Close

Ik lees, jij leest, wij lezen…

Onlangs herontdekte ik mijn leesverslaving. Al vanaf ik kon lezen, was ik verslingerd aan boeken. Ik ging vaak naar de bibliotheek en verslond zo ontelbaar veel romans. Ook later ging deze verslaving door. Ik kocht vooral zelf boeken, met een duidelijke voorkeur voor het fantasy-genre. Met de komst van de kinderen en de smartphone, raakte mijn hobby meer en meer op de achtergrond. De uren die ik al lezend spendeerde, werden stilaan vervangen door facebook en andere sociale media.

Ja, ik beken, ik ben een social media-holic (is dat uberhaupt een bestaand woord?).
Door bepaalde gebeurtenissen in mijn omgeving besef ik meer en meer hoe deze factoren soms ongezonde proporties aannemen. Men verwacht dat iedereen quasi altijd en overal onmiddellijk bereikbaar is, je hebt schrik om iets te missen wanneer je even niet meeleest. We klagen al te vaak over een te hoge prestatiedruk in onze maatschappij. Over een gebrek aan tijd… Maar wat als we alle gestolen momenten die we doorbrengen met het bekijken van alle social media optellen. Ik geef grif toe dat ik hier behoorlijk wat uren aan spendeer. Uren die ik ook op andere manieren kan spenderen. Mijn excuus? Het contact houden met vrienden en kennissen die niet bij de deur wonen. Dus volledig afkicken lijkt niet te lukken.

Maar de laatste tijd probeer ik die smartphone af en toe wat extra aan de kant te laten en wat meer te genieten van mijn kroost, iets extra te doen in het huishouden, gezellig cocoonen met ’t ventje in de zetel terwijl we Netflixen.

Wat heeft dit te maken met mijn leesverslaving hoor ik u denken. Wel! In plaats van mijn ebooks te lezen op de smartphone, ben ik nu gezwicht voor de Kindle Paperwhite. Een hele poos geleden las ik daar bij haar een fantastisch pleidooi over. Ik hield het in mijn achterhoofd. Tot vorige maand… Na wat research besloot ik om er toch eentje aan te kopen.

En zo geschiedde, afgelopen dinsdag bestelde ik mijn nieuwe speeltje, donderdag werd hij al thuis geleverd. RAZENDSNEL! (Als je weet dat deze vanuit de VS kwam)
Het beestje werd reeds uitvoerig getest.
Het grote voordeel: geen storende icoontjes en bliepjes terwijl ik mijn boek lees, waardoor ik steevast de neiging heb om het lezen te onderbreken en vervolgens gewoon te stoppen met lezen. En dan dat ingebouwde leeslampje… Een zaligheid voor bibi, die al van kleinsaf aan boeken verslond tot lang na bedtijd. (Stiekem, met een lampje onder m’n deken, of met het beperkte licht van op de gang) Zelfs mijn ventje lijkt stiekem een beetje jaloers. Ik heb zo’n vermoeden dat ik mijn kindle een van dees dagen zal moeten uitlenen. Als dat zo is, weet ik alvast een goed verjaardagscadeau voor de toekomst.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: