Close

I love you to the moon and back

Vorig jaar scoorde ik een prachtig stofje van Lillestof bij Piekewieke. Al vaak had ik het zien passeren online, maar nog nooit gekocht. Toen ik het stofje in ’t echt kon bewonderen op een pop-upverkoop in onze stad, was ik onmiddellijk verkocht. Oorspronkelijk plan was om dit te gebruiken als voering in een jasje voor Bas. Maar dat projectje bleef maar aanslepen en dat stofje, daarvan zou het toch écht zonde zijn om het weg te stoppen binnenin een jasje.

Last year I bought a beautiful fabric on the PiekeWieke pop-upsale in my hometown. I had spotted this fabric online before, but never bought it. When I saw this fabric in real life, I was totally smitten by it. Initially I wanted to use this fabric as lining in a coat for Bas, but that would be such a waste of this gorgeous fabric.

Insert het patroon van de Thor T-shirt uit La Maison Victor. Ik maakte er al eentje voor Noah, maar ik knipte het patroontje ook in Bas’ maat uit.

Insert the Thor-pattern from La Maison Victor. I already made one for Noah, but I had also cut out this pattern in Bas’ size.

Ik speelde met het stofje en gebruikte voor het contrast (in mouwen, tailleboord en halsboord) de achterkant van de stof die ook zeer mooi is. Oorspronkelijk voorziet het patroon die tailleboord niet, maar zoals ik hier ook al vermeldde, Thor valt behoorlijk kort. Toen ik het truitje tussendoor even liet passen door Bas, bleek dit echt wel zeer kort te zijn. Ik besloot er dus een tailleboord aan te zetten voor wat extra lengte.

I played a bit with the right and wrong side of the fabric and used the wrong side to add some contrast in the neckband, sleeves and waistband. I had to add a waistband to this pattern, because the pattern is quite short.

Ook mij lukt het duidelijk niet om de echte kleuren van het stofje op beeld te krijgen. Maar u mag het van me aannemen, zo’n warme blauwe kleur… Bas staat er gewéldig mee.

I don’t seem to be able to capture the real color of this fabric. It’s this warm deepblue color. I just adore this color on Bas. 

Ik ben echt heel erg tevreden met dit truitje. ’t Is zooo schattig. (Al zal mijn peuter daar ongetwijfeld ook wel zijn bijdrage in hebben)

I’m so happy with how this shirt turned out. It’s my favorite sweater in Bas’ closet.


(Stoffen in: 33; Stoffen uit:33; Gekocht en verwerkt: 11)

20 thoughts on “I love you to the moon and back

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: