Close

Let’s Sti(c)k Together Juli/Augustus 2017: Gepakt & gezakt // Back to school

For English, Scroll down

We zijn alweer toe aan onze 4de editie van de Let’s Sti(c)k Together blogtour, met deze keer meer dan 30 blogsters! Een poll op onze pagina gaf 2 duidelijke favorieten aan voor deze zomer. Enerzijds Back to school, anderzijds Gepakt en gezakt. Omdat die 2 toch wat hand in hand gaan, besloot ik beide thema’s samen aan te houden.

Zelf had ik een duidelijk doel. Lara gaat immers naar het eerste leerjaar en dat verdient toch een extraatje. Een boekentas, dat was zo’n beetje mijn persoonlijke uitdaging. Dat het de Mix ’n Match van Mind the Whale zou worden stond ook vast. Tijd vinden, dat was een ander paar mouwen. Gelukkig had ik een plan B achter de hand.

Ik begon al tijdig met het verzamelen van alle benodigdheden voor de Mix ’n Match, want de lijst was toch behoorlijk lang. De meeste fournituren en een prachtige lap kurkleer met gouden accentjes kocht ik (uiteraard!) bij K-Bas, dé webshop voor tassenfournituren. Voor de biais en tassenband ging ik ten rade bij Mevrouw PiekeWieke. Lieve toonde me de mooiste combinaties bij mijn stoffenkeuze (een art gallery stofje uit mijn voorraad), wat een service as usual!

The Making of…

Een beetje later waren mijn patroondelen geknipt en verstevigd en kon ik aan de slag. Ik had mezelf al op voorhand ingepeperd dat ik dit werkje met veel geduld zou moeten benaderen. Niet zo eenvoudig voor mezelf, want ik hou van snelle resultaten. Toch wou ik hierbij mijn uiterste best doen om er een pareltje van te maken. Op een boekentas moet je immers dagelijks kijken hé. Als er dan storende fouten in zitten, (denk maar aan asymmetrie) zou ik mezelf gek maken. Met tijd en geduld zou dit een prachtige boekentas worden.

Mijn drang naar perfectie speelde me tijdens het maakproces wel af en toe parten. Een afwijking van een millimeter? Neen bedankt, lostornen die handel! Dat ik voor een print met strepen koos, maakte het er niet gemakkelijker op, want daar kan je je gek op staren om te zien of wel alles mooi recht en in verhouding is. Gelukkig waren er achter de schermen heel wat opkikkers van onder andere Riet herself. Een cheering squad met virtuele pomponnekes!

De lijvige handleiding die bij de Mix ’n Match komt is er eentje om ‘U’ tegen te zeggen. Elke stap die ik kon afvinken, was er eentje met een innerlijk vreugdedansje. Ik was al gewaarschuwd dat de moeilijkste stappen komen wanneer het geduld eigenlijk gewoon OP is en nam me voor om een dag te voorzien met overschot van geduld wanneer ik aan die laatste delen zou komen. Zelfs dat was onvoldoende om de occasionele vuilbekkerij van mijnentwege te vermijden. Maar na veel zwoegen en zweten was dit pareltje af. Perfect? Neen… verre van, maar ik ben er wel fier op én die dochter van mij zou ze meenemen in haar bed. Daar doen we ’t voor!

In september kan onze (niet meer zo kleine) meid Gepakt & Gezakt Terug Naar School!

Benieuwd wat de andere madammen maakten? Neem gerust een kijkje op hun blog!

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carte HutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammekeMiel de FleurStoffenspulletjes Noxeema Khadetjes Wilwarin Made with LoveSeams Normal


Follow


This is already our 4th Edition of the Let’s Sti(c)k Together Blogtour. This time more than 30 sewing bloggers created something with the themes ‘Back to School’ and/or ‘Packed and ready’.

I decided to make a school bag for Lara who’s going to First grade in september. She’s really looking forward to learning how to read and write.

I decided to use the Mix ’n Match pattern from Mind the Whale. I love the design of this pattern so much, but experienced a healthy form of anxiety to make one. Somehow I managed to gather enough courage to start this project. The (Dutch) instructions guided me through every step of the process. Sometimes the occasional cursing took place. This was largely due to maneuvering the bulky size of this project through my sewing machine. But as soon as I saw the end result, I forgot all of that. I simply love this schoolbag. And Lara barely parted from it ever since it was finished. Her smile was worth the many hours of labour I put into this bag! 

Most of the haberdashery and the beautiful cork leather were purchased at K-Bas, additional bias tape was purchased at Pieke Wieke. The pattern I used is the Mix ’n Match, designed by Mind the Whale.

 

61 thoughts on “Let’s Sti(c)k Together Juli/Augustus 2017: Gepakt & gezakt // Back to school

  1. Dank je! Ik heb er toch behoorlijk op gevloekt. Elke andere print zou vergeeflijker geweest zijn bij een klein afwijkingetje, maar hé, ik ben tevreden!

  1. Dank je! Er blijkt op IG alvast iemand te zijn die dezelfde stoffenkeuze gemaakt heeft als mij, maar de details zijn toch anders. Leuk om te zien!

  1. Geloof me, ze zijn er zeker. Je moet zelfs niet zo heel ver zoeken als je de boekentas met een getraind oog bekijkt. Maar zolang ze niet te hard opvallen langs buiten ben ik al tevreden 😉

 1. Prachtig gedaan!! Vanzelfsprekend is de dochter dolgelukkig met zo’n unieke en mooie boekentas!! En nu maar hopen dat dat dan ook betekent dat ze er heel veel zorg voor draagt zodat ze goed kan meegaan!

  Een serieuze uitdaging als je het mij vraagt, maar helemaal geslaagd!

  1. Bwaaaa… je zou je hand hier waarschijnlijk ook niet voor moeten omdraaien. Je hebt al heel wat tassen en zakjes in de vingers hé 🙂

 2. Ik grinnik met je vuilbekkerij, want ik kan het me goed voorstellen. Ik kan je alvast beloven dat dit een van de meest deugddoende projecten zal zijn – twee jaar na datum zie ik nog steeds die boekentas en ben ik er elke dag content van dat ik er op vloekte en meer naalden op brak dan ik ooit gedaan had.
  Knap werk Marjolein!

  1. Dat is het idee dat me het meest blij maakt. Dit is nu eens echt een project waar je dagelijks op moet kijken, dus je moet op z’n minst toch tevreden zijn. Dat ben ik alvast!

 3. Heel erg mooi!!!! dat kurkleder blijft een prachtig materiaal he… en de combi met die streepjesstof is prachtig maar ook speels <3

 4. Echt prachtig… Ik bewonder je geduld! Ik ben ook iemand van ‘dat moet hier vooruit gaan’ en graag snel resultaat hebben, dus ik kan me inbeelden dat je met jezelf moest afspreken om het kalm aan te doen 🙂

  1. Ja, ik moest echt opletten, want als mijn geduld op is, veeg ik mijn voeten eraan. Dat mocht niet gebeuren 🙂

 5. Marjolein, wat een p a r e l t j e! Leni gaat hier ook naar ’t eerste, maar ik hou me voorlopig aan turnoutfits, turnzakken en pennenzakken maken… Veel plezier op 1 september :-).

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: