Close

Let’s Sti(c)k Together op vakantie!

Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik de thema’s bij Let’s Sti(c)k Together gewoon vaak zelf kies. Je zou dan kunnen denken dat ik het voor mezelf gemakkelijk maak, want dat ik al op voorhand een project in mijn hoofd kan hebben als ik een thema kies. De trouwe lezer zal weten dat dat zelden (nooit) het geval is. Ik ben een last minute mens. Ik verander zo’n -tig keer van gedacht vooraleer ik tot mijn eindresultaat kom. Niet direct mijn beste eigenschap, maar foert, het zij zo.

Met ‘Vakantie’ koos ik voor een breed thema, dat voor iedereen wel van toepassing kon zijn. Iedereen heeft immers al eens vakantie. Kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, sneeuwvakantie, rotvakantie… U ziet het, daar kan je heel wat kanten mee uit. Héél wat kanten… en dus heel wat ideeën en in mijn hoofd ging het van kortsluiting.

Ik heb géén vakantie. Maar toch ook een beetje vakantie doordat de kroost niet naar school moet. De grote vakantie kende een schitterende start met vele warme en zonnige dagen en dus besloot ik deze uitdaging over de boeg van de ‘ideale vakantie-outfit’ te gooien. Eénvoudige naaisels, zodat er nog veel tijd overschiet om ook effectief van het buiten zijn te genieten. En naaisels voorzien op zomerse temperaturen en uitgebreid ravotten.

Op naaiweekend met StikNieNau² naaide ik 2 zomerse Tintin shorts. Eéntje zag u reeds hier, de andere stel ik u bij deze voor. Het werd er één in een basic denimstofje. Geen glitters deze keer. Neutraal ende ideaal! Ik combineerde met een Isatop van From Niki With Love. Ik zocht al een tijdje naar een perfecte top met een racerback en bij het bestuderen van verschillende modellekes kwam ik uiteindelijk bij deze uit. Het stofje van de top herkent u vast uit een van de vorige See you at six-collecties. (Ja, ik zit met het naaien werkelijk enkele seizoenen achter).

Voor de tweede outfit recupereerde ik de Tintin van de vorige LS2Gether Challenge. Ik was absoluut geen fan van de groene stof uit de vorige See you at Six-collectie. Hé-le-maal niet mijn ding. Zo gewoon saai groen. Meh… Maar toen zag ik het ene naaisel na het andere zag verschijnen en kreeg ik behoorlijk spijt van mijn beslissing. Het effen groen bleek overal uitverkocht. Het was het ‘lot’ zal ik maar zeggen. En dus liet ik dat groen voor wat het is. Tot ik dus voor zomeroutfits keek. Meerdere combinatiemogelijkheden, dat is een must met kinderen.

Toen onze Belgen op het WK hun match tegen Tunesië met 5-2 wonnen, hapte ik toe op de korting die Pieke Wieke uitdeelde. 5% korting per goal van de Belgen, goed voor 25% in totaal. Ik scrolde door de webwinkel en klikte onder  andere de groene grid van See You at Six in mijn winkelmandje. Ideaal combinatiemateriaal bij mijn botanische Tintin! Insert alweer het Isapatroon en hop… succes gegarandeerd!

En zo zit het dus… 2 toffe vakantie-outfits. Netjes gepast binnen het thema. -Insert applaus-

Zin in meer vakantie-naaisels? Check dan ook deze blogs!

FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteWoohoo by davinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartje doet het zoAdivastyleWilwarin CoutureNaaizSkwadraatliveTwo OwlettesMade For InkaViTessStofjesverslaafdNoxeemaNaaisdrovjeJust DelphinedraadjesKhadetjesMieldefleurLunatiekBlogliesje

 

36 thoughts on “Let’s Sti(c)k Together op vakantie!

 1. Bij die eerste viel mijn mond al open: de stof van de top zou ik nooit met blauw combineren, maar oh zo mooi! Maar de tweede, tja, die zou ik met zoveel plezier zelf dragen. Prachtige combinatie, zowel de patroontjes als de stofjes.

 2. Leuke outfits! Ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben die achtersta met stofjes… Ik verwerkte deze week ook toevallig nog de okergele goed uit dezelfde syas collectie ;-)!

  1. Ik zit jaren achter jong, ik kan een terugblik over diverse collecties doen in 20 naaisels denk ik 😀

 3. Comfortabel speelgerief om onbezorgd in te ravotten. Dat zijn voor kids de fijnste vakantiedagen!

 4. Ik heb de Isa al veel als jurk voorbij zien komen, maar de top gemist ofzo 🤔. Echt superleuk zo! Een mutshave voor de zomer deze setjes.. en de tintinshort naaide ik ook niet eerder, bedankt voor de inspiratie!

 5. De Isa… Toch echt een leuk modelletje. Het Lange kleed ook al gemaakt en dochter is er helemaal zot van… Hier ligt hij nu ook klaar als top zowel voor dochter als zoonlief 🙂

  1. Ja ik vond die Isa ook tof, ik moest echt wel wat patronen doorspartelen om te zien wat het meeste naar mijn zin was. de armuitsnijdingen vooraan mogen van mij nog iets dieper

 6. Oh die blurs van SY@6 absoluut één van mijn favoriete stofjes. Ik was wel meteen fan van het groene ook. Al vond ik het eerder een herfstkleur, maar met die tintin short past het ook perfect voor de zomer!

  1. Ja, ik heb het niet zo voor donkere, aardse kleuren voor de kindjes, maar kijk. Soms kan het anders uitdraaien dan ik in mijn hoofd heb. Ik ben fan!

 7. Awel ik ben blij dat je je bedacht hebt ivm die groene grid.
  Die staat echt geweldig bij de botanische Tintin. Ik vind die outfit het mooist van de 2!
  Ik heb hem al dikwijls vastgehad bij Van Leuven, maar leg hem toch altijd terug omdat ik nog te veel onverwerkte SYA6 liggen heb. First things first he 😉

 8. Wat een toffe vakantieoutfits! Die zouden mijn dochter ook prima staan ;-). Die short en de top gaan zó goed samen!! En dan nog die kleurencombinaties… Petje af!

 9. Kei-leuke vakantie-outfits!
  Goed zittend en speelproof zijn idd de belangrijkste factoren voor kinderkleding hé.
  Hier komen de Isatops ook nog heel regelmatig uit de kast bij de dochter en de zonen, zou er eigenlijk nog eens een paar moeten maken 😉
  En over mijn stofjes die nog opgebruikt moeten worden zullen we maar zwijgen 😉

 10. #insertapplaus, ik lag strike vrouw
  Hartje voor naaien wat gedragen wordt, of dat nu jurkjes of shortjes of whatevers zijn, in groen/geel/blauw van dit jaar of van zes collecties geleden, who cares. x

 11. Perfecte outfits voor deze zomer! Bij de eerste was ik al helemaal fan maar de tweede vind ik nog net iets mooier!! Tof gedaan!

  En wat? Jij hebt geen vakantie tijdens de vakantie! Zo jammer!

 12. Die Tintin probeerde ik vorige week ook en echt een zalig patroontje met veel opties. Die racerback moet ik ook onthouden, want al tijdje naar op zoek.
  het zijn weer prachtige uitfits geowrden!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: