Close

Let’s Sti(c)k Together Part 1

Een tijdje geleden had ik het idee om iets meer te doen met de Sew Challenge van Davina. We besloten om er een kleine ‘spin-off’ aan te maken. Oorspronkelijk was het idee heel kleinschalig in mijn hoofd, maar al snel bleek dat ik het niet zou kunnen doen zoals ik oorspronkelijk in gedachten had. Van af en toe eens een uitdaging met een andere naaister moest ik mijn plan herzien naar een uitdaging met meerdere naaisters. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot.

A while ago I wanted to do something more with the idea of the Sew Challenge from Davina. We decided to do a little spin-off from the original concept. What I expected to be an occasional challenge with another seamstress/blogger was blown way out of proportion when many other bloggers wanted to participate.

Het idee? Maandelijks kiezen we samen (via een poll) voor 3 criteria. Die criteria verwerken we in een naaisel voor de maand nadien, waar we op een afgesproken datum allemaal bloggen. Het doel: zien wat verschillende naaisters met dezelfde criteria doen en zo zien hoe verschillen in smaken naar voor worden gebracht ondanks eenzelfde inslag.

The idea? Monthly we pick 3 criteria (by poll). We have to use this criteria to create something new and blog all of these on the same day. The goal is to have an overview of what different seamstresses with different taste show us at the end of the challenge. 

De 3 criteria waarmee we voor de maand april aan de slag gingen zijn:

 • Een ongebruikt patroon uit je voorraad
 • Een stof die minstens 1 jaar in je voorraad zit (tenzij je natuurlijk een van de uitzonderingen bent die al haar stofjes netjes opgebruikt).
 • Zomer!

Criteria for April are

 • An unused pattern from your stash
 • Use a fabric that has been in your possession for over a year (unless you don’t have that obviously)
 • Summer!

En dus gingen we aan de slag. Mijn kast puilt uit met heel wat mogelijkheden, maar het zoeken van de ideale combinatie is toch nog van een andere orde. Ik had 1001 ideetjes en ben minstens evenveel keer van gedacht veranderd. Een week geleden had ik helemaal nog geen idee. Ik snuisterde in mijn stoffenkast en haalde er wat stoffen uit voor diverse projecten die in aanmerking kwamen. En zo kwamen per toeval deze 2 stofjes samen op mijn tafel terecht. Oorspronkelijk voor verschillende projecten, maar toen ik ze samen zag, klikte het. Ik zag deze 2 stofjes samen in een patroontje dat ook al een jaartje in mijn bezit is.

And so I started looking for the perfect match between fabrics and patterns. I had like 1001 ideas, and changed my mind equally. Although we started over a month ago, I still had no idea last week. In a bit of a panic I was pulling fabrics out of my closet. Somewhere along the line, these 2 fabrics happened to be next to each other on my cutting table. I had put them there for different purposes, but when I saw them together, it ‘clicked’. I could see them together in a pattern that I’d never used before. 

Van beide stoffen gebruikte ik in het verleden al een klein stukje. De vogels gebruikte ik als voering in deze jas. De denim-look stof gebruikte ik als contraststofje op de rug bij deze Just Knot It.

I used both fabrics before. The bird fabric was used as a lining in this coat. The denim fabric was used as a contrast at the back of this Just Knot It.

Het patroon dat ik koos is de Lexi’s Strappy Back dress van Simple Life Pattern Company. Die kocht ik vorig jaar gelijk met dit patroon, maar de drempelvrees sloeg wat toe. Ik had om een of andere reden het idee dat dit een vrij gecompliceerde jurk zou zijn. En raad eens… dat was het eigenlijk niet!

I chose to make the Lexi’s Strappy Back dress from the Simple Life Pattern Company. I bought it last year together with this pattern, but I hesitated to make it, because I thought this pattern was quite difficult. But guess what? It wasn’t at all! 

Het enige probleem bleek na een pasbeurt. Het jurkje is véél te groot. Vooral het bovenstuk gaapt enorm. Ik zette er een extra knoopje aan, maar dat baat niet veel. Een jurkje voor volgend jaar dus! Het staat wel vast dat ik voor deze zomer ook nog een Lexi-jurk maak! Ik vind die achterkant echt geweldig en Lara ook!

The only problem occurred after fitting. The dress is way too large for Lara, although I strictly followed the sizing instructions. I tried to become a tighter fit by adding an extra button, but it was to no avail. The dress will be perfect for next year I guess. But I’ll definitely make one for this summer too! I just adore the back of that dress! 

Nog even de criteria overlopen:

 • Stof langer dan 1 jaar in je voorraad √
 • Ongebruikt patroon √
 • Zomer √

Mission Accomplished!

Does this project meet the criteria?

 • Fabric from stash (more than 1 year in stash) √
 • Pattern I didn’t use before √
 • Summer √

Mission accomplished! 

Ik moet zeggen dat ik aanvankelijk dacht dat dit ‘gemakkelijker’ zou zijn. De overvloed aan keuzes werkt bij mij eerder contraproductief. Daarenboven zit ik opnieuw volop in een dieptepunt burnoutgewijs, waardoor ik heel erg m’n grenzen moet bewaken en vaak probeer te rusten en slapen. (De uitdaging is gelukkig geen verplichting, dus het was ook helemaal geen ramp als ik niks had. Hoogstens een deuk in mijn ‘ego’ -proest- )

I must confess that I thought this challenge would be easy. But the amount of possibilities and choices I had to make paralyzed me. Luckily, this challenge isn’t mandatory, so, apart from a dent in my ego, it wouldn’t be a disaster if I skipped this month. 

Kijk op de blogs van de andere deelneemsters hoe zij aan de slag gingen met hun criteria! / Check out the blogs of the other participants to see what they did with the criteria!

Mamadammeke Wollebol Stokstaartje doet het zo196Woohoo by Davina – Els Somers (gastblogt bij Davina) – FrullemiekeNaaiz Just DelphineLilliepawillieWilwarin Made With Love – Bilson – Tante FeeVoor Milo – Hutse Pruts

Wil je in de toekomst ook graag eens deelnemen aan deze uitdaging? Stuur me gerust een mailtje op flaflinko at gmail dot com.


(Stoffen in: 33; Stoffen uit:35; Gekocht en verwerkt: 11)

20 thoughts on “Let’s Sti(c)k Together Part 1

 1. Inderdaad, dat rugje, wauw, zo knap! Op foto lijkt de maat best mee te vallen, hoor! Enne, verzorg jezelf goed, hè… (ps: bedankt voor de organisatie!)

 2. Wat een geweldig patroontje! Op de foto valt de pasvorm inderdaad nog wel mee vind ik. Maar zowiezo een tof vooruitzicht dat er zo’n mooi kleedje hangt te wachten op je groeiende dochter. Bedankt om deze uitdaging te organiseren. Het is echt top! Probeer een beetje rust te nemen en wat ‘los te laten’. Dat is het sleutelwoord (ik spreek uit ervaring ;-)). Groetjes x

 3. Prachtige jurk! Ik ken het patroon absoluut niet maar ik ben blij dat je het me leerde kennen. Een jurkje voor de toekomst is steeds een goed idee 😉. Leuk initiatief maar je mag het idd niet als een verplichting zien. In ben ermee gestopt om aan dergelijke dingen mee te doen (hoewel ik dit heel graag zou willen) omdat ik gewoon niet stressbestendig genoeg ben. Veel succes nog!

 4. Wat een leuk initiatief! Bij mij werkt die keuzestress inderdaad ook wel contraproductief, teveel ideeën die dan door mijn hoofd tuimelen … Maar heel mooi jurkje is er bij jou uit voortgekomen! En ze groeit er wel in 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: