Close

Let’s Sti(c)k Together Mei 2017: restjesverwerking, some bling en een knipoog naar België.

Vandaag starten we onze 2de Let’s Sti(c)k Together – Blogtour. Benieuwd wat het inhoudt? Kijk dan eens hier.

Toen ik de pollvoorkeuren van onze groep steeds duidelijker zag worden, kreeg ik het Spaans benauwd.

 • Dit is Belgisch
 • Restjes verwerken / recycleren
 • A touch of bling

Hoe ik die 3 zou combineren, daar moest ik toch even over nadenken. Tot ik ineens aan een project dacht dat al even op mijn verlanglijstje stond. Rozy, een patroon van Serial Bagmakers, is immers van Belgische makelij. Bij mijn nieuwe Explorer Tote wou ik wel graag een extra bijpassende portefeuille hebben, in matching stofjes. Insert de restjes van deze tas. Dat die restjes op zich al voorzien zijn van de nodige bling is uiteraard mooi meegenomen. Triple check dus, wat de criteria betreft! Ik kocht het patroontje met de sluiting bij K-Bas (Belgische webshop *winkwink*) en ging al snel aan de slag.

Ik moet zeggen dat ik geweldig fan ben van de Rozy wallet. De omschrijving is top en er is zelfs een filmpje met instructies voorzien bij het patroon. Heel af en toe ging ik daar eens dubbelchecken of ik het correct deed. (Schrik om iets fout te doen aja!)

De Rozy is ondertussen volop in gebruik, ik moest wel selecteren welke kaartjes ik nog in mijn portemonnee liet zitten. Voor de kaartjes die ik weinig gebruik ga ik toch maar eens op zoek naar een goede app die klantenkaarten verzameld. Tips zijn altijd welkom!

Noot: de foto’s geven het gouden schijntje van de buitenstof helaas niet zo goed weer. Maar het is er wel! 🙂
Deze jeansstof kocht ik trouwens bij Stoffen Van Leuven, daar de laatste 2 meter op de rol. Maar toen ik onlangs op de popupverkoop van Pieke Wieke exact hetzelfde stofje zag liggen, kocht ik ettelijke meters bij. Veel plannen enzo! Lieve van Pieke Wieke kocht deze versie nog eens extra in, alsook een zwarte denim met gouddraad erdoor. Niet dat ik u wil verleiden tot een aankoop, maar zo’n mooi stofje mag je niet laten liggen. (Neen, ik heb geen aandelen en ook geen percentje op de verkoop). Extra tip: de stof rekt, ik gebruikte vlieseline H200 om dat rekken tegen te gaan! Voorwassen en lekker warm strijken en in de droogkast is hierbij ook geen overbodige luxe, om krimpen tegen te gaan. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb!

Maar… Dat is nog niet alles! Vermits ik enkel die Rozy clutch toch nogal ‘magerkes’ vond en Lara me al even de oren van het hoofd aan het zagen was voor een handtasje en portemonnee, besloot ik voor haar de Little Pretty Party Purse van Soft Cactus te maken met dezelfde stoffen als haar Juliette dress. Ik had nog een gouden paspeltje in voorraad, voegde daarbij nog wat kurkleer met gouden accentjes, een magneetsluiting en wat fournituren die ik ooit aankocht bij K-Bas en hop, klaar is kees! En dat klaar is kees mag u wel zo opnemen. Het (gratis!) patroontje van dit handtasje zit zeer vlot in elkaar, mede door de zeer duidelijke werkbeschrijving die u terugvindt bij het patroon.

Benieuwd wat de andere deelnemers met hun criteria deden? Check hun blog!

FlaflinkoStokstaartje doet het zoStoffenspulletjesNaadjes en Draadjes – Yabelle en coJust Just10NoxeemaMimalokiFrullemiekeVlijtig Liesje Knutselt – NaaizJust DelphineViTessGirls In UniformWollebol by EefjeMamasa Sewing – Wilwarin Made With LoveLilliepawillie BlogRevolution Voor Milo – Mamadammeke – Woohoo by Davina – Madame Stof – Naaisgerief


After a successful start of our Let’s Sti(c)k Together Blogtour, we are now ready for our second edition.

This time, we chose for the following criteria

 • Belgium
 • Recycling / working with leftover scraps of fabric
 • A touch of bling

At first I really didn’t know what to do with this challenge. When I looked at my sewing wishlist in my Bullet Journal, I suddenly had this epiphany. I really wanted a wallet matching my Explorer Tote and thanks to K-Bas, my favorite webshop for bag hardware, I discovered the Rozy wallet a few months ago. This pattern happens to be from Serial Bagmakers, a Belgian designer. Insert my Explorer Tote (and Juliette Dress) leftovers, that also provide the right amount of bling and I was able to cross off all criteria! 

The pattern and instructions of the Rozy Wallet are very clear. And when in doubt, I could still watch the instruction movie that was included in the pattern. I love the Rozy pattern and I’m in love with my new wallet. It makes an ideal gift and I’m sure I’ll make more of them in the future!

After taking pictures of my Rozy wallet, I suddenly had this feeling that I wanted to make something extra. Lara had been asking for some time now, to make her a purse and wallet, so I decided to make a little pretty party purse (free pattern from Soft Cactus) using the same fabrics as I did for my Explorer tote and Rozy Wallet. Lara is so happy with her little purse, that matches her Juliette dress perfectly! 

Curious about the other participants in the blogtour? Check their blogs!

FlaflinkoStokstaartje doet het zoStoffenspulletjesNaadjes en Draadjes – Yabelle en coJust Just10NoxeemaMimalokiFrullemiekeVlijtig Liesje Knutselt – NaaizJust DelphineViTessGirls In UniformWollebol by EefjeMamasa Sewing – Wilwarin Made With LoveLilliepawillie BlogRevolution Voor Milo – Mamadammeke – Woohoo by Davina – Madame Stof – Naaisgerief

46 thoughts on “Let’s Sti(c)k Together Mei 2017: restjesverwerking, some bling en een knipoog naar België.

 1. Schoon geheel zeg!
  —en FidMe, daar ben ik tevreden over, een gratis app, maar die doet wat die moet doen. Behalve de gezinsbondspaarkaart heb ik geen enkele klantenkaart meer in mijn portefeuille zitten!—

 2. Prachtig!
  De dochter helemaal in de wolken precies 😉
  En net zoals mijn dochter volop tandjes aan het wisselen, grappig toch hé die gaten in de mond 🙂

  1. Ja idd, eergisteren is ze er nog eentje verloren. Nu al nummer 3. ’t Gaat snel bij haar.

 3. Wat een schitterende collectie heb je gemaakt! Ik zou werkelijk in iedere winkel mijn wallet willen pakken als die er zo uit ziet. Mocht je toch wat kaartjes liever op je mobiel willen hebben, dan vind ik Stocard wel een aanrader.

 4. Mmm, goed ideetje al die tasjes. Ik zag het nog wel al om een rekbare stof te gebruiken, zelf nog niet geprobeerd. Maar dat maakt de mogelijkheden wel eindeloos. Ooit eens…

 5. Aah, ik heb dat stofje ook gehad. Is goed dat je me verteld dat Lieve van Pieke Wieke het nog heeft.
  Voor de rest heel leuk gemaakt.

 6. Wauw! Dat Spaans benauwd is precies iets goeds! Die creativiteit spat ervan af! Zo’n mooie creaties, één voor één! En ja, idd, Fidme gebruik ik ook, zelfs voor het scannen van de pasjes van de kinderopvang 😉

 7. Amai! Ik vind ook wel dat je meer dan geslaagd bent in het verwerken van de criteria! Wat een werkje volgens mij, al die tasjes… Ik vind dat zo’n gepriegel altijd. Dat knippen en verstevigen enzo ;-). Knap.

 8. Wat leuk je comments op Rozy. Dit was mijn eerste patroon dat ik ‘vertaalde’ naar het nederlands. Ik leerde naaien in het Engels en nederlands (mijn moedertaal) klopt niet in naaibeschrijvingen voor mij 😉

  1. Ik vond het absoluut een heel duidelijke omschrijving. 1 keer twijfelde ik en toen haalde het filmpje de twijfel weg. Bedankt voor je prachtige patroontje!!

  2. Oh en ik kocht ook fabri tac… Wauw, veel beter dan de gewone textiellijm die ik al had liggen 👌

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: