is het jurkje al helemaal af. Of het aan de criteria voldoet? Wel, het stofje SCHREEUWT lente. Net als het patroontje dat voor mij heel erg lenterig (baha, dat is niet eens een bestaand woord denk ik) aanvoelt. Ik snap dat veel mensen dit eerder een zomers patroon vinden, maar voor mij is lente echt uitkijken naar de eerste warme dagen waarop we eindelijk in onze zomergarderobe kunnen duiken. Wie kijkt daar niet naar uit?
Last but not least? Ik werkte de zoom af met een siersteek in fluogaren (detail check!) en de binnenkant werd afgewerkt met een Franse naad. Oog voor detail en al! *PROEST!* Ik geef mezelf alvast een speekmedaille voor inzet! Olé!!

Franse naad

Benieuwd wat andere deelnemers deden met deze criteria? Check hun blogs!

FlaflinkoGezien bij JustineDraadjesWoohoo by DavinaYjonis blogtLarthTwo OwlettesSewing à la CarteFrullemiekePlus 2 is 5!LunatiekAdivastyleMarieke FalderiekeOOYAmadeKhadetjesStokstaartje doet het zoNoxeemaStofjesverslaafdBlogliesje

Patroon: Swallowtail dress – Lil Luxe Collection
Stof: Petit Pan

29 thoughts on “LS2Gether blogtour: een vleugje lente met een fluo accentje!

  1. Ge ziet het, ik ben een durver 😂 Het woord overdaad is zelfs nooit in mij opgekomen, maar ik snap het volledig. Het is inderdaad behoorlijk aanwezig. 😀

  1. Dat gaat wel zenne. Nu, Lara is doorgaans ook een koukleum, maar bij deze heeft ze daar an sich geen last van. Al draagt ze het doorgaans niet op dagen waarbij de temperaturen niet boven de 16 graden gaan. 👌

 1. Gij scheef geval ;). Nu, ik voelde me in ieder geval niet eenzaam toen ik zaterdag over de middag die rits in mijn jurk ramde. Oh, en het kind gisteravond in een grasveld parkeerde #schaterlach.
  Volgens mij is ‘overdaad’ vreed moeilijk als ze zeven zijn, groot gelijk dat je je volledig hebt laten gaan!

  1. Die van mij smacht precies naar overdaad. Ze ging vandaag naar school gehuld in tule en gouden pailletten. 😂

 2. Prachtige jurk!
  Die van mij begint uit haar roze periode te groeien, maar deze jurk zou ik haar ook nog wel aankrijgen denk ik 😉
  Laat die maar goed veel uit de kast komen bij mooi weer, ze staat er prachtig mee!

  1. Thanks!!! Het is inderdaad een hit. Ideaal voor een lekkere warme zomer. (en nu maar hopen dat de zomer niet teleurstelt)

 3. Ik dacht dat ik gereageerd had op je insta-poll, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel had ik deze stof gegokt, was ook mijn favorietjes ;-). Prachtig stofje, tof model jurkje en helemaal lente wat mij betreft <3! En ik ga maar niet vertellen wanneer ik aan het jurkje begon 😱

 4. Dit kleedje is megacool! En ik wist ook dat ze die stof zou kiezen, dat zou Maya toch alleszins ook doen. (en ik stiekem ook 😉 ) Bravo!

 5. Waw, een echte superjurk!
  (ik las al een hele hoop posts op mijn telefoon, maar ik doe het mezelf niet aan om zo te reageren ==> late reactie 😉 )

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: