Close

Let’s Sti(c)k Together – Zon, zee & strand met Lucy!

For English, scroll down

Voor onze derde editie van Let’s Sti(c)k Together, gingen we aan de slag met een thema. Het thema werd ‘Zon, Zee en Strand’. Ik vond het alvast niet gemakkelijk om iets te kiezen. Initieel dacht ik een Poolside Tote te maken. Ik had het ideale stofje daarvoor liggen, in een perfect zomers thema.  Toen dacht ik aan mijn grootmoeder. Jaren terug maakte ik voor Lara een Lucy jurk van Compagnie M. Mijn mémé, die was daar dol op. Dat gesmockte bovenstukje en die bandjes deden haar denken aan de ‘Bain de Soleilkes’ van vroeger zei ze. Die Lucy-jurkjes zijn ondertussen verkocht wegens te klein, maar ik had nog exact hetzelfde Bambiblauw-paneeltje liggen als degene die ik er toen voor gebruikt had en besloot dus om voor deze gelegenheid nog eens een succesrecept te herhalen.

Ik nam mijn projectje mee naar StikNieNau² en op een uurtje of 2 zat mijn Lucy jurkje in elkaar. Eigenlijk wou ik foto’s nemen op het strand, geheel toepasselijk en al… maar tijdgebrek stak daar helaas een stokje voor. U moet het dus stellen met het idee dat dit jurkje het ook wel heel goed doet als strandjurk!

Enneuh… dat is niet alles! Wie de Lucy dress aankoopt bij Compagnie M, krijgt daar gratis het patroon voor de Dolores Dress bij, een superleuk zomers cirkeljurkje. Allen daarheen!

Benieuwd wat de andere deelnemers met dit thema deden? Neem gerust een kijkje op hun blog!

FlaflinkoMa’am MusketierTwo OwlettesStokstaartje doet het zo – Miel de fleurBlogliesjeWoohoo by DavinaNathalienaaiselsMadame StofWollebolLarthGirls in uniformFrullemiekeJust Just10StoffenspulletjesJust DelphineYabelle & CoTante Fee – MamadammekeVoor MiloWilwarin made with love – Noxeema NaaizSewing à la carteLilliepawillieViTess

Follow


Today, I’m introducing you to our third Let’s Sti(c)k Together blogtour. This time we chose to work with the theme “Sun, Sea and Beach”. I found it very difficult to choose something that fitted this theme. There are so many options and I couldn’t decide. Then I remembered a pattern that I made a few years ago. Lucy from Compagnie M. My grandmother loved them so much. The Lucy Dress is perfect for a trip to the beach. I combined it with a beautiful Bambiblauw-fabric. I really love shirring because it isn’t that difficult and it gives a very sofisticated look to this dress. I’ve finished this dress in about 2 hours, such a quick sew! 

And there’s more, when you purchase the Lucy dress pattern at Compagnie M, you’ll receive the Dolores Dress pattern for free! Check it out!

Want to find out what the other bloggers did? Check their blogs! 

Ma’am MusketierTwo OwlettesStokstaartje doet het zo – Miel de fleurBlogliesjeWoohoo by DavinaNathalienaaiselsMadame StofWollebolLarthGirls in uniformFrullemiekeJust Just10StoffenspulletjesJust DelphineYabelle & CoTante Fee – MamadammekeVoor MiloWilwarin made with love – Noxeema NaaizSewing à la carteLilliepawillieViTess

62 thoughts on “Let’s Sti(c)k Together – Zon, zee & strand met Lucy!

 1. ooooh, dat is echt wel keikeischoon!! Perfect met dat stofje!! Ik heb dat patroontje al keilang liggen en het nog nooit gemaakt, schandalig 😉 De Dolores dress ook net gekocht, ook zo een pareltje… Jij geeft me alleszins weer veel goesting om dat wat vooruit te schuiven op dat ellenlange naailijstje 😉 uw meme heeft goeie smaak 😉 en jij ook, maar dat wisten we al langer 😉

  1. Ja, ik maakte ‘m jaren terug al voor een kleinere Lara, wou de foto’s toevoegen, maar die zijn blijkbaar onvindbaar in mijn backups. Zal eens beter moeten zoeken. Maar de combinatie met de paneeltjes en Lucy is gewoon zo leuk!!!

   1. ja idd! Ik zou er misschien zelf niet opgekomen zijn, maar is echt heel goed!! Supermooi! En die paneeltjes met die bloemen blijven toch ook wel keischoon…

 2. supermooi met dat smockwerk! heel zonnig 🙂 eind deze week zou het weer warmer worden!

 3. heel leuk jurkje! Oh aan dat smocken heb ik geen goede herinneringen. Dat is bij mij nu een te vermijden techniek, hoewel ik dat wel supermooi vind!

 4. Prachtig jurkje, dat patroontje moet ik dringend eens van onder het stof halen, kocht het helemaal in het begin, maar maakte het nog nooit!

  1. Ja, ik heb er toch al een 5-tal gemaakt. Ik vind het gewoon een heerlijk patroontje. En snel klaar!

  1. Da’s eigenlijk zelfs helemaal niet moeilijk! ’t Staat heel goed uitgelegd in de handleiding

  1. Ja hé, ik herinner me dat ik als kind zo’n jurkje met smock had, dat nog van mijn mama (als kind dan) was geweest.

 5. Ooooh! Zo mooi! Die Lucy is één van de schattigste jurkjes ever! Maakte ik vroeger voor mijn tweejarige spruit, maar zal nu ook mooi rond diezelfde spruit van ondertussen 5 jaar passen. Staat op mijn to-sew-list! XXX

 6. Heel mooi en leuk jurkje. Het randmotief aan de zoom is prachtig en het smockwerk doet mij denken aan een badpak dat ik vroeger als kind droeg. Net zoals jij was ik van plan een tas te maken, maar moest schakelen naar plan B en zo hielpen herinneren ook mij om tot mijn bijdrage te komen.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: